Застосування мікрохвильової печі пропонує багато варіантів приготування страв - це розморожування, розігрівання їжі, приготування повноцінних страв. Одним з найпоширеніших варіантів є гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі, які часто виступають як альтернатива сніданку.
Як приготувати гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі?
Існує безліч способів, щоб зробити швидкі бутерброди в мікрохвильовій печі. Можна відзначити такі нюанси їх готування:
Щоб бутерброд вийшов соковитим, хлібний скибочку рекомендується змастити маслом або соусом. Рецепт буде залежати від смакових уподобань господині. Найбільш прості бутерброди в мікрохвильовій печі – це ті, для яких використовується варена або копчена ковбаса. Незамінним компонентом стане твердий сир, який при високих температурах розплавляється і стає тягучим, тим самим закріплюючи інші інгредієнти. Гарячі бутерброди з сиром у мікрохвильовці
Буквально за кілька хвилин можна приготувати бутерброди з сиром у мікрохвильовці. Основний інгредієнт – хліб, він береться житній, пшеничний, батон або з висівками. Крім того, буде потрібно пара скибочок сиру, тут вибір можна зупинити на солоноватом продукті, нейтральному присмак або з смаком топленого молока.
Інгредієнти: хліб – кілька скибочок; помідор – 1 шт.; сир – 100 г; майонез – за смаком; сіль і зелень. Приготування Хлібні скибочки намазати невеликим шаром майонезу. Помідор нарізати на тонкі кружечки і викласти їх з одного краю бутербродів. Помідор злегка посипати сіллю. Сир тонко порізати і розкласти по всьому периметру помідора. Поставити бутерброд в СВЧ-піч на 1 хвилину. Вийняти бутерброд. За бажанням можна ножем рівномірно розподілити сир по всій поверхні. Зелень прикрасить готову закуску, вживати бутерброди, зроблені в мікрохвильовці, потрібно в гарячому вигляді. Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі з ковбасою
Така гаряча закуска як бутерброди в мікрохвильовій печі з ковбасою і сиром дозволить швидко і ситно перекусити, коли часу на щільний сніданок або обід не вистачає. Їсти страву краще в теплому, злегка остиглому варіанті. Особливістю закуски є розташування продуктів шарами, що додасть їм оригінальний вигляд і присмак.
Інгредієнти: ковбаса – 2-3 скибочки; помідор – 1 шт.; тертий сир – 1 ст. л.; хліб – 2-3 шматочки. Приготування На хлібний шматочок викласти шар ковбаси. Помідор вимити, тонко нарізати і укласти зверху. Знову викласти скибочки ковбаси. Сир натерти на тертці і посипати зверху. Готувати бутерброди мікрохвильовці 1 хвилину при максимальній потужності, щоб сир розплавився. Бутерброд з яйцем в мікрохвильовці
Якщо зробити ситні бутерброди з яйцем і сиром у мікрохвильовці, то вистачить і двох штук, щоб ситно попоїсти. До числа таких бутербродів можна віднести варіант з сиром і яйцем. Для створення страви беруться тільки білки, вони попередньо обробляються в приладі, але при цьому не повинні згорнутися, а залишитися білою однорідною масою.
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; твердий сир – 2 скибочки; хліб – 2 скибочки. Приготування Відокремити білки. Відправити їх у мікрохвильову піч на 1 хвилину. Як тільки білки будуть готові, на них відразу викласти шматочок сиру. На скибочку хліба покласти білок сиром і накрити другим скибочкою. Бутерброди на швидку руку в мікрохвильовці будуть готові через 1 хвилину. Бутерброди зі шпротами в мікрохвильовці
Любителі рибних страв зможуть приготувати гарячі бутерброди зі шпротами в мікрохвильовці. Вони зажадають мінімум зусиль, потрібно лише правильно розкласти компоненти і поставити їх в прилад до того моменту, поки пікантна рибна закуска не буде готова. Додати страві пікантності можна за допомогою додавання зеленого цибулі та томатів.
Інгредієнти: батон – 1 шт.; шпроти – 1 банку; помідор – 1 шт.; майонез – 125 г; сир твердий – 50 г; цибуля зелена. Приготування Нарізати батон на тонкі шматочки. Помідор порізати кільцями. Сир натерти на дрібній тертці. Кожен шматок батона спочатку змастити майонезом, потім викласти помідор і шпроти. Посипати шпроти сиром і подрібненою цибулею. Бутерброди, зроблені в мікрохвильовці, будуть готові після повного розплавлення сиру. Бутерброд з плавленим сиром у мікрохвильовці
Зробити блюдо апетитним і ароматним здатні бутерброди в СВЧ, до складу яких входить плавлений сир і часник. Ці два компоненти ідеально комбінуються між собою, вони припадуть до смаку любителям гострих пікантних закусок і внесуть різноманітність в повсякденне меню. Часник можна подрібнити за допомогою преса або дрібно порізати.
