Якщо на вашій кухні вже мешкає така кухонна помічниця, прості і смачні рецепти хліба в хлібопічці з цього матеріалу напевно припадуть вам до смаку.
Найсмачніший хліб у хлібопічці – рецепт
Найпопулярнішим вважається білий пшеничний хліб, шматочок якого ідеально доповнює будь-яку трапезу, і добре підходить для тостів і бутербродів. Якщо ви все ще перебуваєте в пошуках ідеального рецепту такого хліба, то він перед вами.
Інгредієнти: тепла вода – 235 мл; цукровий пісок – 35 г; дріжджі – 10 г; рослинне масло – 55 мл; борошно – 345 р. Приготування Перед приміщенням інгредієнтів в пристрій, спершу переконайтеся в тому, що зберегли правильну послідовність на якій наполягає виробник. Якщо у вашу хлібопічку слід додавати рідини першими, то налийте теплу воду, злегка підсолодіть її і додайте дріжджі. Дочекайтеся, поки останні активуються, запіняться, а потім влийте масло, всипте борошно і не забудьте про гарну дрібку солі. Виберіть базовий режим приготування і натисніть «Старт».
Смачний житній хліб в хлібопічці – рецепт
Злегка солодкуватий і володіє запаморочливим ароматом житнього хліб можна спекти з допомогою хлібопічки. Для пишноти житнє борошно змішують з борошном пшеничним, яка містить глютен, а також вливають невелику кількість масла, щоб надати ту саму легку насолоду.
Інгредієнти: сухі дріжджі – 10 г; тепла вода – 310 мл; борошно пшеничне – 290 г; борошно житнє – 115 г; щіпка солі; рослинне масло – 35 мл; какао-порошок – 5 р. Приготування Перед тим, як спекти смачний хліб в хлібопічці, зверніть увагу на послідовність, яку слід дотримуватися при додаванні інгредієнтів. Якщо першими додають рідини, то налийте теплу воду разом з маслом, обидва види борошна з'єднайте, додайте сіль і какао, добре змішайте і всипте. Останніми додайте дріжджі. Увімкніть стандартну програму випічки білого хліба і натисніть «Старт».
Рецепт смачного білого здобного хліба в хлібопічці
Інгредієнти: вода – 235 мл; яйце – 1 шт.; сухе молоко – 2 ст. ложки; вершкове масло – 35 г; цукор – 5 г; борошно пшеничне – 355 г; дріжджі – 10 р. Приготування Розтопіть і ледь охолодіть вершкове масло. Дотримуючись вимоги щодо укладання інгредієнтів, зазначені виробником в інструкції, покладіть всі інгредієнти в чашу хлібопічки і виберіть базовий режим випікання. Після натискання «Старту» залиште тісто замішуватися і випікатися. Буханець буде готова після звукового сигналу.
Смачний хліб на кефірі в хлібопічці
Як і більшість молочних продуктів, кефір чудово впливає на якість домашньої випічки, роблячи м'якуш ніжний, волокнистим і ароматним.
У відсутність хлібопічки буханець такого кефіру хліба можна пекти і в духовці. Після підняття тіста, його формують і залишають випікатися при 180 градусах близько 45 хвилин.
Інгредієнти: кефір – 290 мл; вершкове масло – 45 г; борошно – 335 г; цукор – 55 г; дріжджі – 10 р. Приготування Дотримуючись черговості, зазначену в інструкції до пристрою або ж дотримуючись черговості зі списку інгредієнтів, помістіть всі складові в чашу хлібопічки. Виберіть базові налаштування для випікання і натисніть «Старт». Після звукового сигналу буханець можна діставати і пробувати.
Такий смачний хліб в хлібопічці можна замісити з різного борошна, поєднуючи, наприклад, борошно пшеничне і житнє. Враховуйте, що базовою пшеничного борошна має бути в два рази більше, ніж будь-який інший, щоб тісто піднялося.