У разі якщо ви не любите возитися з тестом, але віддаєте перевагу домашньому продукту, має сенс вкластися в хлібопічку. Це компактний пристрій не тільки випече за вас хліб на основі будь борошна, але і замісить тісто. Докладно про те, як спекти хліб в хлібопічці в рецептах нижче.
Смачний французький хліб в хлібопічці – рецепт
Ні, французький хліб – це не багет як ви могли подумати, а спеціальний режим на деяких моделях пристрою, що дозволяє отримувати хліб з ніжним, мелкопористым м'якушкою і злегка підсмаженою скоринкою.
Інгредієнти: борошно - 415 г; дріжджі - 5 г; сіль і цукор - по щіпці; молоко - 165 мл Приготування На дно чаші пристрою насипте борошно і змішайте її з іншими сухими компонентами у вигляді дріжджів і солі з цукром. Як тільки інгредієнти опиняться в чаші, влийте молоко. Далі залишається лише кілька незначних моментів: включити пристрій, вибрати «Французький хліб» і натиснути «Старт». Після сигналу майже півкілограмова буханець свіжого хліба буде красуватися на вашому столі.
Випічка хліба в хлібопічці – рецепт
Приготування хліба за допомогою нехитрої кухонних помічниці – процес хоч і простий, але досить витратний за часом. Для тих, хто хоче скоротити час випічки, творці придумали простий режим назвою «Хліб швидкої випічки».
Інгредієнти: борошно - 635 г; дріжджі - 10 г; рослинне масло - 35 мл; молоко - 115 мл; цукор - 5 г; вода - 265 р. Приготування Першими в чашу відправляються рідини: молоко, масло і вода. Слідом за ними всипте трохи цукру, додайте дрібку солі, а в останню чергу – борошно і дріжджі. Виберіть опцію «Швидкої випічки» і залиште все, чекаючи звукового сигналу.
При бажанні ви можете повторити цей рецепт, приготувавши хліб цільнозерновий борошна в хлібопічці, або змішавши цільнозернове борошно із звичайної очищеної пшеничного.
Рецепт приготування бездріжджового хліба в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 385 г; цукор - 15 г; кефір - 420 мл; сода - 5 г; розпушувач - 5 г; мак, горіхи, кунжут, сухофрукти - по смаку. Приготування Першим ділом змішайте в чаші всі сухі інгредієнти. Всипте до них всі бажані добавки, а в останню чергу влити кефір. Кефір додають останнім для того, щоб реакція з содою і розпушувачем не була завчасною. Після замішування тіста хліб залишають випікатися на 1 годину 10 хвилин. Готовий хліб повністю охолоджують перед нарізкою.