Сирна запіканка з манкою в мультиварці готується з доступних, корисних продуктів і стане енергетично збалансованим, ситним сніданком або смачним десертом для їдців будь-якого віку. Існує маса способів перетворити складу страви, задовольняючи різноманітні потреби.
Як спекти запіканку з сиру з манкою?
Готується запіканка з сиру в мультиварці з манкою елементарно, не вимагаючи особливої вправності від кулінара або великого досвіду.
Сир застосовують різної жирності, тим самим регулюючи калорійність готового страви. Зернистий продукт вимагає попередньої обробки блендером або перетирання через дрібне сито до однорідності. Манка додається в сирну основу для надання потрібної текстури готового десерту, прибирає надлишки вологи, і є додатковим живильним компонентом. Після додавання крупи основі дають настоятися, щоб крупинки встигли набрякнути і ласощі вийшло ніжніше за смаком. Запіканка з сиру і манки готується в мультиварці на програмі «Випічка» і залишається ще на деякий час у вимкненому пристрої. Сирна запіканка з манкою і родзинками
Проста сирна запіканка без борошна з манкою виходить особливо смачною, якщо додати в сирну основу родзинки. Сухофрукт попередньо заливають на 5 хвилин окропом, а потім обсушують на рушник. Можна додавати також курагу, чорнослив, сушені або свіжі ягоди. Останні потрібно попередньо обваляти в крохмалі.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 2 шт.; манка і цукор – 3 ст. ложки; ізюм – 100 г; масло – 30 г; розпушувач – 1 ч. ложка; ваніль. Приготування Збивають трохи яйця з цукром. Додають розтоплене масло, сир, ванілін. Вмішують в основу манку з розпушувачем, залишають на 30 хвилин, додають родзинки. Перекладають в основу мультикастрюлю, включають «Випічку» на 40 хвилин. Приготовлена пишна сирна запіканка з манкою в мультиварці залишається в чаші до охолодження. Сирна запіканка на кефірі з манкою
Особливо ніжною буде запіканка з сиру з кефіром і манкою. Тут як ніколи важливо не відкривати кришку пристрою в перші хвилини після завершення термічної обробки, залишивши ласощі ще на 15 хвилин на «Підігріві». Остигати десерт повинен чаші, тоді він не втратить легкість і пористість.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 5 шт.; манка – 05 склянки; кефір – 1 склянка; цукор – 130 г; розпушувач – 1 ч. ложка; ваніль. Приготування Манку залити кефіром, залишають на 40 хвилин. Розтирають жовтки з сиром, цукром і розпушувачем, додавши ванілін. Окремо збивають білки до піків. Змішують кефір з манкою і сир, ретельно збивають до пишноти. Додають порціями білкову піну, розмішуючи основу акуратно лопаткою. Поміщають суміш в промаслений чашу, включають «Випічку» на 40 хвилин. Сирна запіканка з манкою і сметаною
Запіканка з сиру з манкою набуває чудові смакові властивості при приготуванні зі сметаною. В якості розпушувача тут застосовується сода, яку необхідно змішати з кисломолочним продуктом за 30 хвилин до створення десерту. Не зайвими в основі будуть сухофрукти або добавки у вигляді горіхів, ягід.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 3 шт.; манка – 6 ст. ложок; сметана – 05 склянки; цукор – 100 г; сода – 05 ч. ложки; ваніль, сухофрукти. Приготування Змішують сметану з содою. Сир розтирають з цукром і яйцями. Збивають суміш з додаванням ваніліну та манної крупи. Через 30 хвилин вмішують в сирну масу метану, сухофрукти. Викладають основу в промаслений чашу пристрою, включають режим " Випічка» на 50 хвилин. Залишається готова сирна запіканка з манкою в мультиварці до охолодження. Сирна запіканка з яблуками і манкою
Особливий аромат і соковитість набуває сирна запіканка з манкою в мультиварці, якщо приготувати її з яблуками. Додаткове пахощі десерту вдасться надати, змішавши яблучну нарізку з меленою корицею. Нею ж можна посипати і готовий десерт перед подачею, змішавши порошок з цукровою пудрою.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 2 шт.; манка і цукор – 4 ст. ложки; яблука – 2 шт.; сметана – 100 г; ванілін, кориця. Приготування Сир розтерти з яйцями, цукром, сметаною. Додають манку, залишають на 40 хвилин. Вмішують в настоявшуюся сирну основу нарізані яблука і викладають в промаслений мультикастрюлю. Готується запіканка з сиру з манкою і яблуками буде традиційно на «Випікання» протягом 50 хвилин. Сирна запіканка з гарбузом і манкою
