Випічка в мікрохвильовці - це прекрасна можливість швидкого отримання ароматних десертів, при цьому ласощі дуже просто готуються і вражають своєю різноманітністю. В останньому можна переконатися, ознайомившись з представленими далі рецептами, в яких ягідна шарлотка, шоколадні кекси і сирна запіканка виникають на столі за пару хвилин.
Що можна спекти в мікрохвильовці?
Випічка в мікрохвильовці - рецепти, завдяки яким можна просто і швидко приготувати безліч солодких страв. На даний момент вибір не обмежується яблучним пирогом і запіканкою: СВЧ чудово справляється з випіканням шоколадних брауні, сирних кексів, манников, різноманітних бісквітів і при цьому робить все за 10 хвилин. Випічка на швидку руку в мікрохвильовці вимагає дотримання чітких правил щодо приготування:
Час приготування десерту в СВЧ залежить від його ваги. Великий обсяг щільного (наприклад, бісквітного) тесту довше випікається рідкого, тому слід збільшувати час виходячи з консистенції і об'єму продукту. Так чи інакше, краще робити тісто для випічки в СВЧ більш рідким, інакше ризикуєте отримати більш щільні, навіть «гумові» коржі. Швидка випічка в мікрохвильовці вийде пишною і повітряної, якщо розрахувати час приготування за формулою, адаптувавши його до потужностей своєю СВЧ. Для цього слід перемножити час і потужність, зазначені в рецепті, і розділити їх на потужність власної печі. Шоколадний кекс в мікрохвильовці
Кекс в чашці в мікрохвильовці займає перше місце серед простих, зручних у поданні, стрімких в приготуванні десертів, потребують всього 5 хвилин. Таке ласощі не потребує спеціальної посуді, складається з простих компонентів, а додавання пари шматочків шоколаду доповнять звичайний бісквіт смачною начинкою.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 20 г; цукор - 20 г; масло - 60 г; молоко - 20 мл; шматочок шоколаду - 2 шт.; розпушувач - 5 р. Приготування Збийте яйце з цукром. Додайте масло, борошно, молоко і розпушувач. Змастіть кухоль маслом і вилийте частину тіста. Покладіть часточки шоколаду і долийте тісто. Випічка з шоколаду в мікрохвильовці готується на потужності 800 Вт 3 хвилини і 2 хвилини настоюється. Пиріг в мікрохвильовці
Шарлотка з яблуками в мікрохвильовці відноситься до категорії десертів «простіше не буває». Це яскравий приклад соковитого, ароматного і невигадливого ласощів за 10 хвилин. Володарі функції «Гриль» можуть отримати традиційну для випічки з духовки золотисту скоринку, а ті, хто не має такого режиму, можуть приховати блідість поверхні цукровою пудрою або шоколадом.
Інгредієнти: яблуко - 3 шт.; борошно - 150 г; яйце - 4 шт.; цукор - 125 г; масло - 20 г; розпушувач - 10 г; цукрова пудра - 30 р. Приготування Яблука очистіть, наріжте кубиками і покладіть у форму. Збийте яйця з цукром, розпушувачем і борошном. Вилийте тісто на яблука. Випічка готується в мікрохвильовій печі на потужності 850 Вт 10 хвилин, посипається пудрою і відправляється на стіл. Рецепт бісквіта в мікрохвильовці
Багато господинь захоплені пошуком рецептів швидких бісквітних тортів. Традиційно, пишна основа піднімається в духовці не менше години, а бісквіт в мікрохвильовці - за 5 хвилин. Досягти такого результату можна завдяки хвиль НВЧ і тесту з правильною, рідкуватий консистенцією. Для приготування останнього до класичних компонентів додають молоко і рослинне масло.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; молоко - 100 мл; рослинна олія - 60 мл; борошно - 80 г; розпушувач - 10 г; цукор - 60 р. Приготування Збийте яйце з цукром. Додайте борошно, розпушувач, молоко і масло. Визначте форму пергаментом і вилийте тісто. Встановіть потужність СВЧ 800 Вт. Випічка в мікрохвильовці готується 5 хвилин. Як зробити безе в мікрохвильовці?
Безе в мікрохвильовці - сучасний відповідь трудомісткого класичним рецептом. І якщо раніше на приготування потрібно кілька годин, то сьогодні, випікання займає лише хвилини. Головне в цьому рецепті - білки розтерти з цукровою пудрою до однорідної гладкої маси, тому що про інше вміло піклується СВЧ.
