Свинина в мультиварці може бути приготована з мінімальною кількістю масла або зовсім без додавання жирів, завдяки чому страви виходять максимально корисними і менш калорійними. М'ясо в подібному виконанні завжди м'яке, ніжне, соковите і неймовірно смачне.
Як приготувати свинину в мультиварці?
Страви з свинини в мультиварці вражають різноманітністю і можуть стати важливою частиною повсякденного або святкового меню.
М'ясо тушкують, просто зі спеціями, з додаванням овочів або підливи. Попередньо нарізану свинину можна обсмажити в режимі «Випічка» або «Смаження», додавши зовсім трохи вершкового або рослинного масла. Даний етап буде сприяти поліпшенню підсумкового смаку. По-своєму смачним виходить смажений шашлик зі свинячого ошийка, відбивні з карбонаду або м'ясо, приготоване на пару. Зберігає соковитість і виходить ароматною свинина, запечена в мультиварці цілим шматком у фользі. Тушкована свинина в мультиварці
Приготований гуляш зі свинини в мультиварці з підливою стане чудовим супроводом будь-злакового або картопляного гарніру, відвареної пасти. Підливу можна зробити виключно томатної або сметанною, виключивши той чи інший компонент зі складу і разом з тим підкоригувавши густоту, змінюючи кількість доданої води.
Інгредієнти: свинина – 1 кг; цибуля – 150 г; томатна паста – 3 ст. ложки; сметана – 6 ст. ложок; борошно – 2 ст. ложки; часник – 2 зубки; вода – 05 л; лавр – 2 шт.; сіль, перець, спеції, олія. Приготування Готують нарізане м'ясо в режимі «Випічка» до випаровування вологи. Додають небагато олії, цибулю, смажать до прозорості овочевих скибочок. Додають інші компоненти зі списку, попередньо змішавши їх з водою, і переводять пристрій на програму «Гасіння». Через годину свинина тушкована в мультиварці буде готова. Свинячі ребра в мультиварці
Неймовірно насиченими і ніжними виходять приготовані свинячі реберця в мультиварці. М'ясо розрізають на порції по одному ребру і попередньо маринують для надання максимально пікантного смаку готового блюда. Замість запропонованого міксу добавок можна використовувати будь-які інші на вибір.
Інгредієнти: свинячі реберця – 1 кг; цибуля – 300 г; соєвий соус і гірчиця – по 15 ст. ложки; хмелі-сунелі – 1 ч. ложка; часник – 4 зубки; бульйон – 100 мл; лавр – 1 шт.; сіль, перець, олія. Приготування Ребра маринують протягом декількох годин в суміші із соєвого соусу, гірчиці, хмелі-сунелі, солі і перцю. Викладають м'ясо в промаслений чашу і смажать з двох сторін, в режимі «Випічка». Доливають трохи води, готують ребра на «Гасіння» 1 год. Відкривають кришку пристрою, випаровують воду, додають цибулю і м'ясо обсмажують з овочевою нарізкою до м'якості. Печеня з свинини в мультиварці
Непідробною гармонією смаку отриманого страви вдасться насолодитися, виконавши наступний рецепт. При одночасному гасінні свинина з картоплею в мультиварці набуває додаткову соковитість, а правильні приправи надають страві приголомшливе пахощі, розбурхуючи смакові рецептори і підвищує апетит.
Інгредієнти: свинина – 1 кг; картопля – 1 кг; цибулю і моркву – по 1 шт.; часник – 2 зубки; бульйон – 300 мл; лавр – 2 шт.; сіль, перець, олія. Приготування У режимі «Смаження» обсмажують м'ясо, додавши в процесі цибулю з морквою. Закладають картоплю, доливають бульйон і перемикають прилад на «Гасіння», встановивши таймер на 1 годину. За 15 хвилин до сигналу свинина з картоплею в мультиварці приправляється додаванням лавра, перцю і часнику. Свиняча рулька в мультиварці
Смачним виходить холодець з рульки свинячий в мультиварці, для чого м'ясо заливають водою і тушкують з додаванням приправ і спецій не менше 4 годин. При бажанні свинячі ноги можна приготувати і на друге, выпарив більшу частину бульйону і згасивши м'ясо з додаванням часнику, напівсухого або напівсолодкого червоного вина і соєвого соусу.
Інгредієнти: свинячі рульки – 2 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; вино – 1 склянка; часник – 6 зубчиків; соєвий соус – 6 ст. ложок; лавр – 1 шт.; сіль, перець, вода. Приготування Закладають в чашу рульки, очищену і розрізану на частини моркву, цибулю, заливають водою, додавши лавр і горошини перцю. Включають програму «Тушкування» на 2 години. Витягують м'ясо з бульйону, нашпиговують часником, повертають в порожню мультикастрюлю. Заливають рульки вином і соєвим соусом, який готують на «Випікання» 30 хвилин, перевертають. Ще через 15 хвилин приготування свинина в мультиварці буде готова. Рагу зі свинини в мультиварці
Непідробний захват викличе приготовлена свинина з овочами в мультиварці. В якості супроводу до м'яса можна вибрати асорті з максимально очікуваних у страві овочевих компонентів. Серед таких: картоплю, моркву і цибулю, помідори і капуста різних сортів, кабачки і баклажани, болгарський і гострий перець, стручкова квасоля і горошок.
