Буряк по-корейськи - це найпоширеніша і вже полюбився багатьом людям закуска у багатьох країнах. Такий салат популярний в зв'язку зі своєю гостротою і деякою пікантністю.
Буряк по-корейськи на зиму
Інгредієнти: буряк - 1 кг; часник - 1 зубчик; червоний мелений перець - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 2 ч. ложки; оцет - 3 ст. ложки; масло рослинне - 1 ст. Приготування Буряк моєму, очищаємо і тремо на спеціальній тертці. Часник чистимо від лушпиння, подрібнюємо на маленькій терочке, з'єднуємо з буряком, підсолюємо і посипаємо за смаком перцем. Потім додаємо перемелений в ступці коріандр, добре перемішуємо і вливаємо оцет. Маслечко розжарюємо "до серпанок", і заливаємо їм підготовлену буряк. Потім все перемішуємо, перекладаємо в банку, охолоджуємо до кімнатної температури, закриваємо кришкою і ставимо годин на 6 в холодильник. По закінченні часу, дістаємо маринований буряк по-корейськи, подаємо на стіл і їмо з задоволенням!
Рецепт приготування буряка по-корейськи з овочами
Інгредієнти: свіжий огірок - 2 шт.; буряк - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; насіння коріандру - 1 ч. ложка; перець чилі; рослинна олія - 50 мл; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; кунжутне насіння - 2 ч. ложки; сіль. Приготування Овочі промиваємо, обсушуємо, ріжемо тонкою соломкою, додаємо подрібнений часник, коріандр, оцет і сіль за смаком. На сковороду наливаємо масло, гарненько раскаливаем його і заливаємо овочі. Все перемішуємо, залишаємо на 30 хвилин і при подачі на стіл присипаємо кунжутом.
Рецепт маринованої буряків по-корейськи з хріном
Інгредієнти: корінь хрону - 1 шт.; буряк - 1 шт.; масло рослинне - 15 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; яблучний оцет - 2 ст. ложки; кориця - щіпка; гвоздика - 2 шт.; перець горошком - 2 шт.; лимонна цедра; цукор - щіпка; сіль. Приготування Ще один спосіб, як приготувати буряк по-корейськи. Буряк гарненько промиваємо, відварюємо і охолоджуємо. Для маринаду змішуємо в мисці оцет, гвоздику, корицю, лимонну цедру, запашний перець, лавровий листочок і доводимо все до кипіння з закритою кришкою. Потім охолоджуємо сироп і проціджуємо через марлеву серветку. Хрін натираємо на крупній тертці. Буряк шаткуємо довгою тонкою соломкою і укладаємо шарами в керамічний або емальований посуд, пересипаючи кожен шар хріном і подсаливая за смаком. Потім заливаємо зверху охолоджений маринад, накриваємо кришкою і ставимо на 1-2 дні в холодильник. Готовий салат з червоного буряка по-корейськи викладаємо в глибокий салатник, посипаємо зверху цукровим піском і поливаємо рослинним маслом.
Салат з буряка по-корейськи
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; буряк - 300 г; часник - 3 зубчики; цибулина - 1 шт. Для маринаду:
сіль - 2 ст. ложки; вода - 1 л; цукор - 05 склянки; рослинна олія - 05 склянки; лавровий лист - 4 шт.; оцет 9 % - 35 мл; чорний перець горошком - 4 шт. Приготування Отже, беремо білокачанну капусту, промиваємо вилочок і нарізаємо на квадратики. Буряк очищаємо, шаткуємо соломкою, або натираємо на тертці, призначеної для приготування моркви по-корейськи.
Часник чистимо, подрібнюємо ножем, або видавлюємо через прес. Цибулину звільняємо від лушпиння, рубаємо півкільцями і змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці.
Тепер робимо маринад: у каструльку наливаємо воду, рослинне масло, додаємо цукор, сіль, лавровий листок і перець горошком. Ставимо посуд на вогонь, кип'ятити 5-10 хвилин, а потім вливаємо оцет і перемішуємо. Заливаємо овочі гарячим маринадом і залишаємо постояти годин на 7-8. Потім охолоджений салат перекладаємо в баночку і ставимо в холодильник.