Інгредієнти: яєчний білок - 2 шт.; цукрова пудра - 500 р. Приготування Розітріть білки з цукровою пудрою. Наповніть масою кондитерський шприц і видавіть безе на пергамент. Випікайте печиво при потужності 750 Вт 1 5 хвилини. Запіканка з сиру в мікрохвильовці
Запіканка в мікрохвильовці - привід подати на сніданок швидке і корисне блюдо. Мова йде про приготування ласощів з сиру. Останній - ідеальний для СВЧ: він має правильну консистенцію, швидко пропікається, не вимагає дорогих доповнень і чудово поєднується з фруктами і прянощами, чим забезпечує безліч варіацій.
Інгредієнти: сир - 400 г; яйце - 2 шт.; яблуко - 2 шт.; цукор - 40 р. Приготування Сир пропустіть через сито, яблуко натріть на тертці. Додайте яйця, перемішайте і розкладіть по формах. Готуйте на потужності 800 Вт 7 хвилин. Печиво вівсяне в мікрохвильовці
Печиво в мікрохвильовці - незамінне ласощі для швидких перекусів. При цьому хочеться, щоб виріб був не тільки смачним, але і корисним. Останнє можливе лише з вівсяними пластівцями. Краще всього підходять пластівці для каш швидкого приготування: вони мають ніжну текстуру, яка при випіканні зберігає м'якість і легкість.
Інгредієнти: вівсяна каша швидкого приготування - 250 г; яйце - 1 шт.; борошно - 20 г; масло - 40 р. Приготування Розтопіть масло за 10 секунд при потужності НВЧ 600 Вт. Влийте до вівсяним пластівців. Додайте яйце, борошно і перемішайте. Сформуйте печиво, покладіть його на пергамент і відправте в НВЧ при 600 Вт на 9 хвилин. Білий хліб в мікрохвильовці
Хліб в мікрохвильовці - швидкий варіант для тих, хто віддає перевагу домашню випічку магазинної продукції. В СВЧ здоба виходить смачною, соковитою і ароматною і займає півгодини вільного часу на приготування. Все тому, що функції мікрохвильовки дозволяють замісити дріжджове тісто за пару секунд і провести расстойку хліба за 10 хвилин.
Інгредієнти: борошно 550 г; молоко - 250 мл; масло - 100 г; яйце - 2 шт.; сухі дріжджі - 10 г; цукор - 60 г; сіль - 10 р. Приготування Розчиніть дріжджі і цукор в теплому молоці. Додайте борошно. Відправте в НВЧ на 15 секунд при 700 Вт. Змішайте масло з яйцями і вилийте суміш в тісто. Потримайте тісто в СВЧ 20 секунд до збільшення в об'ємі. Повторіть з перервою в 5 хвилин. Сформуйте виріб і відправте в НВЧ на 10 секунд підрости. Випікайте на потужності 600 Вт 6 хвилин і 5 хвилин на максимальній. Тістечко в мікрохвильовці
Тістечко за хвилину в мікрохвильовці доречне ласощі для зустрічі гостей. Легкий, повітряний десерт порадує прийшли ніжним смаком, а господинь - простим продуктовим складом і швидкістю приготування. Для приготування потрібно замісити бісквітне тісто, розкласти його порційно по чашках або формочках, і відправити в НВЧ на 50 секунд.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 120 г; масло - 60 г; цукор - 40 г; лікер - 40 мл; розпушувач - 10 г; збиті вершки - 100 р. Приготування Збийте яйце з маслом, борошном, цукром, лікером і розпушувачем. Масу розлийте по чашках. Готуйте на максимальній потужності 50 секунд. Прикрасьте збитими вершками. Слойки в мікрохвильовці
Порівняно з духовкою, пиріжки в мікрохвильовці мають масу переваг. Навіть без олії тісто зберігає соковитість, добре пропікається і не підгорає, квартира не наповнюється запахом смажених продуктів, а на процес приготування займає всього 20 хвилин, за умови придбання готового листкового тіста і заморожених ягід для начинки.
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; заморожена вишня - 400 г; крохмаль - 20 г; яйце - 1 шт. Приготування Вишню розморозьте, злийте сік, додайте крохмаль. Розріжте тісто на квадрати, розкладіть начинку, скріпіть краю. Викладіть на пергамент, змастіть яйцем. Випічка в мікрохвильовці готується 12 хвилин при потужності 600 Вт.