Вернуться назад Распечатать

Картопля з лисичками у мультиварці

Картопля з лисичками у мультиварці
Бажаючи приготувати на вечерю смачне і цікаве блюдо, спробуйте зробити лисички з картоплею за допомогою мультиварки. Свіжі, пахнуть лісом грибочки відмінно поєднуються з підсмаженою картоплею і цибулькою. До того ж така страва готується дуже швидко, бесхлопотно і з ним без праці впорається навіть починаючий кухар.

Смажена картопля з лисичками у мультиварці


Інгредієнти:

  • лисички свіжі – 510 г;

  • картопля – 320 г;

  • цибулина – 45 г;

  • олія рафінована – 120 мл;

  • свіжий кріп для прикраси;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, лисички перебираємо, промиваємо і відварюємо хвилин 15. Далі обережно відкидаємо їх на друшляк, остуджуємо і ріжемо скибочками. Цибуля обробляємо, шаткуємо маленькими кубиками і додаємо в ємність мультиварки, налив туди трохи рослинного масла. Обсмажуємо його на «Випікання» до прозорого стану. Після цього додаємо до нього варені грибочки, перемішуємо і готуємо разом 20 хвилин на тому ж режимі, періодично помішуючи.
    Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою або кубиками. Як тільки пролунає звуковий сигнал, відправляємо його до овочів, розмішуємо і приправляємо спеціями за смаком. Закриваємо прилад кришкою і смажимо блюдо 40 хвилин, встановивши програму «Випічка». Через півгодини знову все ретельно перемішуємо і тушкуємо до готовності.
    Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо рубаним кропом і подаємо.

    Лисички в сметані з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лисички свіжі – 510 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 55 г;

  • спеції;

  • вода;

  • картопля – 240 г;

  • сметана – 65 мл;

  • зелень свіжа – для подачі;

  • олія – для смаження.


  • Приготування
    Лисички перебираємо, добре промиваємо та нарізаємо скибочками. У посуд мультиварки наливаємо воду і вмикаємо «Варка на пару». Після закипання додаємо гриби і варимо 5 хвилин, а потім обережно відкидаємо на друшляк. Чашу насухо витираємо, змащуємо рослинним маслом і підрум'янюємо цибулю, нашатковану півкільцями, 10 хвилин.
    Картопля очищаємо, нарізаємо дрібно і додаємо до цибулі. Обсмажуємо овочі на протязі 5 хвилин, а потім кидаємо гриби і перемикаємо прилад на «Гасіння». Готуємо страву 20 хвилин, а потім приправляємо спеціями, додаємо сметану, розмішуємо і готуємо картоплю з лисичками в мультиварці ще 5 хвилин. Подаємо страву гарячим, прикрасивши за бажанням будь-якої свіжої подрібненої зеленню.

    Тушковані лисички з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче свіже філе – 510 г;

  • лисички свіжі – 210 г;

  • цибуля-порей – 65 г;

  • олія оливкова – 65 мл;

  • картопля – 410 г;

  • спеції;

  • вода – 55 мл;

  • базилік – для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лисички з картоплею в мультиварці, готуємо всі необхідні інгредієнти. Курячу грудку промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо м'ясо в чашу мультиварки, підливаємо трохи оливкового масла і включаємо режим «Смаження». Підрум'янюємо курку хвилин 10 помішуючи спеціальною лопаткою.
    Не гаючи часу, перебираємо лисички і гарненько промиваємо їх. Великі гриби ріжемо на шматочки, а маленькі залишаємо цілими. Відправляємо їх до курячої грудки, перемішуємо і пасеруємо з м'ясом 10 хвилин.
    Цибулю очищаємо, шаткуємо кільцями і кидаємо в каструлю, продовжуючи обсмажувати все разом протягом ще 10 хвилин. З картоплі зрізаємо всю шкірку, рубаємо невеликими кубиками, викладаємо до інгредієнтів, вливаємо трохи водички і приправляємо страва спеціями за смаком. Переводимо прилад в режим «Рис» і засікаємо 20 хвилин.
    Після цього розкладаємо страву по тарілках і подаємо, присипавши свіжим рубаним базиліком.