Вернуться назад Распечатать

Банани в клярі - простий рецепт

Банани в клярі - простий рецепт
Смажені банани в клярі дуже поширені і шановані в східних країнах.
Прості рецепти приготування бананів в клярі дозволяють отримати чудовий десерт, де термічна обробка перетворює структуру банана в крем, а кляр сприяє отриманню солодкої, хрусткої скоринки.
Подавши його з вершковим морозивом або заварним кремом і посипати шоколадною стружкою і горіхами, можна створити чудовий десерт ресторанного рівня.
Нижче в наших рецептах ми розглянемо, як правильно приготувати банани в клярі.

Смажені банани в клярі - простий рецепт


Інгредієнти:

  • стиглі банани – 3-4 шт.;

  • молоко – 200 мл;

  • борошно – приблизно 200 м;

  • куркума – 1 /3 ч. ложки;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • цукрова пудра для присипки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо тісто. Вливаємо молоко в миску, додаємо куркуму і корицю і, потроху підсипаючи просіяне борошно, заводимо кляр консистенцією, як густа сметана.
    Тепер очищаємо банани і нарізаємо кільцями товщиною приблизно один сантиметр. У невелику сковороду вливаємо олію товщиною шару приблизно три сантиметри і дуже добре прогріваємо його. Кожен шматочок банана потім ретельно в клярі і занурюємо у вируюче масло. Смажимо до підрум'янення з усіх боків і виймаємо на серветку або паперовий рушник до повного охолодження, за бажанням промокнувши масло і зверху.
    Охолоджені смажені в клярі банани притрушиваем цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Банани в клярі і карамелі з кунжутом


    Інгредієнти:

  • стиглі банани – 2 шт.;

  • вода – 35 мл;

  • борошно – 90 г;

  • крохмаль – 60 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 320 мл;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • кунжутне насіння – 15 г;


  • Приготування
    Для приготування кляра збиваємо виделкою або вінчиком яйце, вливаємо воду і одну столову ложку рослинної олії. Потім додаємо крохмаль, просіяне борошно і гарненько перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.
    Банани очищаємо і ріжемо кружальцями товщиною один сантиметр.
    У невелику сковороду або сотейник вливаємо олію і прогріваємо до кипіння. Шматочки бананів занурюємо спочатку в приготоване тісто і відразу ж занурюємо у вируюче масло. Витримуємо до рум'яності з усіх боків і дістаємо на паперовий рушник або серветку.
    В іншу сковороду вливаємо одну столову ложку рослинної олії, додаємо цукровий пісок, зовсім трохи розводимо водою і смажимо, безперервно помішуючи, до карамельного кольору.
    Кожен шматочок обсмаженої в клярі і трохи остиглого банана вмочуємо у готовій карамелі, викладаємо на тарілку і притрушиваем насінням кунжуту.

    Банани в клярі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • стиглі банани – 3 шт.;

  • обсмажене кунжутне насіння – за смаком;

  • мед рідкий – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • молоко – 150 мл;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • ванільний цукор – 6 г;

  • цукрова пудра – 12 м;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для кляру збиваємо яйце з цукровою пудрою, ванільним цукром і сіллю до пишноти. В кінці збивання вливаємо молоко.
    Банани в клярі - простий рецепт
    Поступово підсипаючи просіяне борошно, заводимо тісто, яке за консистенцією буде нагадувати густу сметану.
    У невеликій сотейник з товстим дном або маленьку сковороду наливаємо рослинне рафінована олія шаром у три сантиметри і добре прогріваємо його.
    Тепер по черзі потім кожен шматочок банана в приготованому клярі так, щоб повністю покрити фрукт, і занурюємо в киплячу олію. Підрум'янюємо банани в клярі з усіх боків і виймаємо на серветку або паперовий рушник. Коли жир вбереться, перекладаємо шматочки на тарілку, поливаємо рідким медом і притрушиваем обсмаженими насінням кунжуту.