Повторити кожен з представлених далі рецептів, зрозуміло, можна і в духовці, але ми вирішили зупинитися на більш простої технології приготування з використанням кухонного помічниці.
Пиріг з брусницею в мультиварці – рецепт
При приготуванні пирога можна використовувати свіжі або розморожені ягоди, а також брусницю в сиропі. Ми зупинилися на останньому варіанті, але при використанні свіжої брусниці і ягід з заморозки перед додаванням в тісто слід обсипати крохмалем.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; брусниця в сиропі – 225 г; розпушувач – 5 г; борошно – 255 г; сметана – 210 г; цукор – 140 г; вершкове масло – 35 р. Приготування Величезним плюсом при приготуванні такого пирога стане те, що тісто для нього замішується в одному посуді. Яйця разом з цукровим піском перетворюють в густу піну з допомогою виставленого на максимальну швидкість міксера. До отриманої суміші закладають м'яке масло і сметану, повторюють збивання і всипають сухі складові. Замішане тісто розподіляють в промасленим чашу мультиварки і викладають брусницю в сиропі поверх. Виставивши режим «Випічка», " пиріг з брусницею і сметаною готують в мультиварці близько години, при необхідності додаючи час, виходячи з потужності пристрою.
Пиріг з брусницею і яблуками в мультиварці
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 740 г; брусниця свіжа – 290 г; вершкове масло – 55 г; цукор – 165 г; яйце – 1 шт.; яблука – 320 р. Приготування Розділивши очищене від серцевини яблучну м'якоть на кубики, припустіть її на розтопленому маслі і присипте цукром. Коли цукор карамелізується, до яблук кладуть промиту брусницю.
Дві третини тіста розкачайте і викладіть в промаслений чашу мультиварки, поверх розподіліть яблучно-ягідну начинку, накрийте все рештою тестом, зліпіть краю разом і покрийте яйцем.
Готуємо пиріг в режимі «Кекс» 30 хвилин, перевертаємо і допікаємо ще 15.
Пиріг з брусницею на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: брусниця – 270 г; борошно – 290 г; яйця – 3 шт.; цукор – 220 г; кефір – 115 мл; крохмаль – 45 г; розпушувач – 5 р. Приготування Змішайте сухі інгредієнти, крім крохмалю, разом. До отриманої суміші додайте збиті яйця з кефіром і добре перемішайте. Перелийте тісто у мультиварочную чашу, а зверху розподіліть обсипану крохмалем брусницю. Готуйте пиріг на «Випікання» протягом години.