Хе з м'яса є досить простим у приготуванні, але дуже смачним корейським стравою. Самі корейці відносять його до салатів. Давайте і ми з вами дізнаємося деякі рецепти приготування хе з м'яса.
Рецепт хе з м'яса
Інгредієнти: яловичина - 500 г; морква - 3 шт.; оцтова есенція 70% - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; корейська приправа - 2 ст. ложки. Для приправи:
рослинне масло - 1 ст.; часник - 5 зубчиків; чорний і червоний мелений перець - 2 ст. ложки; паприка - 2 ст. ложки; коріандр - 2 ст. ложки. Приготування Як приготувати хе з м'яса? Отже, спочатку готуємо приправу: змішуємо злегка розпечене рослинна олія з видавленим через прес часником, додаємо мелений перець, паприку і коріандр. Отриману масу акуратно перелити в чисту суху банку і прибираємо в холодильник. Тепер беремо пласт м'яса, гарненько заморожуємо і гострим ножем зрізаємо тонкі скибочки, щоб у вас вийшла строганина. Складаємо м'ясо в миску, даємо йому розморозитися, додаємо трохи цукру, оцтової есенції, кладемо сіль, і залишаємо маринуватися приблизно на 15 години, періодично помішуючи.
Цим часом чистимо моркву, нарізаємо її тонкою соломкою, додаємо цукор, що залишився, сіль і оцет. М'ясо сильно віджимаємо, виливаємо сік і викладаємо поверх моркви. Заливаємо все киплячим маслом з заздалегідь обсмаженою цибулею, додаємо готову приправу і ретельно перемішуємо.
Ось і все, хе з яловичини готово! Залишаємо страву приблизно на 2 години, давши йому настоятися при кімнатній температурі і просочитися усіма спеціями. Подаємо хе з м'яса по-корейськи охолодженим, посипавши зверху свіжою зеленню.
Рецепт хе з свинини
Інгредієнти: філе свинини - 400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет - 3 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; зелень - за бажанням; чорний і червоний мелений перець - 2 ч. ложки. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, кладемо на сковороду і випариваем всю вологу з нього, але не смажимо, після цього перекладаємо свинину в миску. Зелень дрібно шаткуємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, солимо, перчимо, перемішуємо і додаємо до м'яса. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і акуратно виливаємо його в м'ясо. Даємо страві настоятися не менше 3-х годин і подаємо хе з свинини до столу з будь-яким гарніром.
Якщо хе з м'яса вам доведеться по смаку, то не забудьте приготувати хе з риби і курки . Приємного вам апетиту!