Багато господинь відмовляються від приготування випічки з-за невміння або небажання возитися з тестом. Але ж при наявності хлібопічки його можна приготувати з участю цього агрегату, витративши мінімум зусиль і свого часу.
Як правильно замісити тісто в хлібопічці ми сьогодні розповімо нижче в наших рецептах і запропонуємо варіанти основи для пиріжків , булочок, піци, а також пельменів і вареників .
Дріжджове здобне тісто для пиріжків і булочок в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 390 г; молоко – 110 мл; середнього розміру куряче яйце – 1 шт.; маргарин для випічки – 55 г; сухі дріжджі – 10 г; пісок цукровий – 45 г; цукор ванільний – 20 г; йодована сіль крупна – 1 щіпка. Приготування Замісити дріжджове тісто в хлібопічці простіше простого. Вся робота зводиться лише до підготовки необхідних компонентів і укладанні їх в ємність пристрою.
Розтоплюємо спочатку маргарин до рідкого стану, змішуємо з молоком і трохи збитим окремо яйцем і виливаємо рідкі компоненти в відерце хлібопічки. Тепер додаємо сухі компоненти в наступному порядку: спочатку просеянная борошно, потім цукор і ванільний цукор і завершуємо завантаження сухими дріжджами.
Включаємо прилад на режим, відповідний замісу дріжджового тіста, і чекаємо завершення програми. На початку замісу контролюємо первісну консистенцію тіста і при необхідності додаємо ще трохи борошна або молока.
Порядок закладки сухих і мокрих компонентів може відрізнятися в залежності від рекомендацій виробника хлібопічки, тому орієнтуйтеся саме на ваш пристрій.
Рецепт тіста для піци в хлібопічці
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 310 г; вода тепла – 210 мл; олія оливкова без аромату – 35 мл; сухі дріжджі – 15 г; пісок цукровий – 20 г; йодована сіль крупна – 2 щіпки. Приготування Тісто для піци приготувати за допомогою хлібопічки ще простіше. Закладаємо продукти у відерце з урахуванням рекомендацій в інструкції до вашого агрегату і вмикаємо відповідний режим. Після сигналу можемо приступати до оформлення виробів.
Пельменний тісто в хлібопічці
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 455 г; вода фільтрована – 185 мл; середнього розміру куряче яйце – 1 шт.; йодована сіль крупна – 10 р. Приготування У відерце хлібопічки вбиваємо яйце, вливаємо воду, всипаємо велику сіль і просіваємо зверху пшеничне борошно. Включаємо прилад у відповідному режимі і чекаємо його закінчення.