Звичний гороховий суп в мультиварці можна перетворити на витвір кулінарного мистецтва і в цьому переконані господині, які могли порівняти всі варіанти приготування. Головне – чітко дотримуватися рецепту, і не доливати воду, навіть якщо страва створює враження густого. Щоб суп зварився швидше, потрібно горох на кілька годин залити прохолодною водою.
Як приготувати гороховий суп в мультиварці?
Гороховий суп в мультиварці готувати набагато простіше, кухонна техніка сама подбає про потрібній температурі. Важливо правильно вибрати програму, багато господині ставлять на «Супі», але іноді краще підійде «Гасіння», особливо для супу-пюре.
Замочувати горох треба не менше 2 годин, а результативніше – на ніч. Найсмачніше виходить гороховий суп на відварі з курятини. При готуванні потрібно, щоб суп нудився, а не кипів. Густий гороховий суп в мультиварці вийде таким тільки в режимі «Гасіння». Солити страву потрібно в кінці. Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
Більш смачним вважається гороховий суп з копченостями в мультиварці, які наповнюють додатковим смаком і ароматом. Багато господарок кладуть грудинку, але краще вибрати реберця, вони менш жирні, але цілком наваристі, а ще не утворюють білкову піну. Тільки солити таке блюдо потрібно обережно, копченості вже солоні.
Інгредієнти :
горох – 300 г; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; реберця – 400 г; вода – 2 л. Приготування Горох замочити. Реберця порізати, помити. Цибулю і моркву подробити, підсмажити. Закласти в чашу копченості, горох і засмажку, залити водою. Вариться суп гороховий в мультиварці 40 хвилин. Пісний суп гороховий в мультиварці - рецепт
Цінителі вегетаріанської кухні можуть зробити пісний суп гороховий в мультиварці, вийде дуже ситно і смачно. За допомогою цієї кухонної техніки боби відмінно розварюються, компенсувати смак легко можна спеціями. Дивовижний поєднуються з горохом часник і імбир, куркума і гірчиця в зернах.
Інгредієнти :
горох – 15 ст.; картопля – 4 шт.; цибуля – 2 шт.; морква – 1 шт.; лавровий лист – 1 шт; вода – 2 л. Приготування Цибулю і моркву подробити, спасерувати. Картоплю подрібнити, закласти. Доповнити засмажкою та горохом. Налити воду, покласти спеції. На «Гасіння» готувати годину. Гороховий суп з куркою в мультиварці - рецепт
У Росії цей суп став відомим лише в 17 столітті, його часто подавали до столу, для наваристого бульйону брали шматки свинини, але готували і з курятиною. Зараз зварити гороховий суп з куркою в мультиварці набагато легше, ніж в печі, годяться будь-які частини птиці: крила, ніжки або грудка. Шафран додасть апетитного кольору цій страві.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.; курятина – 300 г; горох – 15 ст.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; лавровий лист – 1 шт.; часник – 1 зубчик; шафран – 05 ч. л.; зелень – 1 пучок; вода – 4 л. Приготування Курку і цибулю порубати. У режимі «Смаження» протомитися 5 хвилин, всипати терту моркву, тушкувати ще 15 хвилин. Картоплю порізати, доповісти з горохом і спеціями. Влити воду, варити на «Гасіння» год. Посипати гороховий суп з куркою в мультиварці зеленню і тиском часником. Гороховий суп-пюре в мультиварці
Горох багатий на білок і всілякі корисні речовини, тому відмінно підходить для дитячого раціону. Знизити метеоризм допоможе зливання першого відвару. Боби потрібно залити водою, прокип'ятити 10 хвилин, процідити. Дуже багатьом малюкам подобається гороховий крем-суп в мультиварці , частування так і тане в роті.
Інгредієнти :
горох – 250 г; картопля – 4 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; вода – 15 л; зелень – 1 пучок. Приготування Горох замочити, промити, прокип'ятити 10 хвилин, злити. Цибулю порізати, моркву натерти, пасерувати з тиском часником в режимі «Випічка». Картоплю подрібнити, досипати з горохом. Залити водою, посипати спеціями. Варити на «Гасіння» 15 години. Злити окремо половину рідини, овочі збити в блендері. Перекласти в чашу, долити відвар, тушкувати 10 хвилин. Гороховий суп з тушонкою в мультиварці
Для швидкого приготування дуже ситного страви є рецепт горохового супу в мультиварці з тушонкою. Для навару можна додати застиглий бульйон з консервованого м'яса. Горох вимочити 5 годин, щоб добре розварився. Оригінальний смак додасть аджика, її можна замінити томатною пастою, а додасть пікантності тертий мускатний горіх.
Інгредієнти :
горох – 1 ст.; картопля – 4 шт.; цибуля – 2 шт.; вода – 2 л; тушонка – 250 г; аджика – 1 ст. л.; морква – 1 шт.; лавровий лист – 1 шт.; мускатний горіх – 05 ч. л.; кріп – 1 пучок. Приготування Горох замочити, промити. Цибулю і моркву подробити, тушкувати 7-10 хвилин на «Смаження». Додати тушковане м'ясо, обсмажити. Картопля подрібнити, закинути з горохом і засмажкою. Додати аджику, спеції, перемішати, налити води. Виставити позицію «Суп». Вариться гороховий суп з тушонкою в мультиварці 45 хвилин. Гороховий суп з копченою ковбасою в мультиварці
Рецепт приготування горохового супу в мультиварці - простий, при бажанні можна обсмажувати овочі на сковороді, головне – ретельно промити горох. Багато господинь замість реберець використовують копчену ковбасу, вона теж передає аромат «серпанок». Оригінальності частування додадуть листочки м'яти і тертий плавлений сирок.
