Запіканка з кабачків в мультиварці вигідна тим, що на приготування не потрібно багато часу і продуктів. Кабачки дуже низькій калорійності, відмінно поєднуються з м'ясом, іншими овочами. Смачні страви виходять в суміші з твердим сиром, сиром, можна використовувати і старі кабачки, але набагато ніжніше страва вийде з молодими.
Як приготувати запіканку з кабачків?
Запіканка з кабачків в мультиварці складається з різних інгредієнтів, кожен з яких вносить свою родзинку. Картопля, баклажани, болгарський перець роблять смак насичений, сир додають пікантності, а ще формують хрустку скоринку. Кабачки можна змішувати або закладати шарами. Кабачкова запіканка в мультиварці вийде вдалою, якщо слідувати простим правилам.
Щоб виріб легко вынималось, чашу потрібно щедро змастити жиром. Краще класти кабачки невеликі, молоді, тоді смак буде м'яким. Тертий овоч дає багато соку, щоб частування не розвалювалася, масу потрібно гарненько віджати. Якщо кабачок різати, то бажано обсмажувати на сухій сковорідці. Запіканка з кабачків з сиром
Найпростіший рецепт - кабачкова запіканка з сиром в мультиварці. Годиться будь-який твердий сорт сиру, хоча деякі господині кладуть і бринзу, і м'які сорти, смачно виходить, якщо молочний продукт – з горіхами. Сіль і спеції домішувати вже перед тим, як викласти суміш у каструлю, інакше кабачки будуть виділяти сік.
Інгредієнти :
кабачок – 1 шт.; яйця – 2 шт.; сметана – 120 г; сир – 200 г; борошно – 3 ст. л.; розпушувач – 05 ч. л.; спеції – 05 ч. л.; зелень – 1 пучок. Приготування Кабачок натерти, змішати з зеленню. Натерти сир вбити яйця. Викласти сметану. Розвести розпушувач з борошном, додати. Кабачкова запіканка з сиром готується годину в режимі випічки. Кабачкова запіканка з фаршем
Якщо для жінки варіант з сиром – самий оптимальний, оскільки більш поживне легкий і за смаком – повітряний, майже без калорій, то для чоловіків більше підійде запіканка з кабачків з фаршем в мультиварці. М'ясо годиться будь-яка: свинина, яловичина, курятина, дуже смачно вийде, якщо змішати різні сорти.
Інгредієнти :
кабачок – 700 г; яйця – 3 шт.; фарш – 300 г; томатна паста – 120 г; солодкий перець – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; зелень – 1 пучок. Приготування Яйця збити, посолити, поперчити, змішати з томатом. Цибулю і перець порізати, додати. Кабачок очистити від шкірки, натерти. Додати фарш, зелень, спеції. Вимісити, тоді запіканка з кабачків в мультиварці вийде набагато смачніше. Змастити чашу маслом, готувати годину на «Випікання». Запіканка з кабачків і баклажанів
Універсальним ласощами вважається овочева запіканка з кабачками і баклажанами. У гарячому вигляді може бути основною стравою, а в холодному – оригінальної закускою, її дуже зручно брати на робочий перекус або на пікнік. Рецепт дуже простий: овочі перемішати або укласти шарами, залити заправкою і запекти.
Інгредієнти :
кабачки – 3 шт.; баклажани – 2 шт.; помідори – 4 шт.; яйця – 3 шт.; сир – 100 г; молоко – 05 склянки; сметана – 05 склянки; масло - 2 ст. л.; зелень – 1 пучок. Приготування Баклажани порізати кружальцями, почекати, поки не пустять сік. Промити, щоб прибрати гіркоту. Змастити чашу маслом, викласти. Кабачки порізати, розрівняти зверху. «Вкрити» подрібненими помідорами. Засипати тертим сиром. Збити яйця з сіллю і перцем, розвести молоком і сметаною. Всипати порізану зелень, залити. Запіканка з кабачків і баклажанів в мультиварці готується годину на режимі «Випічка». Запіканка з кабачків і картоплі
Ще один дуже смачний літній варіант - картопляна запіканка з кабачками. Це блюдо відмінно підходить для господинь, які не люблять возитися з обсмажуванням кабачків. Щоб коржик вийшла рівна, потрібно додавати пшеничне або рисове борошно, підійде і крохмаль: картопляний або кукурудзяний.
Інгредієнти :
кабачки – 350 г; картопля – 200 г; борошно – 50 р; олія – 1 ст. л.; твердий сир – 50 г; яйце – 1 шт.; кефір – 2 ст. л.; часник – 1 зубчик; кріп – 1 пучок; розпушувач тіста – 05 ч. л. Приготування Картопля, сир і кабачки натерти, змішати. Додати яйце, кефір, роздавлений часник, розпушувач і зелень. Всипати борошно і спеції. Чашу змастити маслом, викласти суміш. Готувати на «Випікання» 1 год. Запіканка з кабачків з куркою
Якщо потрібно зробити блюдо ситніше, підійде запіканка з кабачків з м'ясом . З молодими цукіні краще всього поєднується куряче філе, воно таке ж ніжне і м'яке. Можна доповнити болгарським перцем, його також легко замінити брокколі або стручкової квасолею. Замість сметани підійде йогурт без добавок.
