Вернуться назад Распечатать

Корейський салат з м'ясом

Корейський салат з м'ясом
Страви корейської кухні для нас вже давно перестали бути екзотикою - вони увійшли в наше меню і полюбилися багатьма. Нижче ми наведемо кілька рецептів приготування корейських салатів з м'ясом. Вони виходять смачними, пікантними і поживними!

Корейський салат «Хе» з м'яса


Інгредієнти:

  • свинина - 400 Г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 400 г;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;;

  • сіль, перець, зелень - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо тонкими смужками, викладаємо на сковороду, злегка підсолюємо і обсмажуємо на великому вогні, поки не випарується волога. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно кришимо, з'єднуємо його з морквою, злегка підсолюємо і додаємо подрібнену зелень. Сюди ж викладаємо м'ясо, додаємо соєвий соус , оцет за смаком сіль і перець і добре все перемішуємо. На суху сковороду наливаємо 3 столові ложки рослинної олії і нагріваємо його до тих пір, поки не з'явиться димок. Виливаємо киплячу олію до решти інгредієнтів і знову гарненько перемішуємо. Все, хе готово!

    Корейський салат «Огірки з м'ясом»


    Інгредієнти:

  • огірки - 1 кг;

  • свинина - 05 кг;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • мелений коріандр - 05 ч. ложки;

  • соус соєвий - 4 ст. ложки;

  • соус чилі солодкий - 1 ст. ложка;

  • виноградний оцет - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Огірки нарізаємо довгою соломкою, складаємо в миску, посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини. Також ріжемо соломкою солодкий перець і цибулю. Свинину нарізаємо тоненькими довгастими шматочками. Огірки віджимаємо і сік зливаємо - нам рідина не знадобиться. Додаємо до огірків спеції, подрібнений часник (2 зубчики) і соус чилі .
    На сильному вогні в глибокій сковороді обсмажуємо м'ясо, коли рідина випарується, додаємо цибулю і смажимо, поки він не стане м'яким. Тепер вливаємо соєвий соус, викладаємо солодкий перець, видавлюємо зубчик часнику, перемішуємо і викладаємо це все на огірки. Хвилин через 5 перемішуємо, якщо треба, додаємо спеції відсутні або сіль. Накриваємо посуд з салатом і залишаємо до охолодження в прохолодному місці.

    Салат з корейською морквою, грибами і м'ясом


    Інгредієнти:

  • корейська морква - 250 г;

  • свинячі відбивні - 3 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • печериці - 100 р.


  • Приготування
    Свинячі відбивні, обсмажуємо на сковороді до готовності. Печериці нарізаємо тонкими пластинками і заливаємо їх окропом хвилини на 3. Потім воду зливаємо, а гриби викладаємо до моркви, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15. Тим часом нарізаємо соломкою відбивні і перець. З'єднуємо їх з іншими інгредієнтами, додаємо майонез і перемішуємо.

    Корейський салат з соєвого м'яса


    Інгредієнти:

  • морква - 400 г;

  • соєве м'ясо - 70 г;

  • кунжут - 2 ст. ложки;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • оцет - 15 ч. ложки;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • червоний перець - 2 ч. ложки;

  • мелений коріандр - 2 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу і петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Соєве м'ясо відварюємо в підсоленій воді. Як правило, на упаковці додається інструкція з приготування м'яса кожного
    Корейський салат з м'ясом
    конкретного виробника. Готове м'ясо промиваємо і отживаем рідина. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи, додаємо в неї сіль, цукор і гарненько вимішуємо руками, поки не з'явиться сік.
    Дрібно рубаємо часник, змішуємо його з кунжутом, коріандром, перцем, оцтом і олією. Отриману суміш підігріваємо в мікрохвильовій печі близько хвилини при максимальній потужності. Зелень дрібно нарізаємо.
    Соєве м'ясо з'єднуємо з морквою, вливаємо олію зі спеціями і додаємо зелень. Гарненько все це перемішуємо. Салат накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 10-12 щоб він настоявся і просочився, як слід!