Хлібопічка – помічниця не тільки в приготуванні смачного хліба. У ній ще можна зробити чудове тісто для булочок. Цікаві рецепти тесту для булочок в хлібопічці чекають вас нижче.
Здобне тісто для булочок в хлібопічці
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 400 г; куряче яйце середнього розміру – 1 шт.; цукор – 50 г; маргарин для випічки або масло – 40 г; коров'яче молоко – 130 мл; сухі дріжджі – 10 р. Приготування Маргарин попередньо розтоплюємо. Розбиваємо яйце і ретельно його розмішуємо. В першу чергу в контейнер хлібопічки поміщаємо рідкі інгредієнти: яйце, попередньо розтоплений і охолоджений маргарин і молоко. Потім занурюємо сухі інгредієнти. Вибираємо режим, який відповідає замісу дріжджового тіста. По закінченні програми дріжджове тісто для булочок в хлібопічці буде повністю готове для роботи, можна сміливо приступати до формування, а потім і до випікання виробів.
Тісто в хлібопічці для булочок з родзинками
Інгредієнти: молоко коров'яче – 80 мл; пшеничне борошно, просеянная вищого сорту – 350 г; родзинки – 90 г; маргарин або натуральне вершкове масло – 140 г; сіль; пісок цукровий – 110 г; невеликі курячі яйця – 2 шт.; дріжджі сухі швидкодіючі – 10 р. Приготування Родзинки перебираємо, промиваємо і заливаємо окропом. Потім воду виливаємо, а родзинок даємо просохнути. Підігріваємо Молоко, додаємо мягенькое масло. Коли маса охолоне, додаємо яйце і добре розмішуємо. Виливаємо суміш у ємність хлібопічки. Всипаємо просіяне борошно заздалегідь і інші сухі інгредієнти. По центру насипаємо дріжджі. Вибираємо режим «Тісто». А коли перший заміс закінчиться, додаємо ізюм, вимішуємо і починаємо формувати булочки.
Тісто для булочок з корицею в хлібопічці
Інгредієнти: молоко тепле – 100 мл; цукор – 1/4 склянки; тепла вода – 100 мл; пшенична просеянная борошно – 600 г; натуральне масло вершкове м'яке – 70 г; яйця курячі середнього розміру – 2 шт.; сухі дріжджі швидкої дії – 10 м; сіль. Для начинки: пісок цукровий – 110 г; кориця мелена – 10 р. Приготування Спочатку вливаємо в хлібопічку молоко з водою, додаємо цукор, дріжджі. Потім додаємо вершкове масло, яйця, борошно і сіль. Включаємо режим «Тісто». Час приготування близько 90 хвилин. Готове тісто акуратно витягаємо з відерця хлібопічки і покласти на стіл, притрушений борошном. Розкачуємо його, наносимо шар розтопленого масла і присипаємо цукром з корицею. Формуємо рулет і ріжемо його на шматочки шириною по 3 див. Даємо заготівлях постояти, а потім випікаємо до готовності. Приємного всім апетиту!