Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має оригінальний пікантний і пряний смак, який, безумовно, сподобається всім присутнім. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування оселедця по-корейськи.
Рецепт оселедця по-корейськи
Інгредієнти: оселедець свіжоморожена - 1 кг; цибулина - 5 шт.; оцет столовий - 80 мл; рослинна олія - 05 склянки; соєвий соус - 1 ст. ложка; томатна паста - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Пропонуємо вам простий варіант, як приготувати оселедець по-корейськи. Так, спочатку давайте зробимо з вами маринад. Для цього змішуємо рослинне масло з томатною пастою, ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння, а потім обережно вливаємо оцет, соєвий соус , перемішуємо і знімаємо з плити.
Коли маринад трохи охолоне, кидаємо в нього за смаком сіль і перець. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями, додаємо до маринаду і перемішуємо. Тепер беремо свіжу оселедець, обробляємо, видаляємо кістки і нарізаємо невеликими філе, не знімаючи з риби шкіру. Викладаємо шматочки в емальований або скляний посуд, посипаємо цибулею і заливаємо маринадом. Накриваємо зверху тарілкою і ставимо невеликий вантаж. Після цього ставимо оселедець в холодильник приблизно на 3-4 години, а краще на всю ніч.
Оселедець по-корейськи в томаті
Інгредієнти: свіжий оселедець - 1 шт.; цибулина - 5 шт.; столовий оцет - 80 мл; гірчиця - 1 ст. ложка; рослинна олія - 05 склянки; запашний мелений перець - 1 ч. ложка; мелений червоний перець - 2 ч. ложки; сіль - щіпка; томатна паста - 1 ст. ложка; свіжа зелень за бажанням. Приготування Першим ділом готуємо маринад для оселедця . Для цього змішуємо в невеликій каструлі рослинне масло і томатну пасту, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо оцет, кладемо гірчицю і добре перемішуємо. Знімаємо суміш з плити, додаємо за смаком спеції, солимо і залишаємо остигати.
А цим часом обробляємо поки цибулю шаткуємо його досить великими і товстими кільцями. Тепер беремо свіжу оселедець, виймаємо всі кістки, обрізаємо зябра і нарізаємо рибу на маленькі філе, не знімаючи шкіри. Якщо ви його вилучите, то в результаті маринування риба сильно розм'якне і втратить форму.
Після цього викладаємо цибулю і оселедець в охолоджений маринад, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо під вантаж. Далі акуратно прибираємо наше спорудження в холодильник і залишаємо там приблизно на 2-3 години. Після закінчення часу дістаємо мариновану оселедець по-корейськи, викладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу в якості гострою закуски.
Оселедець по-корейськи з морквою
Інгредієнти: свіжий оселедець - 2 шт.; морква - 3 шт.; цибулина - 4 шт.; рослинна олія - 50 мл; соєвий соус - 5 ст. ложок; приправа для моркви по-корейськи - 05 пакетика; столовий оцет - 3 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Оселедець розбираємо на філе, видаляємо всі кістки, шкірку не знімаємо і нарізаємо рибу шматками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці, призначеної спеціально для моркви по-корейськи. Цибулю шаткуємо півкільцями.
Тепер змішуємо оселедець з морквою, цибулею, додаємо соєвий соус, сіль, цукор, вливаємо трохи води і кладемо за смаком приправи. Даємо рибі постояти рівно 1 годину, а потім обережно зливаємо рідину. На сковороді розігріваємо рослинне масло, додаємо решту приправу, перемішуємо, заливаємо оселедець з овочами і прибираємо на 3 години в холодильник.