Медовий торт в мультиварці – це рецепт, який оцінять зайняті господині або ті, кому лінь включати духовку і возитися з коржами. В приладі, вибравши потрібний режим, бісквіт для медовика легко приготується, вийде пишним, щільним і мелкопористым – ідеальна основа для коханої «Медовика».
Як приготувати медовик в мультиварці?
Спекти бісквіт для медовика в мультиварці справу не клопітка, хоча і не швидке. На випікання йде 1 годину, без урахування часу на підготовку тесту. Особливостей у замішуванні основи немає, можна застосовувати звичний спосіб виготовлення пишного коржа.
Великий і смачний медовик в мультиварці вийде з кефіру тесту або класичного бісквітного, але розпушувач до складу краще додати, для впевненості в пишному результаті. Випікати бісквіти потрібно зі знятим клапаном, для безперешкодного виходу пари, в іншому випадку корж вийде «вареним». Виймати корж потрібно з допомогою чаші для варіння на пару. Розрізається бісквіт поле того як повністю охолоне, найкраще ввечері спекти корж, а на ранок ділити на частини, так можна отримати від 4 до 6 коржів за одну випічку. Щоб під час випікання не з'явилася шапочка, чашу з тестом потрібно покрутити в різні боки, розподіляючи рівномірно по ємності. Швидкий медовик в мультиварці просочується будь-яким кремом: заварним, згущеним, вершковим, сметаною. Медовик в мультиварці - простий рецепт
Простий медовик в мультиварці – це пухкий бісквіт, розрізаний на коржі і просочений згущеним молоком з маслом. У даному рецепті застосовується кориця, її наявність необов'язково, а мед краще вибрати квітковий і ароматний. Бісквіт за даним рецептом вийде дуже пишним, приблизно 8 см заввишки, різати його можна на 3 товстих або 4 тонких коржа.
Інгредієнти: яйця – 5 шт.; цукор – 150 г; розпушувач, ванілін; борошно – 300 г; мед – 100 г; кориця – 1/2 ч. л.; олія – 200 г; згущене молоко – 15 б. Приготування Збити яйця з цукром, ввести мед. Додати розпушувач, ванілін, корицю і поступово всипати борошно. Перелити в чашу, випікати медовий торт в мультиварці 45 хвилин на «Випікання». Збити масло зі згущеним молоком, просочити остиглі коржі, прикрасити за бажанням. Медовик в мультиварці з заварним кремом
Класичний торт «Медовик» в мультиварці готується за базовим рецептом медового бісквіта , заварний крем краще робити на молоці, при бажанні додати какао. У тісто краще додавати світлий квітковий мед гречаний не підійде, він буде відчутно гірчити. Прикрасити можна горіхами, притрусивши какао-порошком кокосовою стружкою.
Інгредієнти: цукор – 200 г + 150 г для крему; мед – 100 г; яйця – 5 шт. + 2 шт. в крем; розпушувач; борошно – 400 г; молоко – 500 мл; какао – 2 ст. л.; масло – 150 г; ванілін. Приготування Збити яйця і цукор, ввести мед, потім розпушувач і борошно. Перелити тісто в промаслений чашу, готувати на «Випікання» 50 хвилин. Повністю охолодити. Для крему збити яйця з цукром, влити молоко. Варити на мінімальному вогні до згущення, додати какао, ванілін і масло, збити і охолодити. Повністю остиглий бісквіт розрізати на коржі, промазати кремом, залишити для просочення на 2-3 години. Медовик в мультиварці зі сметанним кремом
Рецепт Медовика зі сметанним кремом в мультиварці відрізняється від класичного тільки вибором просочення. Сметана освіжить нудотний смак коржів і збалансує результат, тому домашній продукт не підійде, через відсутність характерною кислинки. Щоб отримати рівні коржі, розрізати бісквіт потрібно повністю охолодженим.