Інгредієнти :
філе – 400 г; кабачки – 2 шт.; сметана – 1 ст. л.; яйця – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; зелень – 05 пучка; сир – 60 р. Приготування Кабачок натерти, залишити на півгодини. Філе і цибулю порізати, часник придушити. Змішати зі спеціями, яйцями і зеленню. Додати віджаті кабачки. Чашу змастити, викласти суміш, намазати сметаною. Посипати сиром. Готується запіканка з кабачків і курячого філе годину на режимі «Випічка». Запіканка з кабачків з сиром
Чудовий легкий і ситний сніданок або вечеря - кабачкова запіканка з сиром. Варіант незвичайний, але дуже смачний, а рецепт неймовірно простий і безтурботний. Сир краще брати жирний, домашній, часник додається за бажанням. Господині радять не перевертати запіканку, щоб запекти верх, інакше вона розвалиться.
Інгредієнти :
кабачки – 2 шт.; сир – 200 г; часник – 2 зубчики; сир – 100 г; яйця – 2 шт.; молоко – 30 мл; зелень – 05 пучка. Приготування Яйця збити зі спеціями і молоком. Додати сир, тертий сир, часник і зелень. Кабачки порізати кружальцями. Викласти у кілька шарів цукіні і сирну масу. Виставити режим «Випічка» на годину. Запіканка з кабачків і сиру повинна охолонути в мультиварці, щоб шари схопилися щільніше. Запіканка з кольорової капусти і кабачків
Багато господинь розбавляють кабачки цвітною капустою, вона теж чудово поєднується з іншими овочами, а в мультиварці виходить особливо ніжною і соковитою. Щоб підкреслити смак, рекомендується приготувати до страви соус з молока або вершків. Запіканка з кабачків і капусти, за запропонованим рецептом, робиться без цибулі.
Інгредієнти :
цвітна капуста – 500 г; кабачки – 2 шт.; сир – 100 г; яйце – 2 шт.; борошно – 1 ст. л.; сметана – 3 ст. л. Приготування Цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварити 10 хвилин. Кабачки порізати, сир натерти. Чашу змастити, викласти овочі, обсмажити. Яйця збити з борошном, сіллю і сметаною. Овочі залити сумішшю, виставити на 5 хвилин в режимі «Випічка» або «Гасіння». Посипати сиром, готувати ще 15 хвилин. Запіканка з кабачків з грибами
Дуже смачна запіканка виходить з молодих кабачків з грибами. Підійдуть будь-які: печериці, гливи, багато господині радять додавати хоч трохи лісових грибів, які дають дивовижний аромат. Тільки їх потрібно попередньо відварити. Інгредієнти можна змішувати або укладати шарами.
Інгредієнти :
кабачки – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; гриби – 400 р; болгарський перець – 1 шт.; яйця – 2 шт.; сметана – 2 ст. л.; сир – 100 р. Приготування Гриби і цибулю подрібнити, обсмажити. Перець нарізати, обсмажити з грибами. Кабачок натерти. Викласти шарами цукіні і грибну засмажку. Збити яйця зі сметаною, залити запіканку. Посипати тертим сиром. Готувати на «Випікання» 1 год. Запіканка з рису і кабачків
Смачна запіканка з кабачків виходить з додаванням рису. Це хороший рецепт для дієт, якщо потрібно зробити його посытнее, можна зробити засмажку на вершковому маслі. Твердий сир додає м'якості, утримує форму страви, як і яйця, тому цей продукт не рекомендується виключати. Рис відварюють окремо.
Інгредієнти :
кабачки – 1 шт.; яйця – 3 шт.; сир – 100 г; рис – 150 г; цибуля – 1 шт.; масло – 2 ст. л.; мелені сухарі – 2 ст. л. Приготування Чашу змастити, посипати сухарями. Обсмажити цибулю. Кабачок натерти, змішати з вареним рисом і спеціями. Додати яйця, цибулю і тертий сир, вимішати. Готувати на «Випікання» 5 хвилин. Запіканка з кабачків з помідорами
Відмінно доповнюють смак цукіні томати, запіканка з кабачків і помідорів з сиром виходить дуже соковитою і ніжною. Особливо в мультиварці, де зберігається максимум вітамінів. Помідори використовуються для начинки, потрібно зібрати шар з порізаних шматочків. Заздалегідь краще не солити, інакше сильно пустять сік.
Інгредієнти :
яйця – 3 шт.; кабачок – 500 г; помідори – 2 шт.; сир – 120 г; борошно – 3 ст. л.; зелень – 1 пучок; часник – 2 зубчики. Приготування Помідори порізати кабачок натерти. Додати яйця, борошно, сіль, приправи і тертий сир. Викласти шарами кабачкове тісто і помідори. Посипати сиром. Запікати 1 годину на «Випікання».