Потреба гасити квасоля в мультиварці цілком з'ясовна. Немає ніякої выползающей піни і є унікальна функція, що забезпечує повільне та рівномірне ловлення у вологому теплі. З нею завжди виходить один і той же результат: м'які, просочені м'ясними і овочевими соками, смачні і поживні, здорові і корисні боби.
Як приготувати квасоля в мультиварці?
Навіть з сотнями рецептів, страви з квасолі мультиварці мають єдиний принцип приготування. На початку, в чаші з маслом обсмажують додаткові компоненти: овочі, копченості, м'ясо. Після чого, в мультиварку поміщають підготовлену квасолю і рідкі складові. Встановлюють режим «Гасіння» або «Суп» і томят від 90 до 120 хвилин.
Перед тим як готувати квасоля в мультиварці, її необхідно замочити у воді. Нагодована водою квасоля, готується швидше. Страви з червоної квасолі в мультиварці особливо популярні. Червона квасоля зберігає форму навіть при багатогодинному гасінні, а тому, що у страву можна додавати продукти тривалого приготування. Стручкова квасоля в мультиварці
Зовсім не обов'язково, щоб тушкована квасоля в мультиварці займала багато часу. У світі існують сотні видів квасолі, в тому числі і недостиглі зелені боби квасолі звичайної, які готуються за 20 хвилин. Стручкова квасоля має нейтральний смак і швидко втрачає соковитість, тому завжди нудиться з беконом у густих і смачних соусів.
Інгредієнти: стручкова квасоля - 1 кг; бекон - 250 г; масло - 50 г; цукор - 100 г; соєвий соус - 50 мл; часниковий порошок - 5 р. Приготування Потім шматочки бекону в «Смаження» 15 хвилин. Додайте квасолю. Змішайте масло з цукром, соусом і порошком і вилийте соус на квасолю. Квасоля стручкова в готується в мультиварці «Тушкуванні» 20 хвилин. Квасоля з м'ясом в мультиварці
Червона квасоля в мультиварці неминуче асоціюється з зігріваючими, гострими стравами. Володіючи горіховим смаком, вона чудово поєднується з чилі і часником. Завдяки щільній шкірці, відмінно тримає форму навіть при ділильної варінні, тому не дивно, що її тушкують з яловичиною, яка так само зобов'язана готуватися не менше двох годин.
Інгредієнти: яловичина - 400 г; яловичий фарш - 300 г; червона квасоля - 400 г; цибуля - 2 шт.; томатне пюре - 300 г; томатний соус - 200 мл; зубок часнику - 3 шт.; кмин і орегано - 1 ч. ложці; мелений чилі - 1 ст. ложка; бульйон - 250 мл Приготування Потім шматочки яловичини в «Смаження» 10 хвилин. Обсмажте цибулю і фарш. Додайте інші компоненти. Червона квасоля з м'ясом в мультиварці нудиться в «Тушкуванні» 120 хвилин. Лобіо з червоної квасолі в мультиварці
Лобіо з квасолі в мультиварці - хороший спосіб, щоб просто, правильно і грамотно приготувати грузинське блюдо. Червона квасоля є зоряним елементом цього густого і поживного супу. В даному варіанті, її проварюють, розминають і тушкують 5 хвилин з смаженою цибулею, горіхами і гранатовий патокою. Так, в Грузії роблять лобіо нигвзит.
Інгредієнти: червона квасоля - 400 г; вода - 15 л; цибуля - 2 шт.; зубок часнику - 4 шт.; лавр - 3 шт.; волоські горіхи - 100 г; гранатова патока - 20 г; мелений пажитник - 10 г; кінза - 10 р. Приготування Проваріть квасоля в «Тушкуванні» 2 години. Обсмажте цибулю. Перетріть кінзу, чорний перець, пажитник, сіль і горіхи. Злийте рідину від квасолі в окрему ємність. Додайте квасолю, спеції, цибуля і 250 мл рідини. Розімніть. Потім квасолю лобіо в мультиварці 5 хвилин. Овочеве рагу з квасолею в мультиварці
Квасоля тушкована з овочами в мультиварці - ситне і наваристое блюдо, в якому боби і овочі, киплячі разом кілька годин, створюють унікальний густий і насичений бульйон, що перевершує за поживністю гаряче з м'ясом. Що стосується овочів і спецій, то з цибулею, морквою, селерою, томатами і сухими травами неможливо помилитися.
Інгредієнти: замоченная квасоля - 1 кг; вода - 2 л; морква - 2 шт.; стебло селери - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; зубок часнику - 3 шт.; лавр - 2 шт.; розмарин, чебрець, орегано - по 5 г; томати - 500 р. Приготування Варіть овочі в «Смаження» 10 хвилин. Додайте всі крім томатів і варіть «Тушкуванні» 1 годину 15 хвилин. Додайте томати і варіть квасоля в мультиварці ще 30 хвилин. Тушкована капуста з квасолею в мультиварці
У 90% випадків, приготування квасолі в мультиварці пов'язано із створенням простих, щоденних страв. Наприклад таких, як тушкована капуста . Сама по собі вона не ситна, а разом з квасолею перетворюється в корисну їжу. Часто, при приготуванні використовують консервовану квасолю і, завдяки цьому, подають страву до столу через 60 хвилин.