Інгредієнти: хліб – 4 шматочка; вершкове масло – 4 ст. л.; часник – 2 зубчики; плавлений сир – 100 р. Приготування Вершкове масло розтопити, це можна зробити в мікрохвильовці. У готову рідку суміш додати подрібнений часник. Скибочки хліба змастити часниковим маслом, посипати зеленню. Зверху викласти тонкі скибочки плавленого сиру. Запекти бутерброди в мікрохвильовій печі близько 2-3 хвилин. Бутерброди з печерицями та сиром у мікрохвильовці
Можна поекспериментувати з варіаціями страви і зробити бутерброди з грибами і сиром в мікрохвильовці. Їх приготування вимагає попередньої підготовки, оскільки гриби необхідно відварити. Страва готується довше, ніж те, в якому не присутній цей додатковий компонент, але результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти: печериці – 200 г; хліб – 4 шматочка; зелена цибуля; часник – 1 зубчик; вершкове масло – 1 ст. л.; тертий сир – 2 ст. л.; сіль. Приготування Очищені гриби відварити в підсоленій воді, дрібно нарізати. Видавити часник і змішати з вершковим маслом і сіллю. Цією сумішшю намазати хліб. Зверху викласти шар грибів, а потім тертий сир. Бутерброд відправити в мікрохвильову піч на 1 хвилину при максимальній потужності. Посипати зеленим цибулею. Бутерброди з фаршем в мікрохвильовці
Трохи більше часу готуються смачні гарячі бутерброди в мікрохвильовці, що містять у своєму складі фарш. Вони виправдовують всі старання господарки та очікування від приготування чудового блюда. Використання томатної пасти допомагає надати пікантний присмак, ідеально доповнює м'ясо.
Інгредієнти: фарш – 0 5 кг; часник – 2 зубчики; цибуля – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. л.; хліб – 4 шматочка; сир – 4 ст. л. Приготування Часник і цибулю подрібнити, з'єднати з фаршем. Додати томатну пасту, всі компоненти перемішати і сформувати 4 коржі. Підсмажити їх на сковороді, по 3 хвилини з кожного боку. Кожну корж викласти на хліб, посипати потертим сиром. Готувати бутерброди в мікрохвильовій печі близько 2 хвилин. Бутерброди з лаваша в мікрохвильовці
Використовуючи різноманітні начинки, можна приготувати неймовірно смачні гарячі бутерброди з лаваша в мікрохвильовці. Їм можна надати форму конвертиків або рулетів, все залежить від індивідуального побажання господині. В якості начинки можуть використовуватися всілякі овочі, гриби, ковбаса, м'ясо або риба.
Інгредієнти: малосолоний сьомга – 300 г; лаваш – 1 шт.; плавлений сир – 250 г; свіжий огірок – 1 шт.; зелень. Приготування Лаваш намазати рівномірним шаром плавленого сиру. Червону рибу нарізати дрібними скибочками і викласти зверху на сир. Огірок вимити, очистити, нарізати тонкою соломкою, разом з рубаною зеленню покласти на лаваш. Загорнути лаваш і відправити в мікрохвильову піч на 1 хвилину, після чого бутерброди на сніданок в мікрохвильовці нарізати на порційні шматочки. Бутерброди з ананасом та сиром у мікрохвильовці
Можна зробити неймовірно смачні бутерброди в мікрохвильовці, які характеризуються ароматним підсушеним хлібом, ніжним тягучим сиром, крім того, в цю композицію може чудово вписатися ананас. Він додасть незвичайний пікантний присмак, додасть нотку солодощі у звичне солоне блюдо.
Інгредієнти: хліб – 6 шматочків; шинка – 6 шматочків; сир – 6 скибочок; ананас – 6 кілець; вершкове масло – 120 р. Приготування Хліб тонко нарізати, кожен шматочок змастити вершковим маслом. Викласти на нього шматочки шинки і ананаса. Останнім викласти сир і відправити бутерброди в мікрохвильовку на 2 хвилини.