Смажені банани в клярі дуже поширені і шановані в східних країнах.
Прості рецепти приготування бананів в клярі дозволяють отримати чудовий десерт, де термічна обробка перетворює структуру банана в крем, а кляр сприяє отриманню солодкої, хрусткої скоринки.
Подавши його з вершковим морозивом або заварним кремом і посипати шоколадною стружкою і горіхами, можна створити чудовий десерт ресторанного рівня.
Нижче в наших рецептах ми розглянемо, як правильно приготувати банани в клярі.
Смажені банани в клярі - простий рецепт
Інгредієнти: стиглі банани – 3-4 шт.; молоко – 200 мл; борошно – приблизно 200 м; куркума – 1 /3 ч. ложки; кориця – 1/2 ч. ложки; цукрова пудра для присипки; рослинне масло. Приготування Першим ділом приготуємо тісто. Вливаємо молоко в миску, додаємо куркуму і корицю і, потроху підсипаючи просіяне борошно, заводимо кляр консистенцією, як густа сметана.
Тепер очищаємо банани і нарізаємо кільцями товщиною приблизно один сантиметр. У невелику сковороду вливаємо олію товщиною шару приблизно три сантиметри і дуже добре прогріваємо його. Кожен шматочок банана потім ретельно в клярі і занурюємо у вируюче масло. Смажимо до підрум'янення з усіх боків і виймаємо на серветку або паперовий рушник до повного охолодження, за бажанням промокнувши масло і зверху.
Охолоджені смажені в клярі банани притрушиваем цукровою пудрою і подаємо до столу.
Банани в клярі і карамелі з кунжутом
Інгредієнти: стиглі банани – 2 шт.; вода – 35 мл; борошно – 90 г; крохмаль – 60 г; яйце куряче – 1 шт.; рослинна рафінована олія – 320 мл; цукровий пісок – 75 г; кунжутне насіння – 15 г; Приготування Для приготування кляра збиваємо виделкою або вінчиком яйце, вливаємо воду і одну столову ложку рослинної олії. Потім додаємо крохмаль, просіяне борошно і гарненько перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.
Банани очищаємо і ріжемо кружальцями товщиною один сантиметр.
У невелику сковороду або сотейник вливаємо олію і прогріваємо до кипіння. Шматочки бананів занурюємо спочатку в приготоване тісто і відразу ж занурюємо у вируюче масло. Витримуємо до рум'яності з усіх боків і дістаємо на паперовий рушник або серветку.
В іншу сковороду вливаємо одну столову ложку рослинної олії, додаємо цукровий пісок, зовсім трохи розводимо водою і смажимо, безперервно помішуючи, до карамельного кольору.
Кожен шматочок обсмаженої в клярі і трохи остиглого банана вмочуємо у готовій карамелі, викладаємо на тарілку і притрушиваем насінням кунжуту.
Банани в клярі по-китайськи
Інгредієнти: стиглі банани – 3 шт.; обсмажене кунжутне насіння – за смаком; мед рідкий – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
молоко – 150 мл; борошно – 200 г; розпушувач – 12 м; ванільний цукор – 6 г; цукрова пудра – 12 м; сіль – щіпка. Приготування Для кляру збиваємо яйце з цукровою пудрою, ванільним цукром і сіллю до пишноти. В кінці збивання вливаємо молоко.
Поступово підсипаючи просіяне борошно, заводимо тісто, яке за консистенцією буде нагадувати густу сметану.
У невеликій сотейник з товстим дном або маленьку сковороду наливаємо рослинне рафінована олія шаром у три сантиметри і добре прогріваємо його.
Тепер по черзі потім кожен шматочок банана в приготованому клярі так, щоб повністю покрити фрукт, і занурюємо в киплячу олію. Підрум'янюємо банани в клярі з усіх боків і виймаємо на серветку або паперовий рушник. Коли жир вбереться, перекладаємо шматочки на тарілку, поливаємо рідким медом і притрушиваем обсмаженими насінням кунжуту.