Вернуться назад Распечатать

Запечена картопля в мультиварці

Запечена картопля в мультиварці
Якщо ви любите страви з участю картоплі і є власником мультиварки, рекомендуємо приготувати запечену овоч запропонованих нижче рецептами. Поєднуючи картопляні скибочки з сиром або м'ясом, ви отримаєте на виході приголомшливе на смак блюдо, які всі домочадці оцінять по достоїнству.

Картопля, запечена в мультиварці з сиром


Інгредієнти:

  • картоплини середнього розміру – 8-10 шт.;

  • сир твердих пікантних сортів – 170 г;

  • домашній майонез – 120 г;

  • селянське вершкове масло – 65 г;

  • мікс сухих італійських трав або сушений базилік – 2 щіпки;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком.


  • Приготування
    Щоб запекти картоплини в мультиварці з сиром, очищаємо картоплю і робимо з одного боку поперечні надрізи на деякій відстані один від одного (приблизно 5 міліметрів). Майонез домашній змішуємо з італійськими травами або базиліком, додаємо сіль і перчик мелений і перемішуємо. Присмачую отриманою сумішшю овочеві плоди, намагаючись, щоб вона по максимуму проникла в розрізи.
    Укладаємо промазані картоплини в мультикастрюлю, попередньо промазав її маслом і кладемо на кожну по скибочці вершкового масла зверху. Налаштовуємо прилад на функцію «Випічка» і готуємо страву сорок хвилин. Хвилин за десять до передбачуваного завершення режиму притрушиваем картоплини перетертим на тертці твердим сиром.

    Картопля, запечена з м'ясом курки і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля – 760 г;

  • печериці – 310 г;

  • курка (філе грудки) – 360 г;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • олія соняшникова і вершкове – 20 г;

  • помідори свіжі або у власному соку – 220 г;

  • мікс сухих італійських трав або сушений базилік – 2 щіпки;

  • сіль кам'яна йодована – за смаком.


  • Приготування
    Ідеальним на смак, з ароматним і соковитим виходить картопля, запечена в мультиварці з куркою і грибами з додаванням томатів. Для його приготування спочатку наливаємо у мультикастрюлю трохи соняшникової олії і кладемо шматочок вершкового і налаштовуємо прилад на режим «Випічка», встановивши таймер на одну годину. Після цього відправляємо туди ж попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Зверху розподіляємо куряче м'ясо, ополоснувши, обсушивши і розрізавши філе на невеликі скибочки. Готуємо далі грибочки. Споліскуємо їх шаткуємо пластинами і викладаємо поверх цибулі і м'яса. Завершуємо композицію картоплею. Бульби необхідно почистити і нарізати тоненькими кружальцями. Кожен шар не забуваємо посолити, поперчити і приправити ароматними травами або просто базиліком.
    Готуємо страву до м'якості картопляних скибочок, після чого додаємо нарізані томати і продовжуємо приготування до сигналу. Якщо для вас текстура страви виходить занадто рідкою, то не закриваємо кришку пристрою після додавання помідор, щоб волога частково випарувалася.

    Картопля в мундирі, запечений у фользі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картоплини середнього розміру – 5-6 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль кам'яна йодована;

  • сметана для подачі;

  • зелень свіжа для подачі.


  • Приготування
    Найпростіший спосіб приготування картоплі в мультиварці – це запікання його у фользі в мундирі. Бульби не потрібно чистити, а тільки ретельно помити, натерти зверху сіллю і вершковим маслом і укласти кожен окремий шматок фольги. Запечатуємо лист мішечком, підвернувши краю догори, і укладаємо в мультикастрюлю. Запікаємо овоч протягом півгодини в режимі «Випічка».
    Подаємо запечений в мультиварці в мундирі картоплю зі сметаною, попередньо приправивши її сіллю і нарубаною зеленню.