Пиріг в мікрохвильовці приготувати дуже легко. Процес займає зовсім небагато часу, а виріб в результаті виходить дуже апетитним. Така випічка виручає, коли раптом захотілося чогось смачненького або завітали несподівані гості.
Як спекти пиріг в мікрохвильовці?
Пироги в мікрохвильовці на швидку руку виходять нітрохи не гірше тих, що випікали по класичній технології в духовці, а ось часу на їх приготування потрібно значно менше. Наведені нижче поради допоможуть швидко приготувати дуже апетитні ласощі.
Тісто для пирогів в мікрохвильовці має бути рідшою, ніж для випічки в духовці. Цукор в тесті потрібно розмішувати дуже ретельно, адже нерозчинені кристали при запіканні в СВЧ підгорають. Для випічки переважно використовувати круглі форми. Готову випічку після сигналу не рекомендують відразу витягувати з приладу, нехай вона постоїть в печі ще хвилин 5-7. Пиріг в мікрохвильовці 5 хвилин
Швидкий пиріг в мікрохвильовці можна приготувати за лічені хвилини, дуже зручно готувати такі ласощі до ранкової кави. Виріб виходить м'яким, ніжним, ароматним і дуже апетитним. Для випічки потрібно використовувати посуд, придатну для СВЧ печей – керамічну, скляну або силіконову.
Інгредієнти: борошно – 8 ст. ложок; какао – 3 ст. ложки; цукор – 6 ст. ложок; яйця – 2 шт.; молоко, масло – 6 ст. ложок; цукор ванільний – 10 г; розпушувач – 1 ч. ложка. Приготування Яйця збивають з цукром, молоком і маслом. Додають сухі компоненти і вимішують. На дно форми поміщають коло з пекарської папери, виливають тісто і при максимальній потужності готують такі пироги в СВЧ печі 4 хвилини. Готовий виріб повністю остуджують у формі, а потім витягають. Пиріг в гуртку в мікрохвильовці
Пиріг в чашці в мікрохвильовці під силу приготувати навіть дитині. Нижче наведено базовий рецепт, а далі його можна змінювати і доповнювати по своєму смаку. Виходить дуже смачно, якщо додати в тісто дрібно нарубані шматочки чорного шоколаду. При приготуванні пирога потрібно пам'ятати, що тісто добре піднімається, а тому гуртка повинна бути високою.
Інгредієнти: мука – 4 ст. ложки; цукор, какао – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; молоко – 3 ст. ложки; масло – 3 ст. ложки. Приготування В кружку насипають всі сухі компоненти і добре розмішують. Вбивають яйце, вливають олію і молоко, ретельно вимішують і відправляють в СВЧ піч. При максимальній потужності пиріг в мікрохвильовці буде готовий через 3 хвилини. Шоколадний пиріг в мікрохвильовці
Пиріг Зебра в мікрохвильовці виходить таким смачним і цікавим, що його можна подати не тільки до домашнього чаювання, але і до святкового столу. За бажанням готовий виріб можна полити шоколадною глазур'ю або розтопленим на водяній бані або в мікрохвильовій печі шоколадом і притрусити подрібненими горіхами.
Інгредієнти: борошно, цукор – 4 ст. ложки; какао – 1 ст. ложка; розпушувач – 1/4 ч. ложки; розчинна кава – 1 ч. ложка; яйце – 1 шт.; масло, молоко – 3 ст. ложки. Приготування Рідкі компоненти збивають до однорідності. З'єднують сухі інгредієнти без кави і какао. Обидві маси з'єднують і ділять навпіл. В одну з них додають какао, кава і розмішують. Форму змащують масло і по черзі столовою ложкою викладають біле і коричневе тісто. При максимальній потужності пиріг «Зебра» в мікрохвильовці буде готовий через 4 хвилини. Пиріг з яблуками в мікрохвильовці
Яблучний пиріг в мікрохвильовці припаде до смаку всім любителям соковитою вологою випічки. Яблука можна викласти на дно форми і залити приготованим тестом, а можна і вмішати фрукти в нього і запікати вже в такому вигляді. За бажанням перед додаванням в тісто яблука можна злегка притрусити меленою корицею.
Інгредієнти: борошно, цукор – по 1 склянці; яблука – 3 шт.; яйця – 4 шт.; сода – 3/4 ч. ложки; лимонний сік – 1 ч. ложка; масло для змащування форми. Приготування Яйця розтирають з цукром і додають борошно. Соду гасять лимонним соком і відправляють в тісто. Туди ж поміщають нарізані невеликими скибочками яблука. Вилити тісто в змащену маслом форму і при максимальній потужності готують 8 хвилин. Банановий пиріг в мікрохвильовці
Пиріг з бананами в мікрохвильовці, приготований за цим рецептом, виходить дуже пишним і повітряним. Особливий ніжний смак йому надає додавання в тісто згущеного молока. Банани для випічки краще використовувати повністю выспевшие. Замість апельсинової цедри можна використовувати і лимонну, теж буде дуже смачно.
