Якщо ви любите страви з участю картоплі і є власником мультиварки, рекомендуємо приготувати запечену овоч запропонованих нижче рецептами. Поєднуючи картопляні скибочки з сиром або м'ясом, ви отримаєте на виході приголомшливе на смак блюдо, які всі домочадці оцінять по достоїнству.
Картопля, запечена в мультиварці з сиром
Інгредієнти: картоплини середнього розміру – 8-10 шт.; сир твердих пікантних сортів – 170 г; домашній майонез – 120 г; селянське вершкове масло – 65 г; мікс сухих італійських трав або сушений базилік – 2 щіпки; сіль кам'яна йодована – за смаком. Приготування Щоб запекти картоплини в мультиварці з сиром, очищаємо картоплю і робимо з одного боку поперечні надрізи на деякій відстані один від одного (приблизно 5 міліметрів). Майонез домашній змішуємо з італійськими травами або базиліком, додаємо сіль і перчик мелений і перемішуємо. Присмачую отриманою сумішшю овочеві плоди, намагаючись, щоб вона по максимуму проникла в розрізи.
Укладаємо промазані картоплини в мультикастрюлю, попередньо промазав її маслом і кладемо на кожну по скибочці вершкового масла зверху. Налаштовуємо прилад на функцію «Випічка» і готуємо страву сорок хвилин. Хвилин за десять до передбачуваного завершення режиму притрушиваем картоплини перетертим на тертці твердим сиром.
Картопля, запечена з м'ясом курки і грибами в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 760 г; печериці – 310 г; курка (філе грудки) – 360 г; ріпчасті цибулини – 140 г; олія соняшникова і вершкове – 20 г; помідори свіжі або у власному соку – 220 г; мікс сухих італійських трав або сушений базилік – 2 щіпки; сіль кам'яна йодована – за смаком. Приготування Ідеальним на смак, з ароматним і соковитим виходить картопля, запечена в мультиварці з куркою і грибами з додаванням томатів. Для його приготування спочатку наливаємо у мультикастрюлю трохи соняшникової олії і кладемо шматочок вершкового і налаштовуємо прилад на режим «Випічка», встановивши таймер на одну годину. Після цього відправляємо туди ж попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Зверху розподіляємо куряче м'ясо, ополоснувши, обсушивши і розрізавши філе на невеликі скибочки. Готуємо далі грибочки. Споліскуємо їх шаткуємо пластинами і викладаємо поверх цибулі і м'яса. Завершуємо композицію картоплею. Бульби необхідно почистити і нарізати тоненькими кружальцями. Кожен шар не забуваємо посолити, поперчити і приправити ароматними травами або просто базиліком.
Готуємо страву до м'якості картопляних скибочок, після чого додаємо нарізані томати і продовжуємо приготування до сигналу. Якщо для вас текстура страви виходить занадто рідкою, то не закриваємо кришку пристрою після додавання помідор, щоб волога частково випарувалася.
Картопля в мундирі, запечений у фользі в мультиварці
Інгредієнти: картоплини середнього розміру – 5-6 шт.; масло вершкове – 30 г; сіль кам'яна йодована; сметана для подачі; зелень свіжа для подачі. Приготування Найпростіший спосіб приготування картоплі в мультиварці – це запікання його у фользі в мундирі. Бульби не потрібно чистити, а тільки ретельно помити, натерти зверху сіллю і вершковим маслом і укласти кожен окремий шматок фольги. Запечатуємо лист мішечком, підвернувши краю догори, і укладаємо в мультикастрюлю. Запікаємо овоч протягом півгодини в режимі «Випічка».
Подаємо запечений в мультиварці в мундирі картоплю зі сметаною, попередньо приправивши її сіллю і нарубаною зеленню.