Вернуться назад Распечатать

Французький хліб в хлібопічці

Французький хліб в хлібопічці
Свою назву ця різновид хліба отримала завдяки режиму, який використовується для його приготування, хоча саме походження назви не має значення, адже головне, що відрізняє буханець такого хліба від всіх інших. Нижче ми навчимося готувати французький хліб в хлібопічці.

Рецепт французького хліба для хлібопічки


Завдяки хлібопічці вам випадає можливість насолоджуватися домашньою випічкою чи не щодня, все, що вимагається при приготуванні – викласти всі інгредієнти в правильній послідовності і вибрати режим.
Інгредієнти:

  • молоко – 165 мл;

  • масло рослинне – 15 мл;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 10 г;

  • борошно – 390 г;

  • дріжджі – 5 р.


  • Приготування
    В кошик хлібопічки помістіть всі інгредієнти зі списку, суворо дотримуючись представлену послідовність. Встановіть режим «Французький хліб» і виберіть середній колір скоринки. Після натискання на «Старт» про хліб можна забути, оскільки протягом 35 годин пристрій сам замісить тісто і випече буханець максимально ідеально.

    Рецепт французького сирного хліба в хлібопічці


    На етапі приміщення всіх інгредієнтів в кошик хлібопічки до суміші можна додати практично будь-які інгредієнти: вівсянку, прянощі, сушені трави або, як це зробили ми, - сир.
    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • борошно – 580 г;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 15 г;

  • рослинне масло – 65 мл;

  • тертий сир – 190 г;

  • горілка – 420 мл


  • Приготування
    Дотримуючись послідовності зі списку інгредієнтів, помістіть всі складові в кошик пристрою і виберіть «Французький хліб». У відсутність спеціального режиму можна випекти буханець на «Основному». Натисніть «Старт» і займайтеся своїми справами, чекаючи звукового оповіщення про те, що домашній французький хліб готовий.

    Як спекти французький хліб в хлібопічці - рецепт


    Щоб отримати максимально пишну буханець, вам доведеться витратити не менше 6 годин часу для того, щоб тісто піднялося в необхідній мірі. Але все витрачений на очікування час з лишком окупиться після того, як ви спробуєте перший шматочок готового хліба.
    Інгредієнти:

  • борошно – 430 г;

  • дріжджі – 5 г;

  • горілка – 270 мл;

  • сухе молоко – 5 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло (розтоплене) – 15 мл


  • Приготування
    Покладіть всі інгредієнти в кошик пристрою, дотримуючись описану послідовність. Виставте режим «Французький хліб» і чекайте 6 годин до завершення циклу випікання.