Каша з кукурудзяної крупи — страва дуже корисне і смачне. Вона досить ситна, при тому, що калорій в ній зовсім не багато. Тільки от варити її важкувато. Потрібна для цього спеціальний посуд, так як ця кашка любить пригорати. І стояти над нею весь час потрібно, постійно розмішуючи. Все це дуже незручно і тому багато хто не люблять її готувати. Але всіх цих труднощів зовсім не буде, якщо використовувати мультиварку. Як зварити кукурудзяну кашу в мультиварці, читайте нижче.
Рецепт кукурудзяної каші в мультиварці на воді
Інгредієнти: крупа кукурудзяна дрібного помелу — 1 склянка; фільтрована вода – 500 мл; масло натуральне вершкове — 70 г; сіль; цукор. Приготування Кукурудзяну крупу добре промиваємо, висипаємо в мультиварочную чашу, заливаємо водою і трохи підсолюємо. На табло вибираємо програму «Крупа». Час виставляти не потрібно, воно буде обрано автоматично. У готову кукурудзяну кашку кладемо вершкове масло і, якщо потрібно, за смаком сахарим. Якщо ж обрана кукурудзяна крупа виявилася крупного помелу, то час варіння треба збільшити. У такому разі крупу краще залити 3 частинами води і готувати, використовуючи програму «Молочна каша» також до сигналу.
Кукурудзяна каша з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: свинина — 600 г; кукурудзяна крупа — 280 м; цибуля — 150 г; сіль; спеції ; фільтрована вода — 750 мл Приготування Свинячу м'якоть нарізаємо шматочками, поміщаємо її в чашу приладу, попередньо наливши в неї трохи олії і в режимі «Смаження» готуємо до легкої рум'яності. Очищену цибулю подрібнюємо, додаємо до м'яса і в тому ж режимі готуємо ще 7 хвилин. Підсолюємо, кладемо за смаком спеції. Потім всипаємо підготовлену промиту крупу, вливаємо гарячу воду і в режимі «Каша» залишаємо до сигналу, який розповість нам про те, що ароматне і смачне блюдо готове.
Кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: вода — 2 мультистакана; крупа кукурудзяна — 5 ст. ложок; гарбуз — 70 г; сіль; пісок цукровий — 20 г; натуральне вершкове масло — 20 р. Приготування Невеликими кубиками нарізаємо очищену гарбуз. У чашу приладу закладаємо ретельно промиту кукурудзяну крупу, вливаємо гарячу воду, кладемо гарбуз, цукор і трохи солі, включаємо режим «Молочна каша» і залишаємо до сигналу. Потім кришку не відкриваємо, а даємо каші дійти на «Підігріві» ще 10 хвилин. Тепер вже розподіляємо її по тарілках, додаємо вершкове масло і кличемо всіх до столу.
Кукурудзяна каша в мультиварці на воді — рецепт
Інгредієнти: крупа кукурудзяна — 2/3 склянки; курага — 100 г; сіль; масло натуральне вершкове — 30 г; родзинки — 50 г; фільтрована вода — 600 мл Приготування У каструльку мультиварки закладаємо добре промиту кукурудзяну крупу. Підливаємо воду, додаємо подрібнену курагу і промитий ізюм. Якщо хочеться, трохи підсолюємо. У режимі «Каша» готуємо 1 годину. Після цього каша з кукурудзяної крупи в мультиварці буде готова. Кладемо вершкове масло і перемішуємо. Приємного всім апетиту!