Лечо на зиму в мультиварці, простий рецепт якого передбачає і зручне приготування і варіативність компонентів, дуже затребуваний. Все відбувається легко і комфортно: соус не тікає, овочі не підгоряють, а сам процес займає близько 60 хвилин. При цьому не можна обмежуватися перцем і томатами, а урізноманітнити блюдо будь-якими овочами.
Як приготувати лечо в мультиварці?
Лечо в мультиварці на зиму готується за принципом: поклав все в чашу, встановив «Гасіння» і забув про страву на 60 хвилин.
Що стосується компонентів, то рідку основу складають пюрированные помідори, томатний сік або соус з томатної пасти. Обов'язковим овочем є солодкий перець. Його можна поєднувати з баклажанами, кабачками і огірками. При приготуванні лечо з свіжих томатів, потрібно зняти шкірку з овочів і видалити насіння. Обидва компоненти можуть викликати бродіння заготовки. Для того щоб смачне лечо в мультиварці на зиму на довго зберігалося, в нього додають оцет. Лечо з болгарського перцю в мультиварці
Лечо з перцю в мультиварці на зиму підкуповує як легкістю приготування, де потрібно покласти в чашу на 40 хвилин, так і мінімальним продуктовим складом. Виходить, що збалансоване поєднання двох компонентів - солодкого перцю і томатів, дає приголомшливе блюдо, яке можна є вприкуску з хлібом або використовувати як соус.
Інгредієнти: помідори - 4 кг; болгарський перець - 5 кг; зубок часнику - 7 шт.; цукор - 30 г; масло - 40 мл; оцет - 40 мл; сіль - 70 р. Приготування Очистіть помідори від шкірки. Пюрируйте. Перекладіть в чашу мультиварки. Додайте масло, сіль, цукор, часник і скибочки перцю. Встановіть режим «Гасіння» на 60 хвилин. Додайте оцет і потримайте лечо з перцю в мультиварці на режимі «Підігрів» 10 хвилин. Расфасуйте гарячим по банкам. Лечо на зиму без оцту в мультиварці
Лечо в мультиварці без оцту - знахідка для тих, хто стежить за харчуванням і не сприймає консервантів. На відміну від класичного рецепту, він займає трохи більше часу (соус повинен добре увариться), зате продукт виходить 100% натуральним, з насиченим солодким смаком. В лечо немає ні масла, ні оцту, тому, заготівлю зберігають у холоді.
Інгредієнти: помідори - 3 кг; солодкий перець - 2 кг; цукор - 250 г; сіль - 30 г; головка часнику - 1 шт. Приготування Помідори пюрируйте. Приправте. Потім в «Тушкуванні» 30 хвилин. Додайте перець і тушкуйте ще годину. За 10 хвилин до готовності, покладіть часник. Лечо на зиму в мультиварці - простий рецепт, в якому продукт розливається по банкам і закочується. Лечо в мультиварці з томатною пастою
Кожен рецепт лечо в мультиварці можна адаптувати відповідно фінансовим можливостям. Щорічне зростання цін на овочі змушує шукати способи здешевлення заготівлі. Та ж томатна паста дешевше томатів, має добрі смакові якості, зручна в роботі. Потрібно лише тільки розвести продукт водою, що зручно зробити в мультиварці.
Інгредієнти: томатна паста - 380 г; вода - 760 мл; перець - 1 кг; морква - 450 г; зубок часнику - 5 шт.; оцет - 60 мл; цукор - 75 г; сіль - 25 р. Приготування З'єднайте в чаші воду, пасту, цукор і сіль. Потім в «Гасіння» 15 хвилин. Додайте моркву, через 10 хвилин - перець. За 5 хвилин до закінчення, введіть оцет і часник. Настоюйте 15 хвилин. Загорніть в банки. Лечо в мультиварці з томатним соком
Найпростіший рецепт лечо в мультиварці готується з томатного соку. Він може бути домашнім або магазинним. У будь-якому разі, процес включає три етапи: проварювання соку, коригування смаку, закладка перців. Мала кількість рідини вважається нормальним - перці обмякают, віддають свій сік, і лечо набуває правильну консистенцію.
