Запечені яблука в мультиварці порадують своєю різноманітністю навіть тих, хто не є фанатом подібного роду солодощів, а все тому, що фрукти можна запікати цілком, фарширувати, ділити на шматочки і супроводжувати різними сиропами і прянощами. Докладно про всі тонкощі процесу запікання яблук в мультиварці ми розповімо в наступному матеріалі.
Запечені яблука з сиром в мультиварці
Більшість солодкоїжок просто обожнює сирні десерти. З цим рецептом у них з'явився шанс зробити ласощі з улюбленим кисломолочним продуктом не тільки смачними, але і корисними.
Інгредієнти: яблука великі – 2 шт.; мед – 15 мл; цедра одного лимона; щіпка кориці; сир – 130 р. Приготування Найпростіший спосіб звільнити серцевину яблук для начинки – розділити кожен з фруктів навпіл і просто вирізати м'якоть з насінням чайною ложкою. Коли яблука будуть підготовлені, збризніть їх лимонним соком і займіться сирною начинкою. Змішайте мед з сиром і корицею. Наповніть сирною начинкою кожну з яблучних «чашок» і розташуйте їх у чашу мультиварки. На дно пристрою налийте близько половини склянки води і виставте режим «Випічка» на 20 хвилин.
Яблука, запечені з цукром і медом в мультиварці
Одним з найбільш традиційних способів запікання яблук є той, що передбачає наповнення серцевини плодів цукром і медом. Після запікання цукрово-медова суміш перетвориться на карамель, відмінно поєднується з кислуватою яблучної м'якоттю.
Інгредієнти: кислі яблука – 2 шт.; жменю сушеної журавлини; вода – 165 мл; коричневий цукор – 45 г; мед – 25 мл Приготування Орудуючи невеликим гострим ножем виріжте з яблук серцевину з насінням і наповніть отриману порожнину журавлиною. Змішайте мед з коричневим цукром і половиною води. Розлийте сироп в яблучні порожнини. Рідину, що залишилася, влийте в мультиварочную чашу. Розкладіть яблука в чаші і включіть режим «Випічка». Готуйте яблука від 20 хвилин до півгодини, залежно від бажаного ступеня щільності, а потім подавайте просто так або в компанії кульки ванільного морозива.
Яблука, запечені часточками в мультиварці – рецепт
Якщо ви любите м'які яблучні шматочки, що нагадують по своїй текстурі варення часточками, то спробуйте цей рецепт. Такі яблука смачні самі по собі, так і в складі будь-якого десерту і випічки.
Інгредієнти: яблука – 4 шт.; цукор – 65 г; щіпка кориці ; мед – 25 мл Приготування Перед тим, як приготувати запечені яблука в мультиварці, самі яблука добре вимийте, очистіть від серцевини, при бажанні і зніміть шкірку. Розділіть плоди на часточки і укладіть в мультиварочную чашу. Пересипте шматочки цукром з корицею, полийте все медом і готуйте на «Випікання» 10-15 хвилин.
Запечені яблука в мультиварці без начинки
Не варто забувати і про простих яблуках запечених цілком. Оскільки в їх рецепті відсутні будь-які добавки, смак готового блюда буде визначатися безпосередньо сортом яблук і їх первісної солодкістю. Для самостійного запікання можна вибирати солодкі і більш м'які яблука, які швидко готуються.
Вимиті яблука помістіть в мультиварочную чашу і влийте на дно пристрою не більше половини склянки води. Увімкніть режим «Випічка» і готуйте фрукти близько 20-30 хвилин або до розм'якшення. Час готовності варіюється в залежності від щільності яблук і їх розміру.
Готові яблука можна подавати самостійно або разом з медом, вершками або морозивом.