Доторкнутися до частинки французької або європейської кухні вдасться, приготувавши смачний, апетитний і насичений сирний суп в мультиварці. Рецепти настільки різноманітні, що знайти свою версію зможуть споживачі з різними смаками.
Як приготувати сирний суп в мультиварці?
Допоможуть правильно приготувати сирний суп в мультиварці рецепти гарячого з пропорціями інгредієнтів і доступні рекомендації.
Наповненням для супу може бути овочеве асорті, гриби, м'ясо, ковбасні вироби, риба або морепродукти. Спочатку овочеву нарізку і інші складові для насиченості смаку обсмажують в режимі «Смаження» або «Випічка». Доливають бульйон або воду закладають приправи і продукти, які не потребують обсмажування. Переводять пристрій на програму «Суп», «Мультиповар» або «Гасіння» і готують залежно від наповнення 1-15 години. Плавлений або твердий сир протирають на тертці і додають в чашу за 5-10 хвилин до кінця приготування. Суп з плавленим сиром в мультиварці – рецепт
Суп з плавленим сиром в мультиварці – бюджетна версія апетитного гарячого, зварити яке вдасться з мінімальними трудовитратами. Лаконічний овочевий набір допускається змінювати, додаючи коріння петрушки, кореневої і стеблової селера, солодкий болгарський перець, помідори, кабачки або баклажани.
Інгредієнти: картопля – 3 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; плавлені сирки – 2 шт.; вода або бульйон – 1 л; масло вершкове – 15 ст. ложки; сіль, перець, спеції, зелень, сухарі. Приготування Обсмажують на маслі в режимі «Випічка» цибулю і моркву. Додають в чашу бульйон, картопля, приправи. Перемикають пристрій в режим «Гасіння» на годину. За 10 хвилин до завершення програми додають сир. Сирний суп, зварений в мультиварці, подають із зеленню і сухариками. Сирний крем-суп в мультиварці
Розібратися з тим, як зробити сирний суп в мультиварці у вигляді пюре, вдасться, виконавши наступний рецепт. Кремову ніжність гарячого додадуть додані до складу вершки, жирність яких повинна бути на рівні 15-20%. Замість твердого сиру можна додавати пастоподібний або ковбасний плавлений не підкопчений.
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; сир – 100 г; вершки – 200 мл; бульйон – 1 л; олія оливкова – 2 ст. ложки; сіль, перець, петрушка, сухарики. Приготування На маслі обсмажують цибулю з морквою, включивши програму «Випічка» або «Смаження». Закладають картопля, вливають бульйон і продовжують варіння гарячого в режимі «Суп» 1 год. За 5 хвилин до кінця приготування вливають вершки, кидають перетертий сир. Після сигналу пристрою переливають суп в каструлю, пюрируют блендером і подають з петрушкою і сухариками. Сирний суп з куркою в мультиварці
Отримати більш живильне, ситну і наваристу версію гарячого можна, додавши до складу куряче філе або м'ясо на кості. Якщо немає курятини, її цілком гідно замінить свинина, яловичина, індичка. Сирний крем-суп з куркою в мультиварці вариться, як і в попередньому випадку, з вершками, які додають до або після пюрирования страви. Рідка версія гарячого вийде смачною з зображень нижче складових.
Інгредієнти: філе куряче – 700 г; картопля – 5 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сирки плавлені – 200 г; болгарський перець червоний – 05 шт.; бульйон – 1 л; масло вершкове – 2 ст. ложки; часник – 1 зубок; сіль, перець, петрушка. Приготування Обсмажують на маслі в режимі «Випічка» цибулю з морквою 5 хвилин. Закладають курятину, смажать ще 5 хвилин. Додають картоплю, воду, подрібнений перець варять гаряче на «Гасіння» 1 год. За 5 хвилин до сигналу додають перетерті сирки, часник, зелень і приправи. Сирний суп з грибами в мультиварці
Сирний суп зварений в мультиварці з грибами буде смачніше, якщо грибну нарізку попередньо обсмажити окремо від овочів. Піджарку перекладають тимчасово миску, а потім додають до пассеровке з цибулі і моркви разом з іншими компонентами. Максимально грибний смак страви буде з лаконічним набором спецій, серед яких сіль, перець і за бажанням лавр.
Інгредієнти: гриби – 400 р; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сир плавлений – 400 г; бульйон – 15 л; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування До обсмажених овочів додають гриби, картопля. Заливають все бульйоном, приправляють за смаком. Готують сирний суп з шампіньйонами в мультиварці на режимі «Суп», додавши за 5 хвилин до кінця приготування сир. Сирний суп з копченостями в мультиварці
Рецепти супу з сиром в мультиварці рясніють версіями з використанням різноманітних копченостей: мисливських ковбасок, шинки, прикопченных свинячих і яловичих ребер, копченого балика або птиці. Представлений варіант з курятиною можна використовувати як базовий, додаючи інші копченості на свій вибір.
