Шоколадний кекс в мікрохвильовці - одне з досягнень сучасної кулінарії. В такому твердженні немає перебільшення: надшвидкісне приготування, оригінальна, зручна подача і найпростіші компоненти роблять цей десерт зручним у приготуванні, не поступається смаковими й естетичними якостями популярним маффинам і капкейкам.
Як приготувати в мікрохвильовій печі?
Кекс в мікрохвильовій печі - самий популярний вид десерту. Готується він швидко і з найпростіших продуктів, які, як правило, і так входять до складу щоденного меню. Як правило, це мука, цукор, яйця, масло і розпушувач. Процес замішування тіста схожий з традиційним: всі компоненти збиваються в однорідну масу і відправляються в СВЧ від 3-х до 10 хвилин.
Смачний кекс в мікрохвильовці вийде тільки з рідкого тіста. Така консистенція зробить випічку легкої і повітряної. Густе тісто, як правило, забезпечує неприємну тягучу текстуру. Для смакового різноманітності в тісто рекомендується додавати шоколад, какао, сухофрукти та ягоди. При замішуванні тіста слід звертати увагу на повне розчинення цукрового піску, в іншому випадку, при випіканні, кристали почнуть підгоряти і зіпсують випічку. Кекс в мікрохвильовці 5 хвилин - рецепт
Шоколадний кекс в мікрохвильовці 5 хвилин - це реально, просто і дуже швидко. Потрібно всього-то збити одне яйце c кількома ложками цукру, молока, борошна, какао і пучкою соди, розлити готове тісто по силіконових формочках і відправити в НВЧ на 25 хвилини. За цей час можна розтопити шоколад, який ще більше підкреслить смак випічки.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; цукор - 80 г; вершкове масло - 60 г; борошно - 80 г; молоко - 60 мл; какао - 40 г; шоколад - 50 г; сода - 5 р. Приготування Збийте яйце з цукром, содою, борошном, молоком, маслом і какао. Розлийте по формочках. Випікайте міні-кекс в мікрохвильовці 25 хвилини при потужності 600 Вт. Остудіть і полийте розтопленим шоколадом. Кекс «Безвихідь» - рецепт в мікрохвильовці
Кекс «Безвихідь» в мікрохвильовій печі випікається за хвилини, що допомагає багатьом господиням не відчувати однойменного відчуття перед візитом гостей, а швидко прикрасити стіл найніжнішим десертом. Таке ласощі має насичений смак та оригінальну сервіровку: адже через брак формочок, його можна спекти і подати прямо в гуртку.
Інгредієнти: борошно - 40 г; какао - 80 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 10 г; цукор - 80 г; молоко - 80 мл; масло - 20 мл Приготування Збийте яйце з цукром. Додайте молоко, розпушувач, какао, борошно і добре перемішайте. Змастіть ємність маслом і вилийте тісто. Випікайте шоколадний кекс в мікрохвильовці на максимумі 2 хвилини. Кекс в чашці в мікрохвильовці
За кілька років існування швидкий кекс в мікрохвильовці обріс варіаціями. Так, багато ледачі кулінари, не бажаючи обтяжувати себе миттям посуду, збивають тісто і випікають десерт прямо в чашці. Такий спосіб зручний, як з господарською, так і з кулінарної: випічка виходить дуже ніжною, а сам процес займає не більше 5 хвилин.
Інгредієнти: борошно - 40 г; цукор - 40 г; яйце - 1 шт.; молоко - 40 мл; какао - 10 г; рослинне масло - 20 мл; шоколадні краплі - 4 шт.; розпушувач - 5 р. Приготування Прямо в чашці збийте яйце з цукром і молоком. Додайте борошно, какао і розпушувач. Влийте масло, покладіть краплі. Готуйте шоколадний швидкий кекс в мікрохвильовій печі при максимальній потужності 1 5 хвилини. Кекс з сиром у мікрохвильовці
Великий кекс в мікрохвильовці надає можливість нагодувати швидкої випічкою величезну родину. Для форматних виробів слід вибирати легкі і швидко готуються компоненти, кращим з яких, є сир: він ніжний, швидко пропікається, гармонує з шоколадом і корисний, завдяки чому особливо актуальне для маленьких ласунів.
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце - 2 шт.; какао - 60 г; масло - 20 г; цукор - 80 г; борошно - 50 р; манка - 40 г; розпушувач - 10 г; молоко - 60 мл; волоські горіхи - 50 р. Приготування Сир протріть через сито і змішайте з маслом, цукром і яйцями. Всипте борошно, манку, розпушувач, какао і влийте молоко. Випікайте шоколадний сирний кекс в мікрохвильовій печі 10 хвилин при 600 Вт. Прикрасити горіхами і подайте до столу. Кекс на кефірі в мікрохвильовці
Кекс з шоколадом в мікрохвильовці придбає пишність і приємний смак, якщо зробити його на кефірі. Багато господині, щоб захистити десерт від опадання, додають в тісто тільки цей кисломолочний продукт. Таке тісто відрізняється ніжністю, пористістю, легкістю і відповідає консистенцією для готування в СВЧ.
