Вернуться назад Распечатать

Найпростіший суп для посту в мультиварці: просто додайте будь-які овочі

Це наш улюблений овочевий суп, дуже затишний, ароматний і такий домашній. Що дуже важливо - простий, швидкий і прекрасно підходить для посту. На приготування піде приблизно година, з них на підготовку інгредієнтів 15 хвилин.

Зазвичай варю цей супчик в мультиварці, тому що зберігається колір і форма продуктів. Але можна готувати і на плиті. Тільки не дуже довго, не більше півгодини активного кипіння. А потім можна його мліти годину-дві, або просто залишити в теплі. Подавати теплим з несолодкими булочками, крекерами, цільнозерновим хлібом.




Складові
Використовувати можна будь-які овочі, свіжі і заморожені, по сезону і на свій смак. Не забувайте про обмеження під час посту - в дні, коли не можна олію, використовуйте антипригарну сковороду і трохи води для тушкування. Стакан в рецепті 200 грам. Зазначеної кількості вистачає приблизно на 8 порцій.

Вам знадобиться:

1 середня цибуля, нарізана, як ви звикли (приблизно 1,5 склянки);
2 середніх моркви, нарізаної не дуже дрібно (2 склянки);
3 стебла селери, нарізаної (1,25 склянки);
1,7 літра овочевого бульйону;
4 нарізаних зубчика часнику;
850 гр. помідорів у власному соку;
3 склянки очищеної і нарізаної кубиками картоплі (приблизно 3 середніх);
2 ст. л. олії, краще оливкової;
сухий чебрець за смаком, від 0,5 до 1,5 ч. ложки;
2 лаврові листки;
0,3 склянки подрібненої свіжої петрушки або столова ложка сухої;
чорний перець, краще мелений, і сіль;
1-1,5 склянки зеленої квасолі, нарізаної;
1-1,5 склянки свіжої або замороженої кукурудзи;
1 стакан горошку.


Як приготувати



Розігрійте оливкову олію в чаші мультиварки на режимі "Жарка" або "Випічка".

Покладіть селеру, моркву, цибулю і обсмажте 4 хв, додайте часник і перемішайте, готуйте ще півхвилинки.

Додайте бульйон або воду, картоплю, помідори, чебрець, лаврове листя, петрушку, перець, сіль.

Після закипання додайте зелену квасолю.

Поставте режим, який дозволить мліти на середньої потужності - "Суп", "Плов", "Мультіповар" або інший, що підходить вашій моделі мультиварки. Закрийте кришкою і тушкуйте до м'якості картоплі, хвилин 20-30.

Додайте кукурудзу і горошок і готуйте ще 5 хвилин.

Підбираємо аромат


Трави і спеції насичують овочеві страви смаком і ароматом. Вибирати потрібно ті поєднання, які вам подобаються. Кілька ідей, які підійдуть до цього рецепту:

базилік, чебрець, орегано або майоран;
сухі суміші трав, наприклад, італійська приправа або прованські трави;
пластівці червоного перцю додадуть пікантності;
паприка або порошок каррі.


Смачного!