Інгредієнти: консервована квасоля - 300 г; капуста - 500 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; картопля - 2 шт.; стебло селери - 3 шт.; лавр - 2 шт.; бульйон - 300 мл; томати - 300 г; кмин, чебрець, розмарин - по 5 р. Приготування Підрум'яньте овочі в «Смаження» 10 хвилин. Введіть картопля, спеції і бульйон. Встановіть «Тушкування» на 1 годину. Через 45 хвилин додайте квасолю і томати. Суп з квасолею в мультиварці
Якщо не квапити події, то квасолевий суп в мультиварці стане гідним стравою вихідного дня. На приготування багатого смаками супу потрібно близько 25 годин. В даному варіанті, біла квасоля гаситься з цілим шматком шинки. Шинка додає соковитості і приємного, димного аромату і дозволяє обійтися мінімумом приправ.
Інгредієнти: замоченная біла квасоля - 400 г; шинка - 700 г; бульйон - 22 л; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; гірчиця - 5 г; часник - 10 г; чебрець - 1 ч. ложка; томатний соус - 50 мл Приготування Томіть всі компоненти, крім соусу, в «Тушкуванні» 120 хвилин. Видаліть шматок шинки. Додайте соус, перемішайте. Пюрируйте частину супу. Поверніть разом з шматочками шинки в чашу і тушкуйте ще 30 хвилин. Баранина з квасолею в мультиварці
Тушкована квасоля з м'ясом в мультиварці - зимовий блюдо. В цей час, коли найбільше хочеться чогось незвичайного, важко відмовитися від баранини. При цьому, слід врахувати, що баранину і квасоля доведеться мучити окремо. Баранину тушкують у кислих соусів. У такому середовищі квасоля вариться дуже довго, тому її доводять до кондиції окремо.
Інгредієнти: стегно ягняти - 500 г; квасоля - 200 г; вода - 600 мл; цибуля - 1 шт.; сік лимона - 60 мл; паличка кориці - 1 шт.; шафран - 1 щіпка; борошно - 20 г; йогурт - 150 мл; вода - 50 мл Приготування Підрум'яньте шматочки м'яса і цибулю в «Смаження». Додайте сік лимона, 300 мл води, спеції. Томіть в «Тушкуванні» 90 хвилин. Окремо доведіть до готовності квасолю. Додайте квасолю і 250 мл води і тушкуйте ще 30 хвилин. Обсмажте борошно. Перемішайте з йогуртом і 50 мл води і заправте блюдо. Квасоля в томатному соусі в мультиварці
Приготувати квасоля в томаті в мультиварці так само просто, як боби замочити на ніч. Вранці залишиться додати їх у чашу з томатним і соєвим соусом, водою, встановити режим «Гасіння» на 2 години і чекати, як в процесі повільного томління, квасоля просочиться соками томатного соусу і придбає солодкувато-гострий смак і ніжну консистенцію.
Інгредієнти: замоченная квасоля - 200 г; томатний соус - 400 г; оцет - 50 мл; цукор - 100 г; вода - 400 мл; соєвий соус - 50 мл; часник - 10 г; суха гірчиця - 5 р. Приготування Томіть всі компоненти в «Тушкуванні» 2 години. Перемішайте і варіть ще 30 хвилин. Кольорова капуста, стручкова квасоля в мультиварці
Квасоля з овочами в мультиварці - широке поняття, що припускає різні комбінації овочів і бобових. Поєднання кольорової капусти і стручкової квасолі - одне з найбільш вдалих. В індійській кухні вони є головними компонентами вегетаріанських каррі, де вони, володіючи нейтральним смаком, швидко наповнюються ароматами спецій.
Інгредієнти: стручкова квасоля - 300 г; суцвіття капусти - 400 г; цибуля - 2 шт.; олія - 50 мл; чилі - 2 шт.; вода - 350 мл; коксове молоко - 100 мл; імбир 20 г; часник - 20 р; паличка кориці - 1 шт.; каррі - 10 г; куркума - 1 /2 ч. ложки; насіння гірчиці - 10 г; солодкий картопля - 300 р. Приготування Підрум'яньте цибулю, часник і всі спеції в «Смаження» 10 хвилин. Покладіть інші компоненти і томіть в «Тушкуванні» 30 хвилин. Стручкова квасоля на пару в мультиварці
Квасоля на пару в мультиварці - класичний спосіб приготування зеленої квасолі. Щоб квасоля вийшла ніжною, але як і раніше свіжої, її потрібно тримати над парою 5 хвилин. Пам'ятаючи, про те, що парові овочі, будучи гарячими, продовжують приготування ще пару хвилин і стають м'якше. Щоб заощадити час, в чашу краще залити окріп.
Інгредієнти: стручкова квасоля - 300 г; окріп - 2 л. Приготування Вилийте окріп в чашу. Встановіть сітку. Як тільки вода закипить, покладіть на сітку квасоля. Готуйте «Варінні на пару» 5 хвилин.