Інгредієнти: борошно - 240 г; яйце - 1 шт.; какао - 80 г; шоколад - 170 г; цукор - 60 г; вершкове масло - 100 г; горіхи - 70 г; кефір - 90 мл; вода - 150 мл; лимонний сік - 20 мл; сода - 5 р. Приготування Збийте яйце з цукром і кефіром. Додайте воду і лимонний сік. Всипте борошно, соду і какао. Все добре перемішайте. Розламайте на шматочки 70 г шоколаду і покладіть в готове тісто. Додайте подрібнені горіхи. Випікайте шоколадний кекс в мікрохвильовці 8 хвилин при 900 Вт. Дайте 2 хвилини настоятися. Прикрасити шоколадною глазур'ю. Банановий кекс в мікрохвильовці
Кекс з бананом в мікрохвильовці - самий простий і бюджетний спосіб привнести в десерт нотки екзотики. Для цього не потрібно ніяких дорогих продуктів, адже заморський плід доступний круглий рік, дешевий, має ніжний смак і соковиту текстуру, відмінно зволожуючу тісто. Додавати його можна як в пюрированном вигляді, так і шматочками.
Інгредієнти: борошно - 80 г; масло - 120 г; яйце - 3 шт.; цукор - 90 г; какао - 60 г; розпушувач - 10 г; банан - 2 шт. Приготування Масло розтопіть, збийте з яйцями і цукром. Змішайте розпушувач, борошно і какао. З'єднайте сухі і рідкі компоненти. Додайте в тісто шматочки бананів. Готуйте 5 хвилин при 900 Вт. Дайте 7 хвилин постояти. Кекс в мікрохвильовці без яєць
Шоколадний кекс в мікрохвильовці без яєць нітрохи не гірше класичного варіанту. Ласощі все одно виходить смачною, пишною, пористим і вологим. Таким його роблять винний оцет, розпушувач і сода, які при змішуванні з сухими компонентами, активно вступають у реакцію і в процесі приготування «піднімають» тісто.
Інгредієнти: борошно - 300 г; вода - 250 мл; винний оцет - 20 мл; рослинна олія - 50 мл; какао - 60 г; цукор - 200 г; кава - 15 г; сода - 5 г; плитка шоколаду - 1 шт.; розпушувач - 5 р. Приготування Змішайте борошно, соду, какао і розпушувач. Збийте воду, оцет, олію, цукор і кава. З'єднайте всі компоненти. Випікайте 10 хвилин при 900 Вт. Полийте розтопленим шоколадом. Кекс в мікрохвильовці без борошна
Сьогодні, кожен може вибрати рецепт кексу в мікрохвильовці, відповідний особистим побажанням. Так, шанувальники здорового харчування воліють кекси без борошна. Така випічка смачна, малокалорійна і складається з корисних компонентів: горіхів, вівсяних пластівців, сухофруктів, які для особливо ніжної текстури рекомендується подрібнити.
Інгредієнти: вівсяний пластівці - 500 г; банан - 1/2 шт.; кефір - 450 мл; темний шоколад - 50 г; мед - 40 г; яйця - 4 шт.; розпушувач - 10 г; горіхи - 80 р. Приготування Вівсяні пластівці прокрутіть в блендері, залийте кефіром і відставте на 15 хвилин. Додайте розпушувач, яйця, мед і подрібнені банани і горіхи. Киньте подрібнений шоколад. Розлийте по формочках і готуйте 8 хвилин при 700 Вт. Кекс в мікрохвильовці зі згущеним молоком
Ті, хто вважає рецепт шоколадного кексу в мікрохвильовці побитим і банальним, можуть перетворити його в вишуканий десерт. У цьому допоможуть кілька ложок згущеного молока, використаних в якості начинки. Завдяки їм, кекс придбає молочний аромат, апетитний вигляд і стане шедевром, приготованим за 8 хвилин до зустрічі гостей.
Інгредієнти: борошно - 120 г; масло - 50 г; какао - 40 г; згущене молоко - 40 г; молоко - 100 мл; яйце - 1 шт.; розпушувач - 10 г; цукор - 20 р. Приготування Збийте яйце з цукром і маслом. Додайте молоко, борошно і розпушувач. Покладіть по ложці тесту у формочки, зверху трохи згущеного молока і накрийте тестом. Випікайте 7 хвилин при 800 Вт. Кекс в мікрохвильовці на воді
Пісний кекс в мікрохвильовці спростовує теорію про прісність вегетаріанських страв. Цей простий шоколадний десерт навіть без масла і яєць виходить ніжним і повітряним. Примітно, що в його складі абсолютно нешкідливі продукти, які замішуються на воді, а від того, ласощі стане подарунком для людей з харчовими алергіями і підійде для дієт.
Інгредієнти: борошно - 250 г; цукор - 220 г; вода - 350 мл; рослинне масло - 100 мл; розпушувач - 10 г; какао - 60 р. Приготування Змішайте всі сухі компоненти. Додайте масло, воду і швидко перемішайте. Вилийте у форму і готуйте при 1000 Вт 7 хвилин. Кекс в мікрохвильовці на сметані
Кекс з какао в мікрохвильовці має різні версії приготування. Як правило, у кожної господині запасів секретний компонент, здатний перетворити просте тісто у «фірмовий» десерт. Найбільш затребуваним продуктом є сметана: вона доповнює випічку смаком, забезпечує ласощів гладкість і потрібну жирність, що дозволить не використовувати масло.
Інгредієнти: борошно - 100 г; яйце - 2 шт.; сметана - 60 г; цукор - 50 г; какао - 20 г; розпушувач - 10 р. Приготування Змішайте борошно, розпушувач і какао. Збийте цукор з яйцями і сметаною. З'єднайте компоненти. Розлийте тісто у формочки. Випікайте 2 хвилини при 1000 Вт.