Буряк корисний овоч, в якому міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Її радять вживати при низькому гемоглобіні, а особливо вагітним жінкам. Правильна варіння сприяє збереженню всіх корисних властивостей продукту, але буває, що варена буряк потрібна терміново і чекати, поки вона приготуватися традиційним способом немає часу. Що ж робити? Прогрес не стоїть на місці, і сьогодні ми розповімо вам цікавий спосіб, як зварити буряк в пакеті в мікрохвильовій печі.
Як приготувати буряк в мікрохвильовці в пакеті?
Інгредієнти: буряк середня – 3 шт. Приготування Овочі ретельно промиваємо від бруду, не відрізаємо хвостики, а потім витираємо паперовим рушником. За допомогою зубочистки проколюємо шкірку буряків в декількох місцях, поміщаємо коренеплід в пакет для запікання. Перекладаємо заготовку у скляну миску і відправляємо посуд в мікрохвильову піч. Дверцята приладу закриваємо, включаємо повну потужність і готуємо буряк 15 хвилин. Акуратно виймаємо овочі і ненадовго кидаємо в каструлю, наповнену холодною водою для того, щоб буряк потім було легко чистити.
Скільки варити буряк в мікрохвильовці в пакеті залежить повністю від вашого вільного часу. Деякі господині замість 15 хвилин, розтягують приготування на цілу годину, і в результаті отримують смачну, корисну і солодку їжу.
Як зберігати буряк, зварену в мікрохвильовці в пакеті?
Після того, як овочі зварені, промиваємо їх і витираємо насухо паперовим рушником. Далі складаємо буряк в контейнер і обов'язково зберігаємо в холодильнику, щоб не пропали корисні властивості. Головне, запам'ятайте, що буряк в відвареному вигляді не можна зберігати більше двох днів, тому що після цього вона почне втрачати не тільки смакові якості, але і всі корисні властивості.
Як використати відварену в мікрохвильовці в пакеті буряк?
Відварену буряк можна використовувати по-різному: просто почистити, нарізати скибочками, полити маслом і подати в якості салату на обідній стіл. Також вона може виступати основним інгредієнтом для різних страв: і борщів зелених , вінегрети, рибу під шубою або бурякової ікри . До речі, зовсім не обов'язково натирати її на тертці і заправляти майонезом, можна просто нарізати овоч кубиками, полити ароматним соняшниковим маслом і посипати рубаним луком. Таке корисне і смачне блюдо цілком замінить вам обід.