Інгредієнти :
ковбаса – 200 г; горох – 150 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 4 шт.; вода – 2 л; лавровий лист – 2 шт.; плавлений сир – 1 шт.; м'ята – 3-4 листочка. Приготування Цибулю, моркву і ковбасу порізати, потримати на «Випікання», помішуючи, 15 хвилин. Картопля подробити, закласти з замоченим горохом, посолити. Залити водою, гасити 1 годину. Покласти лавровий лист, м'яту, спеції, тертий сирок, готувати ще 5 хвилин. Гороховий суп з ковбасою в мультиварці настоюють 15 хвилин для насиченого смаку. Гороховий суп з фрикадельками в мультиварці
Смачний гороховий суп в мультиварці вийде і з фрикадельками. Фарш годиться будь, для пісної страви краще купувати курку або індичку, для наваристого – свинину або яловичину, м'ясо перемелюється з цибулею. Такі кульки будуть танути в роті, якщо до них додати збитий білок і булку, яку треба розім'яти з молоком.
Інгредієнти :
фарш – 300 г; цибуля – 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля – 6 шт.; горох – 250 г; лавровий лист – 3 шт.; вода – 2 л. Приготування Цибулю порізати, моркву натерти, обсмажити 5 хвилин. Горох промити, доповнити засмажку. Картоплю порізати, додати. З фаршу зліпити кульки, покласти до овочів і бобів. Залити водою, посипати приправами. Варити у позиції «Суп» год. Гороховий суп з індичкою в мультиварці
Легкий дієтичний суп гороховий в мультиварці готують з індички. В цьому м'ясі багато білків і вітамінів, які зміцнюють імунітет. Для наваристого бульйону підійдуть крильця або стегна, для пісного – філе або грудка. При покупці треба дивитися на колір птиці, він повинен бути білим, з легкої жовтизною.
Інгредієнти :
горох – 05 ст.; картопля – 2 шт.; вода – 3 л; лавровий лист – 2 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; м'ясо – 200 р. Приготування Горох і м'ясо залити водою, варити годину. Моркву і цибулю подробити, обсмажити. Картоплю порізати, додати спеції. Засипати в окріп, поставити на «Гасіння» на 30 хвилин. Гороховий суп без замочування в мультиварці
Самий простий гороховий суп в мультиварці – зі свіжого горошку. Консервований не годиться, потрібен тільки свіжий або свіжозаморожену. Розморожувати його не потрібно, що теж економить час. Горошини відібрати, помити. Заздалегідь зварити бульйон, свинина готується годину-півтора, яловичина – до двох годин.
Інгредієнти :
м'ясо – 05 кг; картопля – 3 шт.; горошок – 300 г; вода – 3 л; морква – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; петрушка – 1 пучок. Приготування Зварити бульйон, вийняти м'ясо, процідити. Моркву і цибулю подробити, обсмажити. Картоплю порізати. Закласти в бульйон овочі і засмажку, посолити. Гороховий суп в мультиварці без замочування гороху вариться у позиції «Суп» всього 20 хвилин. Заправити рубаною зеленню. Гороховий суп з грибами в мультиварці
Приготування горохового супу в мультиварці легко спростити, додавши замість м'яса гриби. Горох можна попередньо проварити 10 хвилин, потім воду злити, гарненько промити. Багатий аромат дадуть лісові гриби, але цілком підійдуть і печериці. Досвідчені господині рекомендують класти порції навпіл.
Інгредієнти :
горох – 15 ст.; гриби – 500 г; морква – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; картопля – 3 шт.; болгарський перець – 1 шт.; вода – 25 л. Приготування Горох замочити. Цибулю, моркву і гриби подрібнити, обсмажити в режимі смаження. Порізати картоплю і перець. Змішати заготовки з приправами. Виставити позицію «Суп» на півтори години, знімати піну. Настояти 20 хвилин. Гороховий суп з бараниною в мультиварці
Незвичайний гороховий суп з м'ясом в мультиварці виходить з баранини, але цей продукт – на любителя. Для бульйону підійдуть лопатка, шия або задня частина, тільки молодого баранчика. Перевірити можна, якщо підпалити сірником зі зрізу шматочок жиру, він повинен видавати приємний аромат. М'ясо треба потримати в прохолодній воді кілька годин.
Інгредієнти :
баранина – 300 г; горох – 1 ст.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; картопля – 3 шт.; вода – 2 л; зелень – 1 пучок. Приготування Горох замочити, промити. Порізати м'ясо, варити з бобами 2 години. Цибулю і моркву попорезать, спасерувати. Картоплю подрібнити, закласти із засмажкою та спеціями. Готувати 15 хвилин на позиції «Суп».