Сьогодні ми розповімо вам, як швидко приготувати ситне блюдо – ліниві голубці в мультиварці. Вони неспроста так і називаються, коли у вас мало часу, це блюдо неодмінно виручить вас.
Листкові ліниві голубці в мультиварці
Інгредієнти: фарш м'ясний – 855 р; капуста – 550 г; рис – 345 г; морква – 55 г; цибулина – 35 г; спеції ; вода – 405 мл; сметана – 25 мл; томатна паста – 15 р. Приготування Рис промиваємо, вимочуємо 30 хвилин у воді, а потім обережно зливаємо рідину. Овочі обробляємо, цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці, а капусту тоненько шаткуємо. Потім змішуємо капусту з морквою, солимо за смаком і розминаємо руками. Фарш з'єднайте з луком і теж приправляємо спеціями. Чашу змащуємо олією, викладаємо на дно м'ясо, потім розподіляємо рис і зверху присипаємо капустою. Сметану і томатну пасту розвести водою, перемішуємо і виливаємо отриманий соус в чашу. Тушкуємо дуже ліниві голубці в мультиварці протягом години, включивши відповідний режим.
Ліниві голубці з куркою в мультиварці
Інгредієнти: курячий фарш – 505 г; вівсяні пластівці – 75 г; помідори – 455 г; капуста свіжа – 455 г; цибулю і моркву – по 110 г; олія рослинна; спеції; яйце – 1 шт.; сметана – 65 мл; вода – 405 мл Приготування Цибулю, моркву і капусту обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Отриману масу викладаємо в курячий фарш, додаємо вівсяні пластівці, вбиваємо яйце і приправляємо спеціями. Помідори ошпарюємо, остуджуємо під холодною водою, знімаємо шкірку, а м'якоть дрібно ріжемо і прогріваємо на масло до отримання однорідної маси, вибравши програму «Смаження». З овочевої суміші формуємо овальні заготівлі та викладаємо їх в 1 ряд в чашу. Далі виливаємо заливку, приготовану з сметани, спецій і води і акуратно перемішуємо. Інші ліниві голубці розподіляємо в змащеній маслом кошику для варіння на пару і встановлюємо в мультиварку. Готуємо страву на «Випікання» 45 хвилин, а потім перекладаємо голубці з кошика в чашу і тушкуємо в режимі «Гасіння» ще 30 хвилин.
Рецепт лінивих голубців з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: білокачанна свіжа капуста – 1 качан; м'ясний фарш – 395 м; рис – 165 г; морква – 75 г; цибулина – 55 г; домашня паста томатна – 25 мл; сметана – 55 мл; спеції; вода – 755 мл; олія рослинна. Приготування Перед тим, як зробити ліниві голубці в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Капусту обробляємо від верхніх листків і дрібно шаткуємо ножем. Цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо. Далі з'єднуємо овочі з сухим рисом і перемішуємо. Викладаємо масу в промаслений ємність мультиварки і розрівнюємо ложкою.
Сметану з'єднуємо з томатною пастою, розводимо холодною водою і виливаємо заливку в чашу. Приправляємо вміст спеціями, ретельно все перемішуємо і готуємо 65 хвилин на «Випікання», періодично помішуючи.