Кальмари по-корейськи - справжня знахідка для всіх любителів кальмарів. Соковиті мариновані кальмари по-корейськи стануть одним з найулюбленіших страв ваших домочадців, а готувати їх дуже просто.
Як замаринувати кальмари по-корейськи?
Інгредієнти: кальмар - 300 г; морква - 100 г; цибуля - 100 г; соєвий соус -40 мл; масло рослинне - 30 мл; сіль морська - 15 г; червоний перець, сіль за смаком. Приготування Кальмари по-корейськи - пікантне блюдо і незвичайне, що прийшло до нас з Кореї. Корейська кухня відома своєю швидкістю в приготуванні, тому кальмари готуються протягом лічених хвилин.
Кальмари по-корейськи, рецепт якого ми вам сьогодні покажемо, спочатку потрібно ретельно промити і очистити від прозорих плівок на поверхні м'яса. Це може зайняти трохи часу, проте забезпечить м'якість м'яса кальмара, так що цей крок краще не пропускати. В іншому випадку страва вийде жорстким, як гума. Очищеного кальмара обварите в киплячій воді протягом 2-3 хвилин. Після цього його необхідно остудити і нарізати кружальцями завтовшки 4-5 міліметрів.
Моркву наріжте тонкою соломкою, посоліть морською сіллю і гарненько вичавте сік, що виділився, а також видаліть надлишки солі. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте на олії до появи золотистого кольору. Відкладіть цибулю в сторону, щоб він охолов.
Змішайте м'ясо кальмарів з овочами, залийте суміш соєвим соусом, посоліть і поперчіть і відправте настоюватися на 12 годин у холодильник. Зайву вологу зцідіть. Мариновані кальмари по-корейськи готові!
Насправді, рецепт маринованих кальмари по-корейськи може варіювати за вашим бажанням. Наприклад, спробуйте приготувати маринованих кальмарів з перцем чилі і огірком замість моркви. Не бійтеся експериментувати!
Тепер, коли ви знаєте, як приготувати кальмари по-корейськи, кличте гостей і хваліться результатами.
Крім кальмарів, шанувальники корейської кухні можуть замаринувати свинячі вуха по-корейськи і м'ясо по-корейськи . Приємного апетиту!