Завдяки хлібопічці можна дуже швидко замісити смачне дріжджове тісто. Воно відмінно підходить для пирогів, пиріжків, основи для піци і т. д. Тісто виходить неймовірно пористим, повітряним і довго не черствіє.
Рецепт дріжджового тіста в хлібопічці
Інгредієнти: сухі розчинні дріжджі – 15 г; пшеничне борошно – 505 г; сіль дрібна – 5 г; цукор тростинний – 45 г; яйця – 3 шт.; масло вершкове – 55 г; вода 225 мл Приготування У чисту форму висипаємо швидкодіючі дріжджі і высеиваем борошно. Потім додаємо цукор, сіль і розбиваємо курячі яйця. Додаємо невеликий шматок вершкового масла і заливаємо прохолодною водою. Тепер встановлюємо форму в хлібопічку, вибираємо програму, призначену для замісу тіста, і готуємо приблизно 2 години. По закінченні часу м'яке, пухке дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці готово.
Дріжджове тісто для булочок в хлібопічці
Інгредієнти: борошно – 505 г; сухі швидкодіючі дріжджі – 15 г; цукор – щіпка; масло вершкове – 105 г; яйця курячі – 2 шт.; вода – 105 мл; сметана – 115 мл Приготування Рецепт здобного дріжджового тіста в хлібопічці починається з приготування основи. Масло вершкове викладаємо в миску і розтоплюємо в мікрохвильовці. Перелити у форму, додаємо сметану і всипаємо просіяне пшеничне борошно і дріжджі. В самому кінці розбиваємо в основу яйця, розбавляємо суміш водою і додаємо цукор. Закриваємо прилад і вмикаємо «Тісто» приблизно на 2 години. Якщо раптом у результаті воно вийде рідкуватим, додаємо потроху борошна і вимішуємо до м'якого стану.
Дріжджове тісто в хлібопічці на молоці
Інгредієнти: молоко пастеризоване – 205 мл; борошно – 455 г; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 45 г; швидкодіючі дріжджі – 5-10 м; сіль – щіпка; цукор – 40 р. Приготування Молоко виливаємо в склянку і прогріваємо в мікрохвильовці до 40 градусів. Масло розтоплюємо вершкове, остуджуємо і виливаємо в контейнер. Додаємо тепле молоко і кидаємо сіль. Яйця збиваємо окремо міксером, а потім виливаємо до решти продуктів. Пшеничне борошно кілька разів просіваємо і поступово додаємо в ємність. Додаємо цукор, швидкодіючі дріжджі і перемішуємо все ложкою. Тепер встановлюємо чашу в хлібопічку, закриваємо прилад кришкою і вибираємо програму для замісу тіста, розраховану приблизно на 2 години. Після звукового сигналу акуратно виймаємо його і використовуємо для приготування булочок, пирогів або пиріжків.
Пісне дріжджове тісто в хлібопічці
Інгредієнти: борошно – 630 г; вода – 365 мл; сухі дріжджі – 25 г; цукор, сіль – на смак; масло рослинне – 35 мл Приготування В контейнер хлібопічки виливаємо воду кімнатної температури і масло. Слідом додаємо за смаком сіль, цукор і всипаємо просіяне борошно. В останню чергу викладаємо сухі дріжджі, закриваємо прилад і включаємо програму «Тісто». Після звукового сигналу, перекладаємо його на стіл і приступаємо до виготовлення пиріжків.
Дріжджове тісто на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти: борошно – 505 г; сіль – щіпка; цукор – 40 г; масло рослинне – 60 мл; кефір – 305 мл; дріжджі швидкодіючі сухі – 15 р. Приготування Борошно просіваємо на стіл, а потім пересипаємо в чашу хлібопічки. Додаємо сіль, цукор і вводимо рослинне масло. Слідом вливаємо кефір, кидаємо швидкорозчинні дріжджі і перемішуємо. Встановлюємо ємність, закриваємо прилад кришкою і виставляємо відповідну програму для замісу тіста, яка розрахована приблизно на 25 години. Після сигналу піч вимикаємо, акуратно дістаємо дріжджове тісто з хлібопічки і використовуємо для приготування піци або пирогів.