Інгредієнти: томатний сік - 3 л; болгарський перець - 4 кг; гострий перець - 1/2 шт.; сіль - 40 г; цукор - 70 г; оцет - 80 мл; олія - 125 мл Приготування Встановіть функцію «Випічка» на 40 хвилин. Доведіть сік до кипіння, приправити і варіть 10 хвилин. Покладіть обидва види перцю і тушкуйте ще 30 хвилин. Загорніть в стерильні банки. Лечо з баклажанами в мультиварці
Лечо з баклажанами в мультиварці на зиму придумали господині, які віддають перевагу яскраві закуски. В цьому вони не прогадали: баклажан. володіючи легкою гіркуватістю, чудово поєднується з перцем, томатами і часником, додають «синенькому» гостроти. Щоб овочі краще розкрили свій смак і зберегли цілісність, перед гасінням їх обсмажують.
Інгредієнти: баклажани - 250 г; помідори - 500 г; перець - 350 г; цибуля - 120 г; зубок часнику - 4 шт.; цукор - 30 г; сіль - 10 г; оцет - 40 мл; олія - 60 мл Приготування Томати пюрируйте. Встановіть режим «Смаження» на 10 хвилин і підрум'яньте овочі. Влийте томатне пюре, оцет. Приправте. Готуйте «Тушкуванні» 60 хвилин. Лечо смачне на зиму в мультиварці - простий рецепт, в якому блюдо розфасовується в стерильну тару і закутується на добу. Лечо з огірками в мультиварці
Лечо з огірків на зиму - яскравий представник заготовок «два в одному». Мариновані огірочки, які виступають у ролі закуски, плюс томатна заливка, яку можна використовувати в якості соусу. Головне - щоб огірки вийшли хрусткими. Для цього їх слід побільше нарізати і ввести в страву за 15 хвилин до закінчення процесу.
Інгредієнти : огірки - 1 кг; томатне пюре - 500 г; перець - 250 г; зубок часнику - 3 шт.; олія - 50 мл; оцет - 50 мл; цукор - 60 г; сіль - 25 р. Приготування Томатне пюре і перець потім в «Тушкуванні» 25 хвилин. Покладіть шматочки огірків, приправте і тушкуйте ще 10 хвилин. Через 5 хвилин додайте часник і оцет. Расфасуйте по банкам. Лечо з кабачків в мультиварці на зиму
Лечо з кабачків в мультиварці - ще один приклад того, як можна просто урізноманітнити смак класичного блюда. У даному рецепті томати не пюрируются, а нарізаються шматочками: м'ясисті кабачки в процесі приготування пускають сік, якого вистачить для того, щоб продукт за півтори години придбав збалансовану консистенцію.
Інгредієнти: кабачки - 350 г; морква - 300 г; помідори - 600 г; перець - 500 г; чорний перець горошком - 5 шт.; цибуля - 250 г; лавровий лист - 2 шт.; оцет 9% - 60 мл; масло - 80 мл; цукор - 60 г; сіль - 30 р. Приготування Укладіть всі овочі, крім томатів, в чашу і включіть «Тушкування» на 15 години. Через 30 хвилин додайте скибочки томатів. Приправте, влийте олію і продовжуйте процес. За 20 хвилин додайте оцет, лавр і перець. Лечо з морквою і цибулею в мультиварці
Кілька причин спонукають зробити лечо з морквою в мультиварці. По-перше, це самий простий і доступний спосіб надати страві густу консистенцію, збагатити вітамінами і розширити його застосування в кулінарії, використовуючи заготовку в борщах і рагу. Лечо з морквою готується не більше години. За цей час морква втратить хрускіт і стане ніжною.
Інгредієнти: морква - 250 г; цибуля - 200 г; томати - 700 г; перець - 850 г; олія - 50 мл; цукор - 60 г; оцет - 20 мл; сіль - 20 р. Приготування Викладіть пюрированные томати, цибулю і моркву в чашу і включіть «Тушкування» на 60 хвилин. Через 30 хвилин додайте перець і приправте. За 5 хвилин до закінчення, влийте оцет. Лечо з рисом в мультиварці
Приготувавши лечо з рисом на зиму в мультиварці можна довго не підходити до плити, задовольняючись повноцінним обідом з овочів і крупи. Причому, саме приготування не відрізняється від класичного рецепту. Все, що потрібно - додати рис за 20 хвилин до закінчення процесу. Не біда, якщо він вийде трохи сирим. У банку він дійде до потрібної кондиції.
Інгредієнти: томатне пюре - 2 л; перець - 500 г; олія - 200 мл; морква - 150 г; цибуля - 150 г; рис - 150 г; цукор - 50 г; сіль - 20 мл; оцет - 40 мл Приготування Встановіть режим «Гасіння» на годину. Покладіть всі компоненти крім рису в чашу. Через 40 хвилин додайте рис. Після завершення програми, расфасуйте по банкам.