З допомогою мультиварки безперечно зручно готувати страви, що вимагають тривалого неспокою при не дуже високих температурах, на зразок рагу, але з допомогою різноманітності своїх режимів цей же гаджет може легко впоратися з приготуванням філе на пару або котлет. Детальніше про всі подробиці того, як приготувати індичку в мультиварці, різними способами ми поговоримо нижче.
Філе індички - рецепт в мультиварці
Ми вирішили зберегти рецептуру максимально простий і доповнити смак індички лише скромним набором трав і оливковою олією.
Інгредієнти: філе індички - 11 кг; оливкова олія - 45 мл; сушений розмарин, чебрець, шавлія - по 1 ст. ложці. Приготування Приготуйте суміш з оливкової олії, сушених трав, хорошою дрібку солі і перцю. За допомогою лампензля або прямо руками розподіліть ароматне масло з шматка філе і обмотайте його кулінарною ниткою, щоб під час випікання індичка не втратила свою форму. Розігрійте чашу в режимі «Випічка» і покладіть філе в чашу на дві години. Готову страву з індички в мультиварці вийміть з чаші, через 10 хвилин зріжте всі нитки і розділіть філе на шматочки меншого розміру.
Тушкована індичка в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; сметана - 230 мл; кетчуп - 75 мл; часник (нарізаний) - 1 ст. ложка; вустерширський соус - 35 мл; гострий соус - за смаком; лимонний сік - 15 мл; цукор - 10 г; курячий бульйон - 410 мл; борошно - 35 г; філе індички - 560 г; ріпчаста цибуля - 85 м; томати - 320 р. Приготування Нарізавши цибулю і філе індички, обсмажте їх разом на «Випікання», налийте в каструлю трохи олії. Коли шматки м'яса схопляться, покладіть часник, влийте сік лимона і посипте все борошном. Ще через хвилину додайте помідори з часником. Швидко змішайте решту компоненти до утворення однорідного соусу. Залийте м'ясо отриманим соусом і перейдіть на «Гасіння». Через годину індичка буде готова.
Котлети з індички в мультиварці
Інгредієнти: філе індички - 365 г; ріпчаста цибуля - 115 г; твердий сир - 55 г; діжонська гірчиця - 10 г; яблуко (невелика) - 1/2 шт. Приготування Приготуйте фарш з філе індички, добре приправте його, змішайте з нарізаною цибулею і тертим сиром. Слідом покладіть діжонську гірчицю і одне невелике терте яблуко. З отриманої маси зліпити котлетки. Якщо ви хочете приготувати індичку на пару в мультиварці, то можете викласти котлети на решітку пароварки і приготувати у відповідному режимі. В іншому випадку просто обсмажте їх на «Випікання».