Вареники з вишнею – традиційне блюдо українського народу, яке полюбилося і жителям нашої країни. Сьогодні ми розповімо вам, як за допомогою мультиварки приготувати вареники з вишнею на пару, і порадувати домочадців цим смачною стравою.
Рецепт вареників з вишнею на пару
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 495 мл; цукор білий – 10 г; сіль екстра – 5 г; борошно – 980 р; сода – 5 р. Для начинки:
вишня без кісточок свіжа– 365 г; цукор білий – на смак. Приготування Для приготування вареників з вишнею на пару замісимо спочатку тісто. Для цього кефір злегка підігріваємо, кидаємо сіль, додаємо цукровий пісок і соду. Слідом додаємо просіяне заздалегідь борошно і вимішуємо чистими руками еластичне тісто. Далі загортаємо його в серветку і залишаємо на півгодини на столі. Після розгортаємо в круглий тонкий пласт і склянкою вирізаємо однакові кружечки. На кожну заготовку насипаємо трохи білого цукру, викладаємо зверху кілька вишень без кісточок і защипуємо краю, формуючи рівний вареник. Таким чином, ліпимо всі вироби і розкладаємо їх на разделочном столі, залишаючи підсихати. Кошик пароварки змащуємо розтопленим вершковим маслом, укладаємо на невеликій відстані один від одного вареники. У ємність мультиварки наливаємо окріп, встановлюємо кошик з варениками з вишнями, закриваємо прилад і варимо на пару 10 хвилин. Подаємо страву на красивій тарілці з нежирної сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Дріжджові вареники на пару з вишнею.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 605 г; вода – 205 мл; сметана 15% – 30 мл; яйце відбірне – 1 шт.; масло домашнє вершкове – 25 г; цукор білий – 10 г; дріжджі – 5 г; розпушувач – 1 ч. ложка. Для начинки:
вишня заморожена без кісточок; цукор. Приготування Вишню розморожуємо, промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки.
Виливаємо В миску теплий кефір, кладемо нежирну сметану, вершкове масло, розбиваємо куряче яйце і розмішуємо віночком. Потім кидаємо дріжджі, цукор, сіль, додаємо розпушувач і просіяне борошно. Вимішуємо пластичне тісто, ділимо його на однакові маленькі кульки вагою по 65 грам, розкачуємо, викладаємо кілька ягід вишні і присипаємо цукром. Краї дріжджового тіста щільно защипуємо і викладаємо заготовки швом вниз у пароварку. У посуд мультиварки наливаємо окріп, встановлюємо кошик з виробами, закриваємо кришкою і варимо пишні вареники з вишнею на пару до готовності.