Свинячі вуха - ласощі не для слабонервних, але одного разу спробувавши його закохуєшся назавжди. Краще закуски під келих пива і не знайти, а якщо ще й приготувати вуха правильно, то їх навіть запивати не захочеться. Свинячі вуха готують по-різному: варять, тушкують, запікають, смажать, найчастіше попередньо замаринувавши. Ми поділимося з вами рецептами хе з вух.
Рецепт хе зі свинячих вух
Інгредієнти: свинячі вуха - 4 шт.; вода - 500 мл; соєвий соус - 125 мл; мірін - 100 мл; шаосінське вино - 300 мл; пальязикай цукор - 20 г; тертий імбир - 15 г; паличка кориці - 1 шт.; зірочки анісу - 2 шт. Приготування Перед приготуванням вух їх необхідно підготувати відповідним чином. Спершу вуха слід перевірити на наявність запаху і якщо він присутній, вимочити вуха в декількох холодних водах до нейтралізації запаху. Після вимочування вуха голять і дуже добре промивають.
Тепер готуємо бульйон. Цей бульйон не має звичного нам традиційного смаку, він автентично азіатський, солоно-солодко-кислий. Для бульйону необхідно з'єднати мірін, вино, соєвий соус, воду і пальязикай цукор, підігріти до розчинення цукрових кристалів, а потім додати прянощі і самі підготовлені вуха. Накриваємо ємність з стравою і готуємо вуха на мінімально можливому вогні протягом 5 годин. Після закінчення часу вас будуть чекати ароматні мариновані вуха, дуже м'які і смачні.
Як приготувати хе зі свинячих вух?
Інгредієнти: свинячі вуха - 3-4 шт.; вода - 35 склянки; світлий соєвий соус - 125 мл; цукор - 20 г; аніс - 2 зірочки; корінь імбиру - 3 см; темний соєвий соус - 60 мл; пір'я зеленої цибулі - 5 шт.; зубчики часнику - 6 шт.; оцет - 15 мл Приготування Ретельно промиваємо, очищаємо і обриваем свинячі вуха. З тонкого краю до толстому, звертаємо вухо в рулет і фіксуємо за допомогою щільної мотузки або шпагату. Відварюємо вуха в киплячій воді близько 15 хвилин, щоб пом'якшити їх і позбутися від запаху.
В окремому посуді змішуємо інгредієнти для маринаду: обидва види соєвого соусу, цукор, зірочки анісу, тертий імбир і кладемо в суміш вуха. Тушкуємо вуха протягом півтори години під кришкою на мінімальному вогні, а потім швидко обдаємо холодною водою, звільняємо від мотузок і нарізаємо смужками. Подаємо, посипавши нарізаними пір'ям лука і полив маринадом з подрібненого часнику і оцту.
Просте хе зі свинячих вух
Інгредієнти: рисове вино - 400 мл; паличка кориці; соєвий соус - 200 мл; коричневий цукор - 80 г; овочевий бульйон - 400 мл; зірочки анісу - 2 шт.; перець горошком - 2 ст. ложки; свиняче вухо. Приготування Ретельно промиті вуха заливаємо водою і варимо 15 хвилин. Шум, що утворюється на поверхні води, прибираємо за допомогою шумівки, а готові відварні вуха після варіння промиваємо. Перекладаємо вуха в іншу ємність і заливаємо свіжою водою. Варимо їх на протязі 3 годин на повільному вогні. Потім вуха нарізаємо соломкою і з'єднуємо з маринадом, що складається з наполовину випареної суміші вина, соєвого соусу, бульйону і прянощів.
Хе зі свинячих вух по-корейськи
Інгредієнти: свинячі вуха - 2 шт.; огірок - 50 г; морква - 60 г; редис - 40 г; зелень; цукор білий - 15 г; часникові зубчики - 2 шт.; оцет - 20 мл; соєвий соус - 20 мл; кунжутне масло - 1 ст. ложка; гострий перець. Приготування Готуємо маринад, взявши за основу перший рецепт. Попередньо відварені 15 хвилин вуха кладемо в маринад і варимо в ньому 2 години на мінімальному вогні. Готові вуха промиваємо холодною водою і нарізаємо соломкою. Також ріжемо соломкою огірок і моркву, а редис - тонкими кружечками. Змішуємо овочі з вухами і зеленню і поливаємо маринадом з оцту, соєвого соусу і цукру.