Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз порадуємо і розповімо рецепти приготування корейських салатів з грибами.
Салат з корейською морквою, куркою і грибами
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; салатний цибуля - 1 шт.; морква по-корейськи - 200 г; мариновані шампіньйони - 200 г; яйця - 6 шт.; майонез - 200 г; зелень петрушки - 50 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Куряче філе варимо до готовності, яйця - круто. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ріжемо соломкою. Так само ріжемо куряче м'ясо. Печериці нарізаємо пластинками. Цибулю дрібно кришимо. Подрібнюємо зелень. У глибокій мисці з'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо майонез, перець, сіль і добре перемішуємо. Перед подачею до столу даємо салату з грибів по-корейськи настоятися 20-30 хвилин в прохолодному місці.
Корейський салат з деревних грибів
Інгредієнти: сухі деревні гриби - 1 упаковка; цибуля - 150 г; часник - 3 зубчики; оцет - 05 ч. ложки; рослинне масло - 70 мл; червоний перець - щіпка; сіль. Приготування Гриби викладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Воду за смаком підсолюємо і вливаємо оцет. Залишаємо приблизно на годину. За цей час гриби мають набрякнути і розкритися. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло і кладемо в нього червоний перець.
Перемішуємо і обсмажуємо приблизно хвилину. Після цього викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його до рум'яності. Тепер виймаємо з води гриби, промиваємо їх, знову складаємо в глибокий посуд, вливаємо киплячу зажарку, перемішуємо, додаємо подрібнений часник, знову перемішуємо і ставимо остигати.
Також цей салат можна приготувати дещо по-іншому: підготовлені гриби викласти на сковороду з цибулею, перемішати і обсмажити хвилини 3 помішуючи. Виходить не менш смачно.
Корейський салат з сушених грибів
Інгредієнти: морква - 150 г; сушені гриби (шиітаке) - 100 г; цибуля - 100 г; часник - 2 зубчики; оцет - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; рослинна олія - 4 ст. ложки; сіль, паприка, мелений коріандр, червоний перець - за смаком. Приготування Гриби заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч. Після цього промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк. Моркву тремо на тертці для корейської моркви. Додаємо цукор, оцет, сіль, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Тепер викладаємо гриби і всі разом перемішуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо його на моркву. Часник пропускаємо через прес і теж відправляємо до моркви з цибулею, туди ж додаємо і спеції. Рослинне масло наливають на сковороду і гарненько його нагріваємо. Виливаємо зверху на салат. Знову перемішуємо і відправляємо салат в холодильник години на 4 просочуватися.
Салат з корейською морквою і грибами
Інгредієнти: муер (деревні гриби) - 25 г; морква - 200 г; цибуля - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; соєвий соус - 3 ст. ложки; оцет - 1 ч. ложка; рослинна олія - 60 мл; сіль, червоний і чорний мелений перець, коріандр - за смаком. Приготування Гриби заливаємо водою і залишаємо годин на 6. Води повинно бути багато, так як при набуханні гриби сильно збільшуються в розмірах.
Потім відкидаємо їх на друшляк і промиваємо під проточною водою. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому цибулю і часник 3 хвилини, помішуючи. Потім додаємо спеції, перемішуємо і прогріваємо масу хвилини 2.
Після цього вливаємо оцет і соєвий соус . Тим часом гриби нарізаємо тонкою соломкою, а моркву натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви. З'єднуємо гриби, морква, цибуля з часником і спеціями і перемішуємо. В кінці додаємо болгарський перець, нарізаний соломкою. Знову перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після того, як салат настоїться, можна подавати його до столу.