Пропонуємо зварити сливовий джем, а як зробити це в мультиварці, розповімо в описаних далі рецептах.
Рецепт сливового джему на зиму в мультиварці
Інгредієнти: сині сливи – 800 г; питна вода – 70 мл; вершкове масло – 60 г; цукровий пісок – 550 г; мелена кориця – 05 ч. ложки. Приготування Лускаємо навпіл сині сливи, видаляючи непотрібні нам кісточки. Розміщуємо їх по всьому дну мультиварки, доливаємо зовсім трохи водички, включаємо режим «Смаження» і проварюємо фрукти 7 хвилин. Відключаємо електроприлад і вже розм'якшені сливи переміщуємо у велику чашу блендера, в якому перетворюємо їх в пюре. Відправляємо його назад у каструлю, висипаємо необхідну кількість білого цукрового піску і включаємо режим «Варка». Видаляємо піднялася пінку при закипанні нашого джему і продовжуємо його варити в запрограмованому режимі 18 хвилин. Після чого вводимо у вже загустілий джем мелену корицю, лопаткою перемішуємо і варимо ласощі ще 4 хвилинки. Тепер вводимо сюди вже розтоплене в мікрохвильовці масло і тримаємо джем ще під включеної мультиварці 4 хвилини, а потім її можна буде виключити. Розподіляємо джем з обробленим над парою банкам і герметично укупориваем їх прокип'яченими кришками.
Рецепт густого сливового джему в мультиварці з желатином
Інгредієнти: стиглі сливи – 12 кг; дрібний цукор – 750 г; кислота лимонна – 05 ч. ложки; швидкорозчинний желатин – 1 ст. ложка; вода – 4 ст. ложки. Приготування Сливи занурюємо в ємність з окропом і протягом 2 хвилин бланшируем їх. Далі відкидаємо вміст в глибокий друшляк і коли фрукти трохи охолонуть, знімаємо з них шкірку, виймаємо кісточки, а саму м'якоть кладемо в підготовлену чашу блендера і в ній же до однорідності подрібнюємо. Перекладаємо цю ніжну сливову кашку в мультиварку і всипаємо в неї дрібний цукор разом з невеликою кількістю лимонної кислоти. Перемішуємо дерев'яною або силіконової лопаткою, активуємо режим «Варка» і відразу ж встановлюємо на 35 хвилин таймер. За 2 хвилини до того, як спрацює сигнал, вливаємо в каструлю зі сливовим джемом, розчинений у невеликій кількості теплої води желатин і, перемішуючи, розподіляємо його по всій смачною фруктовою масою.
Як тільки сигнал дасть знати про те, що джем готовий, відразу ж починаємо розкладати його за стерильною, скляній тарі яку негайно укупориваем на зиму.
Яблучно-сливовий джем в мультиварці
Інгредієнти: білі сливи – 550 г; яблука – 550 г; дрібний білий цукор – 800 р. Приготування Часточки полущенных білих злив і часточки, з вирізаною серцевиною ароматних яблук переміщаємо в глибоку чашу нашої мультиварки і рівномірно покриваємо фрукти дрібним білим цукром. Беремо лопатку, перемішуємо вміст чаші електроприладу, активуємо режим «Гасіння» і на таймері програмуємо час 15 години.
Поки буде готуватися джем, рекомендуємо через кожні 20-25 хвилин його помішувати.
Коли заданий час приготування закінчиться, прямо в чашу мультиварки занурюємо блендер і подрібнюємо з його допомогою фруктові шматочки в однорідний, гарний джем. Переустанавливаем режим на «Варіння» і протягом 4 хвилин проварюємо ласощі. Далі розподіляємо все по прожареним в духовці банкам і моментально закочує їх.