Салат хе з м'яса - традиційне корейське гостре блюдо. Готується воно досить легко, швидко і ніколи не набридає. Подавати такий салат можна до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти салату хе з м'ясом.
Хе з яловичини по-корейськи
Інгредієнти: яловичина - 500 г; оцтова есенція 70 % - 2 ст. ложки; морква - 3 шт.; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 100 г; корейська приправа - 2 ст. ложки. Для приправи:
масло рослинне - 1 ст.; часник - 1 головка; суміш мелених перців; паприка - щіпка; коріандр - 2 ст. ложки. Приготування Отже, для початку давайте приготуємо приправу. Для цього наливаємо в сковороду стакан рослинного масла, злегка розжарюємо його, пів хвилинки обсмажуємо в ньому товчений часник, додаємо спеції, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь. Отриману приправу обережно переливаємо в суху чисту баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.
Далі переходимо до підготовки м'яса. Його необхідно ретельно вибирати, так як воно не буде піддаватися ніякої термічної обробки, а лише замаринується в есенції. Отже, пласт яловичини заморожуємо і від шматка м'яса нарізаємо гострим ножем тонкі скибочки, щоб вийшла строганина. Тепер складаємо її в миску, залишаємо на деякий час розморозитися, після чого додаємо в м'ясо половину порції цукру, вливаємо трохи оцтової есенції і посипаємо сіллю. М'ясо злегка побіліє в оцті, і пустить сік. Залишаємо яловичину маринуватися приблизно на 15 години і перемішуємо її кожні 25-30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, займемося поки морквиною. Для цього промиваємо її, очищаємо і натираємо на спеціальній тертці, або шаткуємо тонкою соломкою. Потім у терту моркву, додаємо цукор, що залишився, сіль і оцтову есенцію. Перемішуємо гарненько і залишаємо на деякий час пустити сік.
Коли пройде приблизно півтора години з моменту маринування м'яса, очищаємо від лушпиння цибулі, подрібнюємо його тонкими півкільцями і пасеруємо на маслечко. М'ясо сильно віджимаємо, прибираючи весь зайвий сік і викладаємо поверх моркви. Заливаємо зверху киплячим олією з цибулею, додаємо готову приправу і ретельно перемішуємо. Ну, ось і все, справжній корейський салат хе з м'яса готовий! Залишилося тільки почекати ще годину, давши страві настоятися при кімнатній температурі і просочитися.