Інгредієнти: цукор – 200 г + 1 ст. в крем; борошно – 300 г; яйця – 4 шт.; мед – 100 г; розпушувач; сметана 25% - 300 мл; загущувач для вершків – 1 пакетик. Приготування Збити яйця з цукром і медом, додати розпушувач, борошно. Випікати медовий торт в мультиварці на «Випікання» 45 хвилин, охолодити корж. Збити сметану з цукром і згущувачем. Бісквіт розрізати, просочити кремом, охолоджувати 2 години. Медовик зі згущеним молоком в мультиварці
Швидкий і простий медовий торт з вареним згущеним молоком в мультиварці – рецепт з категорії «на швидку руку». Такий торт краще готувати з вечора, спеціально для ранкового чаювання, щоб він повністю просочився і став м'яким і ніжним. В іншому випадку потрібно просочити коржі сиропом, який можна зробити з меду і теплої води.
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; цукор – 150 г; мед 100 г + 50 г для сиропу; вода – 100 мл; борошно – 350 г; розпушувач; варена згущене молоко – 15 б.; масло – 100 р. Приготування Збити яйця з цукром і медом, додати розпушувач і борошно. Випікати медовий торт на «Випікання» в мультиварці 50 хвилин, корж остудити, розрізати на 3 частини. Змішати теплу воду і мед, просочити коржі. Збити згущене молоко з маслом, промазати коржі, залишити на 2-4 години. Медовик з кефіром в мультиварці
Пишний медовик в мультиварці з заливного кефірного тесту вийде не гірше класичного. Бісквіт вийде пишним, пористим, завдяки чому швидко і якісно просочиться кремом. Продукти перед збиванням повинні полежати в кімнаті і прогрітися. Важливо, щоб кількість тіста не перевищувало половини обсягу чаші, інакше воно просто «втече».
Інгредієнти: кефір – 150 мл; розпушувач; борошно – 2 ст.; яйця – 3 шт.; мед – 100 г; заварний крем – 500 мл Приготування Збити яйця з цукром, медом і розпушувачем. Влити кефір, перемішати, додати борошно перелити в чашу. Готується бісквіт на «Випікання» 60 хвилин, повністю охолоджується. Розрізати на 4 коржі, просочити кремом, залишити на 3 години. Оксамитовий Медовик в мультиварці
Смачний Медовик в мультиварці називається «Оксамитовим», завдяки його зовнішнього вигляду. Для отримання потрібного ефекту, один корж потрібно повністю охолодити і подрібнити в крихту з допомогою блендера. Крем в даному варіанті застосовується простий: охолоджена згущене молоко збивається з м'яким маслом. Корж вийде дуже ароматним з легким кавовим присмаком.
Інгредієнти: яйця – 5 шт.; цукор – 200 мл; мед – 100 г; борошно – 2 ст.; масло рослинне – 100 мл; розпушувач; розчинна кава – 2 ч. л.; вода окріп – 3/4 ст.; згущене молоко – 1 б.; м'яке масло – 150 р. Приготування Білки збити з половиною цукру до міцних піків. Залити каву окропом, залишити до повного охолодження. Окремо збити жовтки з цукром і медом, влити каву, масло, розпушувач. Порціями всипати борошно, збити міксером. Акуратно ввести білки. Перелити в чашу, випікати 60 хвилин. Розрізати на 4 коржі, один розкришити. Збити згущене молоко з маслом, просочити коржі, обмазати весь торт, обсипати крихтою. Медовий торт, спечений в мультиварці подають через 3-4 години. Шоколадно-медовий торт в мультиварці
Шоколадний торт «Медовик» в мультиварці готується за класичним рецептом, просто частина борошна для тіста замінюється какао-порошком у рівних пропорціях. Крем теж при бажанні можна зробити шоколадним, додавши розтоплену плитку, в даному рецепті застосовується сметанна просочення і шматки в'яленого чорносливу.
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; борошно – 15 склянки; какао – 1/2 ст.; розпушувач; мед – 100 г; чорнослив – 100 г; сметана 25% - 300 мл; шоколад – 200 г; цукор – 100 г; загущувач для вершків – 1 пакетик. Приготування Збити яйця з цукром, медом, розпушувач. Ввести муку, потім какао. Випікати 60 хвилин, охолодити, розрізати на кілька коржів. Збити сметану з цукром і згущувачем. Промазати коржі, на кожен шар викладати порізаний чорнослив. Готовий торт полити розтопленим шоколадом, просочувати не менше 3 годин.