Приготування свинячої рульки в мультиварці – процес зовсім не складний. Завдяки цьому приладу м'ясо виходить дуже соковитим.
Свиняча рулька, запечена в мультиварці
Інгредієнти: цибуля – 150 г; соус соєвий – 100 мл; часник – 6 зубчиків; свинячі рульки середнього розміру – 2 шт.; напівсолодке червоне вино – 220 мл; сіль; чорний перець горошком; лавровий лист – 1 шт.; вода. Приготування Рульки гарненько промиваємо, очищаємо шкірку ножем або щіткою, смалимо залишки щетини. Поміщаємо підготовлені вироби на дно мультиварочной чаші. Очищену моркву ріжемо великими брусочками, а цибуля – на кілька частин. Поміщаємо овочі між шматочками рульки, додаємо лавровий лист, перець, солимо, вливаємо воду, щоб вона покрила рульки на 1 див. В режимі «Гасіння» готуємо 15 години. Потім м'ясо виймаємо. Часник чистимо і розрізаємо дольки вздовж навпіл. Шпигуємо часником рульки, зробивши в них гострим ножем надрізи. Повертаємо м'ясні шматки знову в мультиварку, вливаємо вино, потім соєвий соус, закриваємо кришку і на «Випікання» готуємо півгодини. Після цього акуратно перевертаємо і готуємо ще 20 хвилин – кришку зараз вже закривати не потрібно, завдяки цьому винний соус загусне і рульки підрум'яняться.
Як приготувати свинячу рульку в пиві в мультиварці?
Інгредієнти: морква – 200 г; темне пиво – 1 літр; лавровий лист – 2 шт.; часник – 5 зубчиків; гірчиця – 1 ст. ложка; мед – 1 ст. ложка; гвоздика – 1/2 ч. ложки; свиняча рулька великого розміру – 1 шт.; цибуля – 300 г; перець; сіль. Приготування Рульку заливаємо холодною водою і на годинку залишаємо. Потім продукт зачищаємо гострим ножем, миємо, обсушуємо і відправляємо в каструлю. Вливаємо пиво, кладемо очищену цілу цибулину. Туди ж відправляємо нарізану великими брусками моркву і цілі зубчики часнику. Додаємо сіль, спеції, закриваємо прилад і в режимі «Гасіння» готуємо 3 години. Потім м'ясо виймаємо, остуджуємо. Змішуємо мед з 40 мл пивного бульйону і гірчицею. Отриманою сумішшю обмазуємо рульку. Бульйон з мультиварочной чаші зливаємо, кладемо в чашу рульку і в режимі «Випічка» обсмажуємо до рум'яності при відкритій кришці.
Свиняча рулька з картоплею в мультиварці-скороварці
Інгредієнти: картопля – 1 кг; рулька свиняча – 1 шт.; сіль; перець; часник. Приготування Рульку ретельно промиваємо, чистимо ножем. Шпигуємо м'ясо часником. Обмазуємо рульку сіллю, перцем, також можна використовувати і інші спеції. Залишаємо приблизно на годину просочуватися. А якщо є час, то можна залишити і довше. Картоплю чистимо, ріжемо великими шматками, солимо, і поміщаємо на дно чаші. Зверху кладемо рульку. Встановлюємо клапан приладу в положення «Високий тиск». У режимі «Гасіння» залишаємо на 1 годину. Потім блюдо повністю готове для подачі.