Інгредієнти: копчена курка – 400 г; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сир плавлений – 200 г; вода – 15-2 л; масло рослинне – 1 ст. ложка; сіль, перець, сухарі. Приготування Обсмажують на «Випікання» нарізану цибулю і моркву. Додають скибочки копченої курки, кубики картоплі, плавлений сир. Вливають воду і кидають всі приправи. Готують сирний суп з копченою куркою в мультиварці 1 годину в режимі «Суп», подають із сухарями. Сирний суп з фрикадельками в мультиварці
Приготувати сирний суп зі свининою в мультиварці можна, нарізавши м'ясо шматочками або приготувавши з нього фрикадельки. Останній варіант завжди з задоволенням і захопленням приймається їдцями. У фарш додають лук і мінімальний набір спецій, однак не забороняється приправляти основу улюбленими добавками або зеленню.
Інгредієнти: свинина – 400 г; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 15 шт.; сир плавлений – 350 г; часник – 2 зубки; вода – 15-2 л; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування Перекручують м'ясо через м'ясорубку з половинкою цибулини, приправляють сіллю, перцем. Перемішують масу, відбивають, формують з неї фрикадельки. Обсмажують на олії цибулю з морквою. Додають картоплю, фрикадельки, воду і приправи. Готують сирний суп в мультиварці на «Гасіння» 1 год. Сирний суп з ковбасою в мультиварці
Приготувавши раз сирний суп з сосисками в мультиварці, або додавши в гаряче нарізану ковбасу, страва назавжди стане одним з найбільш затребуваних в домашньому меню. Смак виходить насиченим навіть без попереднього обсмажування складових, що заощадить час і спростить процес варіння.
Інгредієнти: ковбаса, сосиски або сардельки – 150 г; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сир плавлений – 300 г; вода – 2 л; масло вершкове – 20 г; сіль, перець, зелень. Приготування Закладають в чашу мультиварки нарізану цибулю, моркву, картоплю і ковбасу. Доливають воду або бульйон, приправляють вміст і включають «Суп» або «Тушкування» на 1 годину. За 5 хвилин до сигналу закладають плавлений сир, перемішують. Сирний суп з креветками в мультиварці
Суп з креветками і сиром в мультиварці потішить смакові рецептори любителів морепродуктів. М'ясо молюсків чудово вписується в вершкову основу гарячого. Більш делікатний смак страви буде з цибулею-пореєм замість ріпчастої, а придбає додаткову пікантність і легку гостроту при додаванні часнику.
Інгредієнти: очищені креветки – 250 г; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сир плавлений – 200 г; вода – 2 л; олія оливкова – 20 г; сіль, перець, петрушка і базилік. Приготування Очищений, нарізаний цибулю і моркву смажать на «Випікання» 8-10 хвилин. Додають кубики картоплі, сир, воду і креветки. Приправляють блюдо, закривають кришку пристрою і переводять його на програму «Тушкування» на годину. При подачі присмачують приготований сирний суп з креветками в мультиварці петрушкою і базиліком. Сирний суп з сьомгою в мультиварці
Основою для приготування сирного супу в мультиварці можуть бути рибні стейки або філе. Даний рецепт передбачає використання сьомги, замість якої підійде будь-яка інша риба, наявна. Якщо для варіння гарячого узятий продукт з кістками, його попередньо відварюють в режимі «Суп», після чого кістки витягують, бульйон проціджують, а філе риби закладають разом з сиром в кінці варіння.
Інгредієнти: філе сьомги – 250 г; картопля – 4 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; сир плавлений – 200 г; вода – 1 л; масло рослинне – 25 мл; сіль, перець, кріп. Приготування У чашу наливають масло, кидають нарізку з цибулі і моркви, обсмажують на «Випікання» 10 хвилин. Додають картоплю, приправи, скибки риби, вливають воду. Готують вміст на програмі «Суп» 1 год. За 5 хвилин до сигналу закладають сир. Перекладають масу в каструлю, пюрируют блендером. Подають зварений сирний суп-пюре в мультиварці із зеленню кропу. Сирний суп з рисом в мультиварці
Суп з сиром в мультиварці готують з додаванням злакових круп. Найчастіше використовують рис, який максимально гармонійно поєднується з вершковими нотами бульйону. В якості живильної складової замість курятини можна включати до складу інше м'ясо, ковбасні вироби, копченості або морепродукти.
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; картопля – 4 шт.; рис – 05 склянки; цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; сир плавлений – 200 г; вода – 25 л; масло вершкове – 20 г; сіль, перець, зелень. Приготування Овочі та курятину нарізають, кладуть у каструлю. Додають шматочок масла, воду, приправи і рис. Включають режим «Гасіння» або «Суп» і готують гаряче 1 год. Кидають сир, готують ще 10 хвилин.