Сьогодні ми розповімо вам, як використовувати для приготування солодких десертів з кисломолочного сиру мультиварку і запропонуємо кілька варіантів сирників.
По кожному з рецептів ви отримаєте неймовірно смачне ласощі до чаю або кави, що крім своїх смакових якостей буде багата і масою корисних властивостей, завдяки вмісту в ньому натуральним і цінних компонентів.
Як приготувати творожник з манкою і вишнею в мультиварці?
Інгредієнти: сир м'який – 520 г; манка – 65 г; добірні курячі яйця– 3 шт.; цукровий пісок – 110 г; ванілін – за смаком; масло вершкове (для змащування мультикастрюли) – 10 г; вишня без кісточок – 220 г; розпушувач – 10 г; кам'яна сіль – щіпка. Приготування Спочатку для приготування тіста на творожник збиваємо трохи відбірні яйця з цукром, додаємо в масу сир м'який, сіль, ванілін, розпушувач і манку, перемішуємо й даємо трохи постояти.
Мультикастрюлю промазуємо шматочком вершкового масла, виливаємо в неї підготовлену основу творожника, а зверху розкладаємо вишні без кісточок. Якщо ягоди у вас заморожені, то розморожувати їх попередньо не потрібно.
Включаємо прилад в режимі «Випічка» і залишаємо на годину. По завершенні програми відкриваємо кришку пристрою і залишаємо творожник остигати в ньому хвилин на двадцять, після чого можемо витягувати виріб за допомогою решітки для приготування на пару.
Аналогічним способом можна приготувати творожник в мультиварці з малиною, чорницею, лохиною або іншими ягодами, замінивши ними вишню.
Як спекти банановий творожник в мультиварці?
Інгредієнти: сир м'який – 390 г; манка – 120 г; добірні курячі яйця – 5 шт.; мед – 90 г або по смаку; стиглі банани великі – 3 шт.; масло вершкове (для змащування мультикастрюли) – 10 р. Приготування Банани для приготування творожника необхідно взяти добре стиглі або переспілі, очистити їх, розламати на шматочки і розтерти за допомогою блендера з сиром, медом в однорідну масу. Тепер вмішуємо манну крупу і збиті яйця до піни і залишаємо основу творожника настоятися хвилин на тридцять.
Перекладаємо сирно-бананове тісто в промаслений мультикастрюлю, включаємо ріжемо «Випічка» і випікаємо творожник протягом години. По готовності залишаємо виріб остигати в мультиварці, і тільки після цього виймаємо на блюдо і можемо пробувати, розрізавши на порції.
Сирник на пару в мультиварці з ананасами
Крім сирники у вигляді запіканки в мультиварці можна приготувати вироби з сиру в порційних формочках на парі. В даному випадку ми доповнимо ласощі ананасом, але його можна замінити родзинками або шматочками інших фруктів або ягід.
Інгредієнти: сир м'який – 320 г; манка – 120 г; добірні курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 90 г; ананаси консервовані – 180 г; кефір – 80 мл; розпушувач – 10 г; масло вершкове для промазування формочок. Приготування Для приготування порційних сирників з'єднуємо в мисочці кефір і манку і залишаємо на півгодини дл настоювання і набухання. По закінченні часу додаємо в набряклу масу сир, цукровий пісок і
нарізані невеликими шматочками ананаси і пробиваємо компоненти блендером.
Тепер додаємо в сирну масу яйця і розпушувач, ретельно вимішуємо її до максимальної однорідності і розливаємо по силіконових формочках, які додатково промазуємо вершковим маслом. Тепер маємо заготовки на решітці для приготування на пару, налив у мультикастрюлю попередньо півлітра води і готуємо сирника протягом тридцяти хвилин.
Ласощі при подачі можна полити медом, варенням, розтопленим шоколадом або просто доповнити ягодами, шоколадною стружкою і солодкою сметаною.