Смажений арахіс звичайно, можна купити готовим. Але також без особливих зусиль його можна зробити і самостійно. Як і скільки смажити арахіс в мікрохвильовці, читайте нижче. Звичайно, його можна приготувати у духовці або на сковороді, але з допомогою НВЧ цей процес займе мінімум часу, а горішки вийдуть просто чудовими.
Як смажити арахіс в мікрохвильовці?
Інгредієнти: арахіс сирий очищений; сіль. Приготування На плоску тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, насипаємо арахіс рівним шаром. Ставимо її в мікрохвильовку, виставляємо повну потужність (1100 Вт) і 7 хвилин. Хвилини через 3от початку процесу приготування відкриваємо кришку і вміст тарілки перемішуємо, злегка притрушиваем сіллю і готуємо ще залишилися 4 хвилини. Горішки виходять хрусткими і відмінно підсмаженою.
Як посмажити арахіс в шкаралупі в мікрохвильовці?
Інгредієнти: арахіс в шкаралупі. Приготування Спочатку арахіс чистимо від шкаралупи, перебираємо і промиваємо його. Потім поміщаємо його на рушник і добре обсушуємо. Коли арахіс буде повністю висушеним, поміщаємо його на плоску тарілку для мікрохвильової печі. Можна навіть використовувати ту, яка йде в комплекті з піччю. Виставляємо максимальну потужність і загальний час 5 хвилин. Але щоб арахіс вийшов смачним і рівномірно прожареним з усіх боків, приблизно кожен півтори хвилини його потрібно акуратно перемішувати. Готові горішки вийдуть приємного рум'яного кольору, і очистити від пленочек їх буде дуже легко – достатньо просто потерти їх у руках.
Як посмажити арахіс в мікрохвильовці з сіллю?
Інгредієнти: арахіс очищений – 1 склянка; сіль – 1/2 ч. ложки. Приготування Арахіс, очищений від шкаралупи, покласти в друшляк і промиваємо під холодною проточною водою. Потім його посипаємо сіллю і ретельно розмішуємо. поміщаємо горішки рівним шаром на тарілку, призначену для мікрохвильовки. Виставляємо максимальний рівень нагріву і готуємо 2 хвилини. Потім тарілку виймаємо, гарненько розмішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 2 хвилини. Після цього ароматний арахіс повністю готовий. Тільки треба дуже обережно його висипати в миску, щоб не обпектися, так як горішки дуже гарячі. Таким чином готуємо весь обсяг. Крім солі, до речі, для арахісу, смаженого в мікрохвильовці можна використовувати будь-які натуральні спеції. Всім приємного апетиту.