Риба – це джерело корисних для кожної людини речовин. І щоб зберегти цінні якості, важливо її правильно приготувати. Наприклад, це може бути риба під ароматним маринадом в мультиварці. А рецепти, наведені нижче, допоможуть впоратися з цим завданням без особливих клопотів.
Риба під маринадом - класичний рецепт в мультиварці
Риба, приготована за цим рецептом вийде соковита і ароматна.
Інгредієнти: риба середнього розміру (хек, минтай) – 3 шт.; помідор – 3 шт.; цибуля – 2 шт.; морква – 3 шт., якщо велика – 2 шт.; перець болгарський – 1 шт.; оцет 9% – 1 ч. ложка; перець запашний; чорний перець горошком; лаврове листя; гвоздика – 2 бутона; корінь селери – 150 г; сіль; цукор; борошно та олія рослинна рафінована - для обсмажування. Приготування Рибу чистимо, зрізаємо плавники, хвіст і ріжемо на акуратні шматочки середнього розміру, злегка присаливаем і паніруємо в борошні. Включаємо мультиварку в режимі «Смаження», ллємо олію так, щоб повністю покривало дно. Поки масло гріється, ріжемо цибулю півкільцями, селера – соломкою, а моркву натираємо на тертці або теж нарізаємо соломкою. Як тільки масло нагрілося, обсмажуємо рибу до апетитної скоринки, приблизно 7 хвилин.
Робимо пюре з помідорів. Заливаємо їх гарячою водою на 1 хвилину, попередньо зробивши надрізи. Знімаємо шкірку і поміщаємо в блендер. Звичайно, можна взяти готовий томатний сік або томатну пасту, але зі свіжими овочами вийде набагато смачніше.
Коли риба обсмажилася, виймаємо її і смажимо цибулю з морквою приблизно 7 хвилин, додаємо томатне пюре і спеції. Даємо закипіти і додаємо цукор, оцет, залишилася сіль і перемішуємо. Включаємо режим «Гасіння» і в отриманий маринад занурюємо всю, раніше обсмажену рибу. Тушкуємо 20 хвилин.
Риба в сметанно-кроповим маринаді в мультиварці
Інгредієнти: невелика щука – 2 шт.; сметана – 3 ст. ложки; кріп рубаний – 15 ст. ложки; перець мелений; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль морська. Приготування Рибу необхідно почистити, випатрати і позбутися від плавників і голови і добре промити. Далі нарізаємо її на шматочки. Змішуємо сметану, перець, сіль і в цьому маринаді залишаємо рибу на 20 хвилин. Додаємо кріп і лимонний сік, добре перемішуємо і даємо постояти 20 хвилин. Потім, в рукав для запікання складаємо нашу рибку і зав'язуємо його з двох сторін, можна просто на сайті.
Включаємо в мультиварці режим «Варка на пару», одягаємо кошик-пароварку, кладемо туди рибу, закриваємо кришкою і чекаємо 30 хвилин. Після сигналу приготування чудової, а головне корисної риби під маринадом в мультиварці готово!
Як приготувати рибу під маринадом в мультиварці по-китайськи?
Рецепт риби, тушкованої під маринадом має безліч варіацій, але вони не особливо відрізняються один від одного. А адже іноді хочеться урізноманітнити своє меню.
Інгредієнти: філе будь-якої білої риби – 05 кг; олія рослинна; сіль; цукор – 1 ст. ложка; крохмаль – 15 ч. ложки; вино біле – 3 ч. ложки; соєвий соус – 3 ст. ложки; цибуля зелена; перець болгарський – 1 шт.; перець гострий червоний чилі – 2 шт.; часник – 4 середніх зубчики. Приготування Ріжемо філе на рівні маленькі шматочки, змішати вино, крохмаль і сіль, додаємо до риби і маринуємо 20 хвилин. У каструлю наливаємо велику кількість рослинного масла, виставляємо режим «Випічка» і інтенсивно обсмажуємо рибу – 5-7 хвилин, виймаємо.
В масло кладемо дрібно нарізаний перець чилі, злегка обсмажуємо. Болгарський перець нарізаємо півкільцями, часник пластинками і цибулю, перемішуємо. Додаємо соєвий соус і цукор, закриваємо, тушкуємо 2 хвилини, потім додаємо рибу і тушкуємо ще 3 хвилинки. Страва готова!