Вернуться назад Распечатать

Сливовий пиріг в мультиварці

Сливовий пиріг в мультиварці
Рекомендуємо прості рецепти приготування сливового пирога в мультиварці. Таке ласощі стане відмінним доповненням до чаю або склянці молока.

Сливовий пиріг на кефірі в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 380 г;

  • кефір середньої жирності – 120 мл;

  • цукровий пісок – 115 г;

  • пшенична просеянная борошно – 260 г;

  • масло селянське вершкове – 155 г;

  • курячі яйця добірні – 3 шт.;

  • розпушувач тіста – 20 г;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для тіста розтираємо спочатку жовтки з цукровим піском, вводимо поле цього розтоплене масло селянське вершкове, вливаємо кефір, кидаємо щіпку ваніліну, розпушувач і просіваємо борошно. Усе ретельно вимішуємо віночком або міксером. Збиваємо окремо яєчні білки до пишної піни і вводимо її в тісто, акуратно і дбайливо вмішуючи.
    Отримане тісто викладаємо в промаслений мультикастрюлю. Сливи споліскують проточною водою, поділяємо на дві частини і виймаємо кісточки. Викладаємо половинки плодів зверху на тісто і трохи притапливаем їх. Пристрій налаштовуємо на режим «Випічка» і готуємо пиріг протягом години.
    Після охолодження отримуємо сливовий пиріг з чаші приладу за допомогою решітки для приготування на пару і можемо пробувати його, розрізавши на порції і за бажанням притрусивши цукровою пудрою.

    Яблучно-сливовий пиріг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 280 м;

  • яблука – 180 г;

  • йогурт або кисле молоко – 255 мл;

  • цукровий пісок – 215 г;

  • пшенична просеянная борошно – 320 г;

  • олія соняшникова без аромату – 110 мл;

  • куряче яйце відбірне – 1 шт.;

  • розпушувач тіста – 10 г;

  • сода – 5 г;

  • кориця суха мелена – 1 щіпка;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • пудра цукрова – 25 р.


  • Приготування
    Спочатку просіюємо в миску борошно, додаємо цукровий пісок, соду і розпушувач, кидаємо щіпку ваніліну і кориці і все перемішуємо ложкою. В іншій ємності трохи збиваємо яйце, після чого додаємо кисле молоко або йогурт, вливаємо олію рослинну без аромату і збиваємо рідкі складові тесту ще раз. Тепер додаємо до них суху суміш, приготовлену раніше, перемішуємо до розчинення всіх грудок і приступаємо до оформлення пирога.
    Вимиті сливи позбавляємо від кісточок і нарізаємо часточками. Яблучка також дрібно шаткуємо, попередньо видаливши серцевину з насінням. Виливаємо трохи тіста в промаслений ємність мультиустройства, викладаємо велику частину фруктів і заливаємо рештою тіста. Зверху маємо інші скибочки слив і яблук, притрушиваем їх трохи цукром і вмикаємо мультиварку в режимі «Випічка» на п'ятдесят хвилин. По закінченні часу даємо виробу постояти в пристрої ще хвилин п'ятнадцять, після чого витягуємо на блюдо, даємо повністю охолонути перед подачею притрушиваем цукровою пудрою.

    Пиріг зі сливовим варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • варення сливове – 210 г;

  • цукровий пісок – 70 г;

  • пшенична просеянная борошно – 320 г;

  • масло вершкове – 110 г;

  • куряче яйце відбірне – 1 шт.;

  • розпушувач тіста – 10 р.


  • Приготування
    Сливовий пиріг в мультиварці можна приготувати не тільки зі свіжими сливами, але і зі сливовим варенням. Для цього м'яке вершкове масло перетираємо з цукровим піском, після чого додаємо яйце і збиваємо все гарненько. Тепер всипаємо борошно і швидко виробляємо заміс. Тісто має бути однорідним і м'яким, але не липнути до рук. Оформляємо з нього ком і поміщаємо його в пакеті в морозильну камеру хвилин на тридцять.
    По закінченні часу дві третини тіста викладаємо в мультикастрюлю і розрівнюємо його по дну, формуючи бортики. Тепер зверху розподіляємо варення і покриваємо його скибочками з залишився тесту. Для цього відщипуємо по шматочку від мучного кома і викладаємо на солодку сливову масу.
    Залишилося тільки дочекатися приготування пирога в мультиварці. Для цього налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і готуємо ласощі вісімдесят хвилин. Не витягуємо виріб відразу ж, а даємо йому трохи постояти в чаші на столі і охолонути.