Корисна і поживна запіканка з гарбуза з сиром і манкою вийде яскравіше, якщо використовувати м'якоть овоча мускатного сорту. Її можна приготувати до м'якості на високій потужності в мікрохвильовці, припустити в молоці на плиті в сотейнику, або відварити протягом 15 хвилин на паровій решітці в мультиварці.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 2 шт.; манка і цукор – 4 ст. ложки; гарбуз – 250 г; сметана – 100 г; ванілін або ванільний цукор. Приготування Відварюють будь-яким доступним способом гарбуз, пюрируют блендером. Збивають сир з яйцями і цукром, додавши ваніль або ванільний цукор за смаком. Змішують сирну масу з гарбузовим пюре, залишають на 40 хвилин. Готується буде сирна запіканка з манкою і гарбузом в мультиварці на «Випікання» 50 хвилин. Залишають десерт в чаші з відкритою кришкою до охолодження. Сирна запіканка з бананом і манкою – рецепт
Сирна запіканка з манкою і бананом – відмінна варіація десерту з наповнювачем, роль якого чудово зіграє стигла бананова м'якоть, яку необхідно буде нарізати кубиками і вмішати в сирну основу. Щоб десерт добре відійшов від стінок по завершенні приготування, чашу можна обсипати сухарями.
Інгредієнти: сир – 700 г; яйця – 3 шт.; манка і цукор – 4 ст. ложки; банани – 2-3 шт.; сметана – 4 ст. ложки; ванілін, масло, сухарі ванільні. Приготування З'єднують в загальній ємності сир, цукор, сметану, яйця. Додають ванілін, манку, перемішують масу, залишають на 30 хвилин. Вмішують в сирне тісто нарізані банани, перекладають його в добре промаслений і обсипану сухарями чашу. Печеться сирна бананова запіканка з манкою в мультиварці 1 годину. Сирна запіканка з морквою і манкою
Морквяна запіканка з сиром і манкою має ніжний, в міру солодкий смак, соковитість якого забезпечує додана до складу овочева стружка. Вона ж додає яскравість кольорової палітри і апетитний зовнішній вигляд готового десерту. Подати ласощі можна зі сметаною, а ласунам з варенням, медом.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 3 шт.; манка і цукор – 3 ст. ложки; морква – 2 шт.; молоко – 100 мл; ванілін, масло. Приготування У блендері змішують сир, цукор, молоко, манку, яйця і ванілін. Додають перетерту на тертці моркву, ще раз збивають основу. Залишають морквяно-сирне тісто на 30 хвилин. Перекладають основу в промаслений мультикастрюлю. Включають програму «Випічка» на 1 годину. Сирна запіканка з манкою як у садку
Тим, хто шукає рецепт сирної запіканки з манкою як у дитячому садку слід скористатися наступним рецептом. Готовий десерт нагадає смак дитинства, чудово наситить і наповнить організм правильною енергією. Сир в даному випадку краще взяти середньої жирності або домашній, а від знежиреного варто відмовитися.
Інгредієнти: сир – 05 кг; яйця – 2 шт.; манка – 100 г; цукор – 100 г; молоко – 50 мл; масло – 50 р. Приготування Сир пробивають блендером, розтирають з цукром і яйцями. Додають молоко, манку, все ретельно змішують і збивають трохи, дають постояти не менше 30 хвилин. Перекладають основу в промаслений чашу і випікають в режимі «Випічка» протягом 45-50 хвилин. Сирна запіканка зі згущеним молоком і манкою
Рецепт запіканки з сиру з манкою найчастіше виконують зі згущеним молоком, замінюючи нею цукор. Компонент перетворює підсумкові характеристики десерту на краще і надає йому особливу насиченість. У сирну масу можна додати при бажанні правильно підготовлені нарізані сухофрукти, скибочки фруктів.
Інгредієнти: сир – 600 г; яйця – 4 шт.; манка – 2 ст. ложки; згущене молоко – 05 банки; ванільний цукор – 1 ст. ложка; масло. Приготування Сир розтирають з жовтками, згущеним молоком, ванільним цукром і манкою. Окремо збивають до піків білки, вмішують в сирне тісто. Перекладають основу в змащену маслом миску. Включають прилад на «Випікання», готують десерт 45 хвилин. Після сигналу не відкривають кришку ще протягом 20 хвилин, після чого можна буде витягувати десерт на блюдо і подавати.