Дуже бажано, щоб перші страви були присутні на нашому столі щодня. А щоб звичні супи і борщі не набридли, часом доводиться включати фантазію і експериментувати. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати курячий бульйон в мультиварці.
Курячий бульйон – рецепт в мультиварці
Інгредієнти: суповий набір з курки – 500 г; морква – 130 г; вода – 2 літри; цибуля – 180 г; перець; сіль. Приготування Суповий набір ділимо на шматочки, добре промиваємо, шкіру і жир знімаємо. Поміщаємо м'ясо на кісточці в мультиварочную чашу, вливаємо воду, тут же солимо і кладемо цілі очищені овочі. Готуємо бульйон 2 години у програмі «Суп». Також можна використовувати режим «Гасіння». Готовий бульйон проціджуємо і подаємо разом з сухариками .
Курячий бульйон з яєчною локшиною в мультиварці
Інгредієнти: стегно куряче – 1 шт.; сире куряче яйце – 1 шт.; цибуля – 100 г; морква – 120 г; локшина яєчна – 80 г; сіль; лавровий лист; зелень кропу подрібнена. Приготування З курячого стегна зрізаємо шкіру, видаляємо зайвий жир. Моркву і цибулю просто очищаємо. Кладемо м'ясо і овочі на дно мультиварки, солимо, перчимо і кладемо лавровий листочок. Вливаємо фільтровану воду і в режимі «Варка на пару» готуємо 25 хвилин. Потім в чисту тарілку розбиваємо сире яйце і добре розмішуємо. За смаком кладемо улюблені спеції. Подрібнюємо зелень.
Коли мультиварка сповістить нас про закінчення програми звуковим сигналом, м'ясо з овочами витягуємо. М'ясо курки відокремлюємо від кісточок і ріжемо шматочками. Вливаємо в бульйон сире яйце, кладемо яєчну локшину, м'ясо і добре розмішуємо. У цьому ж режимі готуємо ще 3 хвилини. Потім у режимі «Підігрів» даємо супу настоятися 5 хвилин. За бажанням в готовий бульйон з локшиною кладемо зелень.
Курячий бульйон з вермішеллю в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо на кістці – 500 г; морква – 140 г; дрібна вермішель – 50 г; сіль; перець; цибуля – 100 р. Приготування Куряче м'ясо кладемо в мультиварочную чашу і заливаємо водою. Встановлюємо режим «Мультиповар» і час – 15 хвилин. Температура – 160 градусів. Поки вариться перший бульйон, підготуємо овочі. Морква пропускаємо через тертку, подрібнюємо цибулю. По закінченні програми перший зливаємо бульйон. М'ясо промиваємо. Якщо на м'ясі є шкірка, то її краще зняти. Поміщаємо в каструлю овочі, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист, м'ясо і вливаємо приблизно 15 літра води. У режимі «Суп» готуємо 1 годину. За 10 хвилин до закінчення програми кладемо в бульйон вермішель, перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо до того моменту, як почуємо звуковий сигнал.