Страви східної кухні досить часто зустрічаються на нашому столі. Вони для нас вже давно стали звичними і коханими. Зараз ми поповнимо вашу кулінарну колекцію і розповімо, як приготувати редьку по-корейськи.
Редька по-корейськи
Інгредієнти: зелена редька - 05 кг; часник - 3 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет 6% - 05 ч. ложки; рослинне масло - 1 ч. ложка; насіння кунжуту - 1 ч. ложка; сіль, червоний пекучий перець, кінза, зіра, паприка - за смаком. Приготування Ретельно моєму редьку, чистимо від шкірки і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Після цього додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб пішла гіркота, і виділився сік. Тепер готуємо приправу: кінзу і зіру гарненько розтираємо, додаємо паприку і пекучий перець, добре перемішуємо. Часник пропускаємо через прес. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
У сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Додаємо насіння кунжуту, часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилини 3. В кінці висипаємо підготовлені спеції і перемішуємо. Редьку (без виділився соку) перекладаємо в інший посуд, додаємо цибулю зі спеціями, перемішуємо і вливаємо оцет. Даємо настоятися 12 годин в холодильнику. Після цього страва з редьки по-корейськи готове до вживання.
Квашена редька по-корейськи
Інгредієнти: редька - 500 р; корейська груша - половинка; часник - 5 зубчиків; маринований стручковий перець - 3 шт.; китайський фінік - 5 шт.; сіль - 1 склянка; тепла вода - 5 склянок. Для розсолу:
сіль - 25 ложки; цукор - 3 ст. ложки; оцет - 2 ст. ложки; тепла кип'ячена вода - 8 склянок. Приготування Редьку ретельно миємо. У теплій воді (5 склянок) розчиняємо сіль (1 склянку) і заливаємо отриманим розсолом редьку. Витримуємо, поки шкірка не стане м'якше. З'єднуємо всі інгредієнти для розсолу, опускаємо в нього редьку, часник, корейську грушу, фініки і маринований перець. На овочі кладемо плоску тарілку і зверху ставимо вантаж. При кімнатній температурі залишаємо приблизно на 4 доби. А після цього прибираємо на холод. Готову квашену редьку нарізаємо шматочками або круглими пластинками.
Маринована редька дайкон по-корейськи
Інгредієнти: редька дайкон - 05 кг; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; білий рисовий оцет - 2 ст. ложки; соєвий соус - 4 ст. ложки; вода - 200 мл Приготування Редьку дайкон нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо їх в 1 шар, посипаємо сіллю, далі кладемо другий шар і знову посипаємо сіллю. Так пошарово викладаємо всю редьку. Залишаємо хвилин на 15 а потім зливаємо утворився розсіл. Посипаємо редьку цукром і перемішуємо, знову залишаємо хвилин на 15 і зливаємо сік. Додаємо соєвий соус, рисовий оцет і кип'ячену воду. Відправляємо посуд з редькою в холодильник. Приблизно через добу редька дайкон по-корейськи буде готова.