В даний час господині, повною мірою пізнали переваги наявності мультиварки, намагаються по максимально адаптувати звичні рецепти, щоб готувати улюблені страви тільки з участю своєї кухонних помічниці.
Насправді в мультиварці можна готувати абсолютно все, і навіть піцу. Саме про піцу ми сьогодні і поговоримо, і запропонуємо кілька швидких рецептів приготування улюбленої закуски в мультиварці.
Як приготувати швидку піцу в мультиварці без дріжджів?
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 330 г; яйця курячі добірні – 2 шт.; молоко незбиране – 130 мл; олія рафінована оливкова – 15 мл; кухонна сіль велика – 10 г; Для начинки:
копчена ковбаса – 160 г; варена ковбаса – 160 г; свіжі, мариновані або консервовані печериці – 180 г; ананаси консервовані – 180 г; сир пікантний твердих сортів – 220 г; кетчуп або соус томатний – 120 г; майонез класичний – за смаком. Приготування Щоб зробити швидке тісто для піци, просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю в одній ємності, а інший трохи збиваємо яйця, додаємо до них тепленьке молоко та олія оливкова. Тепер з'єднуємо сухі і рідкі компоненти і виробляємо заміс тіста, яке слід вимісити додатково руками протягом десяти хвилин і покласти хвилин на п'ятнадцять під плівку в тепло.
За цей час як раз підготуємо наповнення для піци. Нарізаємо очищену копчену ковбасу тонкими кружками, а варену брусочками або кубиками. Шаткуємо також довільно консервовані печериці та ананаси, а твердий сир перетираємо через крупну тертку.
Тісто розгортаємо і вирізаємо з нього основу, ідентичну за розміром дна вашої мультиварки. Переносимо отриманий пласт в мультикастрюлю, промазуємо його кетчупом або томатним соусом і розкладаємо по всьому периметру ковбасу, гриби і ананаси. Тепер покриваємо компоненти сіткою з майонезу і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через двадцять хвилин покриваємо виріб сирної стружкою і продовжуємо готувати його ще протягом десяти хвилин.
Проста піца з готового листкового тіста в мультиварці
Інгредієнти: сосиски, варена ковбаса або шинка – 160 г; помідори свіжі – 180 г; сушений базилік – 2 щіпки; розмарин свіжий (за бажанням) – 1 невелика гілочка; сир пікантний твердих сортів – 120 г; кетчуп або соус томатний – 80 г; готове листкове тісто ; шматочок вершкового масла. Приготування Оформити піцу при наявності в морозилці готового листкового тіста неймовірно просто і швидко, а мультиварка забезпечить ідеальні умови для випікання закуски. Готове тісто розморожуємо і відрізаємо від нього квадратний пласт. Викладаємо основу піци промазанное шматочком вершкового масла дно мультикастрюли і підгинаємо трохи краю, надаючи виробу акуратну круглу форму. Тепер промазуємо тісто по всьому периметру кетчупом або томатним соусом, притрушиваем сушеним базиліком і нарубаними голками розмарину. Можна підготувати спочатку пряний соус, змішавши в плошці томатну основу і трави і тільки після цього нанести
його на основу піци. Далі розкладаємо по колу часточки свіжих томатів. Сосиски, ковбасу або шинку шаткуємо тоненькими довільними шматочками і розподіляємо хаотично по поверхні основи піци. Завершуючи оформлення, притрушиваем піцу перетертим на тертці твердим сиром.
Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і готуємо піцу з листкового тіста протягом півгодини. Для менш запеченої, і більш тягучою сирної скоринки слід, як і в попередньому рецепті, приправити закуску перетертим сиром через двадцять хвилин від початку процесу випікання.