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; розпушувач – 15 ч. ложки; масло – 100 г; згущене молоко – 100 г; банани – 2 шт.; молоко – 100 мл; терта апельсинова цедра – 1/2 ч. ложки. Приготування Борошно змішують з розпушувачем. Банани розминають виделкою, додають згущене молоко, цедру, молоко і збивають до однорідності. З'єднують обидві маси, вилити тісто у форму і при максимальній потужності випікають пиріг з бананами в мікрохвильовій печі 10 хвилин. Пиріг з капустою в мікрохвильовці
Заливний пиріг з капустою в мікрохвильовці – відмінне самостійне блюдо. При приготуванні тіста в нього замість сметани можна додавати і кефір. Капусту попередньо можна і не піддавати термообробці, але тоді в готовому виробі вона буде трохи похрустывать. Якщо ж хочеться, щоб пиріг мав більш ніжну структуру, капусту краще попередньо потомити.
Інгредієнти: мука – 4 ст. ложки; капуста – 300 г; яйця – 3 шт.; сметана – 3 ст. ложки; розпушувач – 1/2 ч. ложки; сіль; сир – 50 р. Приготування Капусту шаткують, підсолюють, заливають окропом і відправляють в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Потім капусту відкидають на друшляк. Яйця збивають з сіллю і сметаною, додають борошно, розпушувач і розмішують. Поміщають капусту в змащену маслом форму, заливають тестом і при потужності 800 Вт простий пиріг в мікрохвильовці буде готовий через 10 хвилин. Посипають його тертим сиром і знову запікають до його розплавлення. Сирний пиріг в мікрохвильовці
Пишний легкий пиріг в мікрохвильовці, приготований на основі сиру, подобається всім, хто пробував хоч раз. Щоб виріб мав ніжну пухку структуру, сир потрібно вибирати не дуже жирний. За бажанням в тісто можна додавати родзинки, шматочки фруктів або ягоди. А готовий виріб можна полити сметанним кремом.
Інгредієнти: сир – 300 г; кефір – 100 мл; яйця – 2 шт.; цукор – 100 г; манка – 100 г; сіль, ванілін – по щіпці; розпушувач – 1 ч. ложка. Приготування Яйця розтирають з цукром, вливають кефір, додають сіль, ванілін. Всипають манку, розпушувач, ретельно розмішують і дають постояти хвилин 15. Вилити тісто у форму і при високій потужності запікають сирний пиріг в мікрохвильовій печі 10 хвилин. Рибний пиріг в мікрохвильовці
Пиріг з рибою в мікрохвильовці – дуже апетитне і дуже поживне ласощі. У даному рецепті в начинку крім риби ще додають копчене сало. Цей компонент можна і не використовувати, але з ним страва виходить смачніше. Щодо лука – його можна додавати в сирому вигляді, але краще його попередньо спасерувати.
Інгредієнти: борошно – 400 г; масло – 50 г; вода – 1 склянка; сіль; філе риби – 500 г; копчене сало – 100 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Для тіста борошно змішують з водою, маслом і сіллю. Його ділять на 2 частини, одну з них поміщають у форму і розподіляють тісто так, щоб вийшли бортики. Філе і сало нарізають кубиками, цибулю кришать, підсолюють, додають спеції і перемішують. Розкладають отриману начинку на тісто, накривають другою частиною тіста, краї защипують. Верх пирога змащують яйцем. Випікають виріб при середній потужності 10 хвилин, потім виставляють макисмальную потужність і готують пиріг ще 12 хвилин. М'ясний пиріг в мікрохвильовці
Смачний пиріг в мікрохвильовці з м'ясною начинкою теж випікається дуже просто. Краще вибирати ті види м'яса, що готуються швидко – свинину, індичку або курку. За бажанням у фарш можна додати подрібнену цибулю – він додасть страві соковитості. Перед тим, як відправити пиріг в духовку, на поверхні рекомендують зробити кілька отворів для виходу пари.
Інгредієнти: сир – 50 г; свинячий фарш – 400 г; яйце – 1 шт.; хрін тертий, білий хліб, гірчиця – по 20 р; листкове тісто – 400 р. Приготування Фарш з'єднують з хлібом, хріном, гірчицею і сіллю. На дно форми розкладають пласт тіста, формуючи бортики, зверху кладуть начинку і накривають рештою тестом, защипывая краю. Зверху посипають пиріг тертим сиром і при середній потужності готують пиріг 15 хвилин.