Мідії самі по собі дуже екзотичний продукт, але є такі рецепти, які ще сильніше посилюють у них це якість. Одним з них є - мідії по-корейськи. Рецепт зовсім не складний, але дуже оригінальний і незвичайний. Мідії по-корейськи мають приємний, солодкувато - кислий смак, що надає салату з мідій дивовижний пікантний смак і аромат.
Рецепт приготування мідій по-корейськи
Інгредієнти: мідії - 500 г; цибулина - 3 шт.; соєвий соус - 50 мл; рідкий мед - 1 ст. ложка; спеції (коріандр, мускатний горіх, гострий перець, сіль - за смаком; свіжий лайм - 1 шт. Приготування Зараз розповімо, як приготувати мідії по-корейськи. Мідії відварюємо в злегка підсоленій воді близько 5-ти хвилин, а потім відкидаємо їх на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стікала вся вода. Тим часом чистимо цибулини, нарізаємо їх тонкими півкільцями, додаємо трошки солі, кілька крапель лаймового соку і залишаємо маринуватися. Поки цибуля готується, беремо соєвий соус, додаємо в нього спеції за смаком, кладемо мед і сік цілого лимона. Все добре перемішуємо і нагріваємо, щоб соус став гарячим. Тепер залишилось лише з'єднати мідії, заправку і мариновану цибулю. Посипаємо блюдо меленим червоним перцем, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник. Подаємо мідії по-корейськи до столу в охолодженому вигляді.
Мариновані мідії по-корейськи без черепашок
Інгредієнти: очищені мідії - 500 г; цибулина - 3 шт.; соєвий соус - 6 ст. ложок; лимон - 1 шт.; спеції ( гострий мелений перець ,сіль, мускатний горіх) - за смаком; мелений коріандр - щіпка. Приготування Отже, для приготування мідій по-корейськи, спочатку відварюємо очищені морепродукти в киплячій воді протягом 3 хвилин і відкидаємо їх на друшляк. Потім очищаємо від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями, трохи збризкуємо лимонним соком і залишаємо на деякий час маринуватися. Після цього всі приготовані раніше інгредієнти змішуємо в глибокій мисці, нагріваємо до гарячого стану і наливаємо соєвий соус, лимонний сік, кладемо за смаком спеції. Перемішуємо гарненько і прибираємо мариновані мідії по-корейськи в холодильник на кілька годин.
Мідії по-корейськи з морквою
Інгредієнти: морква - 500 г; фіолетова цибулина - 1 шт.; рослинна олія - 50 мл; оцет - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; сіль - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 3 ч. ложки; насіння кунжуту - 2 ч. ложки; мелений коріандр - 15 ч. ложки; кінза подрібнена - 2 ст. ложки; очищені мідії - 1 ст.; червоний мелений перець - 1 ч. ложка. Приготування Давайте розберемося, як замаринувати мідії по-корейськи. Отже, для приготування цього чудового салату, беремо морква, моєму, витираємо рушником, очищаємо від шкірки і натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Потім перекладаємо її в широку глибоку посуд, солимо і залишаємо постояти хвилин на 15. Цим часом чистимо часник і дрібно рубаємо його разом з кінзою. Мідії розморожуємо, промиваємо і гарненько перебираємо. З миски з морквою обережно зливаємо сік, що виділився в окремий посуд.
Додаємо до моркви цукор, червоний гострий перець, мелений, мідії, подрібнений часничок, оцтову кислоту і перемішуємо.
Далі готуємо овочеву заправу : цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на розігрітій рослинній маслечко до рум'яного кольору. Потім цибулька акуратно дістаємо шумівкою, а масло ще трохи прогріваємо і виливаємо в салат. Після цього додаємо морквяний сік, кінзу, кунжутне насіння. Знову все ретельно перемішуємо і перекладаємо готовий салат в підходящу суху банку. Закриваємо кришкою і прибираємо мідії в холодильник. Приблизно через 10-20 годин наше блюдо готове.