Страви корейської кухні для нас вже давно перестали бути екзотикою - вони увійшли в наше меню і полюбилися багатьма. Нижче ми наведемо кілька рецептів приготування корейських салатів з м'ясом. Вони виходять смачними, пікантними і поживними!
Корейський салат «Хе» з м'яса
Інгредієнти: свинина - 400 Г; цибуля - 100 г; морква - 400 г; соєвий соус - 1 ст. ложка; оцет - 3 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки;; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо тонкими смужками, викладаємо на сковороду, злегка підсолюємо і обсмажуємо на великому вогні, поки не випарується волога. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно кришимо, з'єднуємо його з морквою, злегка підсолюємо і додаємо подрібнену зелень. Сюди ж викладаємо м'ясо, додаємо соєвий соус , оцет за смаком сіль і перець і добре все перемішуємо. На суху сковороду наливаємо 3 столові ложки рослинної олії і нагріваємо його до тих пір, поки не з'явиться димок. Виливаємо киплячу олію до решти інгредієнтів і знову гарненько перемішуємо. Все, хе готово!
Корейський салат «Огірки з м'ясом»
Інгредієнти: огірки - 1 кг; свинина - 05 кг; сіль - 05 ч. ложки; цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; солодкий перець - 1 шт.; цукор - 05 ч. ложки; мелений коріандр - 05 ч. ложки; соус соєвий - 4 ст. ложки; соус чилі солодкий - 1 ст. ложка; виноградний оцет - 3 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Огірки нарізаємо довгою соломкою, складаємо в миску, посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини. Також ріжемо соломкою солодкий перець і цибулю. Свинину нарізаємо тоненькими довгастими шматочками. Огірки віджимаємо і сік зливаємо - нам рідина не знадобиться. Додаємо до огірків спеції, подрібнений часник (2 зубчики) і соус чилі .
На сильному вогні в глибокій сковороді обсмажуємо м'ясо, коли рідина випарується, додаємо цибулю і смажимо, поки він не стане м'яким. Тепер вливаємо соєвий соус, викладаємо солодкий перець, видавлюємо зубчик часнику, перемішуємо і викладаємо це все на огірки. Хвилин через 5 перемішуємо, якщо треба, додаємо спеції відсутні або сіль. Накриваємо посуд з салатом і залишаємо до охолодження в прохолодному місці.
Салат з корейською морквою, грибами і м'ясом
Інгредієнти: корейська морква - 250 г; свинячі відбивні - 3 шт.; майонез - 3 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; печериці - 100 р. Приготування Свинячі відбивні, обсмажуємо на сковороді до готовності. Печериці нарізаємо тонкими пластинками і заливаємо їх окропом хвилини на 3. Потім воду зливаємо, а гриби викладаємо до моркви, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15. Тим часом нарізаємо соломкою відбивні і перець. З'єднуємо їх з іншими інгредієнтами, додаємо майонез і перемішуємо.
Корейський салат з соєвого м'яса
Інгредієнти: морква - 400 г; соєве м'ясо - 70 г; кунжут - 2 ст. ложки; сіль - 15 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; оцет - 15 ч. ложки; рослинне масло - 5 ст. ложок; червоний перець - 2 ч. ложки; мелений коріандр - 2 ч. ложки; часник - 3 зубчики; зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування Соєве м'ясо відварюємо в підсоленій воді. Як правило, на упаковці додається інструкція з приготування м'яса кожного
конкретного виробника. Готове м'ясо промиваємо і отживаем рідина. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи, додаємо в неї сіль, цукор і гарненько вимішуємо руками, поки не з'явиться сік.
Дрібно рубаємо часник, змішуємо його з кунжутом, коріандром, перцем, оцтом і олією. Отриману суміш підігріваємо в мікрохвильовій печі близько хвилини при максимальній потужності. Зелень дрібно нарізаємо.
Соєве м'ясо з'єднуємо з морквою, вливаємо олію зі спеціями і додаємо зелень. Гарненько все це перемішуємо. Салат накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 10-12 щоб він настоявся і просочився, як слід!