Інгредієнти: свинина – 1 кг; картоплю і помідори – 3 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; солодкий перець – 2 шт.; баклажан або кабачок – 1 шт.; часник – 3 зубки; бульйон – 500 мл; олія – 50 мл; сіль, перець, спеції. Приготування Обсмажують на «Випікання» в олії м'ясо. Додають цибулю і моркву, смажать ще 10 хвилин. Закладають картоплю, нарізану перець, баклажани або кабачки і помідори, приправляючи шари за смаком спеціями, сіллю і часником. Заливають все бульйоном і включають програму «Гасіння». Через годину свинина в мультиварці буде готова до подачі. Бефстроганов з свинини в мультиварці
Піджарка зі свинини в мультиварці, приготовлена з підливою, перетворить при подачі будь-який гарнір, відварену картоплю скибочками або у вигляді пюре, зробить смачними і апетитними відварені макаронні вироби. Соус можна зробити тільки сметанним або додати за смаком томатний сік, соус або розведену пасту.
Інгредієнти: свинина – 1 кг; цибуля – 2 шт.; бульйон – 500 мл; сметана – 200 г; томатна паста – 1 ст. ложка; борошно – 3-4 ст. ложки; масло – 40 мл; лавр – 2 шт.; сіль, перець, спеції. Приготування Відбите за допомогою кулінарного молоточка і дрібно нарізане м'ясо обсмажують на програмі «Смаження» 10 хвилин. Додають спеції, приправи і цибулю, смажать ще 7 хвилин. Засипають борошно, додають сметану, пасту і бульйон. Кидають лавр, перемикають прилад на «Гасіння». Через 30 хвилин свинина з підливою в мультиварці буде готова до подачі. Тушонка в мультиварці з свинини
Смачна свинина в мультиварці, приготована у вигляді тушонки, стане ідеальним варіантом для створення цілого ряду смачних страв на швидку руку. Для тривалого зберігання м'ясо в банках щільно закупорюють стерильними кришками. Для застосування найближчим часом заготівлю прикривають капроновими кришками і поміщають в холодильник.
Інгредієнти: свинина – 15 кг; цибуля – 2 шт.; вода – 300 мл; лавр – 6 шт.; перець горошком – 15 ч. ложки; сіль. Приготування М'ясо нарізають крупно, підсолюють і розкладають по банках об'ємом 07 л, поклавши на дно кожної по 2 лаврових листки і по 05 ч. ложки перцю. Доливають в кожен посудину по 100 мл води, розташовують ємності в мультиварці, поклавши на дно силіконовий килимок. Доливають в чашу воду до половини банок, готують тушонку на «Гасіння» 6 годин. Закупорюють судини або дають їм охолонути і відправляють в холодильник. Шашлик в мультиварці з свинини
Приготовлена ніжна свиняча шия в мультиварці – чудова альтернатива класичному шашлику у домашніх умовах, коли немає можливості вибратися на природу. Маринадом в даному випадку буде домашній яблучний оцет, замість якого можна взяти сухе червоне вино, гранатовий або яблучний сік.
Інгредієнти: свинина (ошийок) – 1 кг; цибуля – 05 кг; яблучний оцет – 05 л; сіль, перець мелений, спеції для шашлику. Приготування Нарізану свинину змішують з кільцями цибулі, сіллю, перцем і спеціями, заливають яблучним оцтом, залишаю на 3 години. Звільняють м'ясні скибочки від маринаду з цибулею і викладають в чашу. Включають програму «Випічка» на 50 хвилин. Для отримання м'яса з соусом можна періодично поливати скибочки маринадом. Свинина в фользі в мультиварці
Окрасою і яскравим доповненням будь-якого столу стане запечена свиняча вирізка в мультиварці у фользі. М'ясо просочується запахом і смаком часнику і сушених трав, перетворюючись на справжній делікатес. До складу пряної суміші можна додати при бажанні трохи меленого пекучого перцю або пікантні прянощі на свій смак.
Інгредієнти: свинина – 1 кг; часник – 1 головка; сушений базилік, паприка – 2 ст. ложки; лимон – 1 шт.; соєвий соус – 2 ст. ложки; імбир – 05 ч. ложки; сіль, перець. Приготування М'ясо натирають з усіх боків сумішшю з солі, перцю, паприки і меленого імбиру. З'єднують лимонний сік з соєвим соусом і перетертим часником, обмазують м'ясної кусень зі всіх сторін. Завадять свинину разом з маринадом в фольгу, запечатують, розташовують в чаші. Готують свинину на «Випікання» 15 години. Відбивні зі свинини в мультиварці
Попередньо відбита, приправлена спеціями і доповнена цибулею і сиром смажена свинина в мультиварці – ідеальний варіант для смачного і поживного вечері. Переважно смажити відбивні одним шаром, однак якщо рум'яність виробів не принципова, можна розташувати в пристрої 2-3 шару, подвоївши час готування.
Інгредієнти: свинина – 05 кг; цибуля – 150 г; сир – 150 г; сіль, перець, майонез, олія. Приготування Свинину нарізають поперек волокон товщиною 1 см, відбивають, солять, перчать, змащують майонезом. Викладають в чашу з маслом скибки м'яса, зверху цибулю і сир. Готують відбивні 30 хвилин в режимі «Випічка». Свинина на пару в мультиварці
Максимально корисним виходить м'ясо, приготоване за допомогою парової термічної обробки. Готують на спеціальній решітці як просто попередньо промариновані порційні м'ясні шматки, так і ніжні соковиті свинячі котлети на пару в мультиварці. У фарш крім цибулі можна додавати інші подрібнені овочі.
Інгредієнти: свинина – 05 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 05 шт.; яйце – 1 шт.; зелень – 05 пучка; сіль, перець, олія. Приготування М'ясо перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і зеленню. Додають перетерту на тертці і спасеровану на олії моркву, яйце, сіль і перець. Відбивають основу небагато, формують котлети, які укладають на промаслений грати для приготування на пару. Включають програму «Пар» на 30 хвилин.