Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в мультиварці фарширований перець. Страва вийде неймовірно смачним, ароматним і в міру пропеченим. Ну а прилад подарує вам майже годину вільного часу, який можна провести зі своїми домочадцями.
Рецепт фаршированого перцю з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: різнокольоровий болгарський перець – 8 шт.; рис круглий – 120 г; м'ясний фарш – 505 г; цибулина біла – 85 м; морква – 115 г; паста томатна – 25 мл; спеції; масло рослинне – 45 мл Приготування У сковороду наллємо рослинне масло і, як тільки воно розігріється, очищений і кинемо нашатковану дрібно цибулю. Обсмажимо його до прозорого стану, а потім додамо моркву, натерту соломкою на крупній тертці. Вміст сковороди перемішаємо і підрум'янимо овочі 5 хвилин.
Рис проваримо до напівготовності і охладим, а потім змішуємо в мисці з сирим м'ясним фаршем, овочевий обсмаженням, спеціями і зеленню.
Болгарські перці ретельно промиємо, зрізаємо ножем верхівку і акуратно виймемо все насіння. Наповнимо їх приготовленої раніше начинкою і поставимо заготовки в чашу мультиварки. Тепер наллємо трохи кип'яченої води, виберемо «Гасіння» і засечем 45 хвилин. Після сигналу відкриємо кришку приладу, додамо домашню пасту, спеції і обережно все перемішати. Далі готуємо фаршировані м'ясом перці в мультиварці ще 15 хвилин, вибравши програму «Смаження». Подамо страву з картопляним пюре або будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Фаршировані перці в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: болгарський перець – 8 шт.; м'ясний фарш – 405 г; рис – 120 г; цибулина біла – 75 г; морква – 75 г; домашня паста томатна – 20 г; часник – 5 р; олія рослинна; спеції. Для соусу:
вода питна; борошно – 10 г; сметана – 155 мл; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати фарширований перець в мультиварці, підготуємо всі інгредієнти. Кладемо В чашу подрібнений кубиками цибулю і терту моркву. Обсмажимо овочі на відповідному режимі хвилин 15 заважаючи спеціальною лопаткою. Після додамо томатну пасту і ретельно перемішати все.
У мисці змішаємо м'ясний фарш з сирим рисом, додамо трохи обсмажених овочів та приправте спеціями. Перець промиємо, відріжемо плодоніжку і видалимо акуратно насіння. Заповнимо їх підготовленою начинкою і викладемо в чашу мультиварки.
Тепер давайте приготуємо соус: розчинний у кип'яченій воді сметану, кинемо борошно, підсолимо суміш і поперчимо. Злегка взобьем все віночком і заллємо соусом перці. Додамо подрібнену зелень і часник. Закриємо кришку приладу, встановимо програму «Випічка» і засечем 60 хвилин.
Перець, фарширований овочами і рисом, в мультиварці
Інгредієнти: болгарський жовтий перець – 550 г; цибулина – 145 г; морква – 105 г; паста томатна – 60 г; помідори – 720 г; рис сирої – 120 г; масло рослинне – 55 мл; спеції; часник – 2 зубчики; зелень – 1 пучок. Приготування У чашу виллємо трохи масла і обсмажимо на ньому подрібнену цибулю і часник. Кілька помідорів натремо на крупній тертці і отримане томатне пюре перекладемо до овочів. Кинемо спеції, ретельно перемішати і протушкуйте заправку до загустіння, а потім перельем в миску.
Цибулю і моркву чистимо, дрібно рубаємо і кидаємо в змащену маслом миску. Виберемо програму «Випічка» і готуємо 10 хвилин. Далі додамо домашню томатну пасту і потомим начинку ще 5 хвилин. Рис промиємо холодною водою і кинемо до обсмаженою овочам разом з подрібненими помідорами і спеціями.
Перці промиємо, акуратно зрізаємо капелюшки і винесемо насіння. Отримані коробочки заповнимо начинкою і викладемо в чашу. Заллємо перець фарширований овочами соусом і готуємо в мультиварці на «Гасіння» 70 хвилин.
Фарширований перець на пару в мультиварці
Інгредієнти: перець болгарський – 8 шт.; м'ясний фарш – 505 г; цибулина – 70 г; морква – 70 г; зелень; відварений рис – 240 г; спеції. Приготування Фарш змішуємо в мисці з відварним рисом і приправимо за смаком будь-якими спеціями і рубаною зеленню. Перці промиємо, зрізаємо верхівку і виймемо все насіння. Заповнимо їх начинкою і викладемо в кошик для варіння на пару. Моркву і лук очистимо, подрібнимо довільно і додамо до фаршированим перцям. У чашу мультиварки наллємо півлітра води, встановимо зверху корзину, закриємо прилад кришкою і готуємо страву на «Супі» протягом 45 хвилин.