Вернуться назад Распечатать

Кляр по-китайськи

Кляр по-китайськи
Кляр - це своєрідне тісто, в якому можна обсмажувати різні продукти. Це відмінний спосіб зберегти під оболонкою соковитий і ніжний продукт. Особливо актуальний кляр для смаження овочів, фруктів, м'ясних і рибних страв. Сьогодні ми з вами поділимося рецептами приготування продуктів в китайському клярі.

Кляр по-китайськи


Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • вода – 3/4 склянки;

  • жовток – 1 шт.;

  • сода гашене - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Всі інгредієнти перешкодимо в миску і збиваємо міксером або віночком. Консистенція повинна вийде приблизно як на оладки. Залишаємо нашу суміш постояти 15 хвилин. І все наш кляр готовий, потім продукти, які збираємося смажити і вперед.

    Риба в клярі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • винний оцет – 2 ст. ложки;

  • борошно – 1 склянка;

  • вода – 1 склянка;

  • майонез – 1 ст. ложка;

  • хрін – 1 ст. ложка;

  • мускатний горіх;

  • бадьян – 3 шт.;

  • сік лимона – 20 мл;

  • червона риба – 15 кг;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    Рибу чистимо та миємо, шкіру залишаємо. Нарізаємо очищену рибу тонкими шматками, солимо, перчимо, додаємо лимонний сік і залишаємо промаринуватися 35 хвилин. Готуємо кляр, в миску просіваємо борошно, додаємо яйце, майонез і хрін. Перемішуємо інгредієнти, вливаємо винний оцет і соєвий соус, додаємо спеції, все добре перемішуємо і прямо з крана вливаємо крижану воду, приблизно пів склянки. Це необхідно щоб кляр вийшов хрустким. На плиті розжарюємо сковороду з високими бортиками, наливаємо масло і викладаємо в нього рибу, яку перед цим з усіх боків занурюємо в кляр. Обсмажуємо рибу з усіх сторін на швидкому вогні до золотистого кольору, і вогонь робимо менше. Наливаємо в сковороду трохи холодної води, накриваємо кришкою і тримаємо на повільному вогні 4 хвилини, після чого знімаємо з плити. Перед подачею пересипаємо рибу дрібно нарізаним солодким перцем з сіллю.

    Креветки в клярі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • пиво – 60 мл;

  • борошно – 50 р;

  • оливкова олія – 1 ст. ложка;

  • білок – 1 шт.;

  • креветки королівські – 9 шт.;

  • лимон – 1 шт.;
  • Кляр по-китайськи

  • сіль;

  • соєвий соус;

  • часник.


  • Приготування
    Для приготування кляру змішуємо борошно, пиво, масло, білок і залишаємо на 2 години. Креветки перед смаженням маринуємо в соєвому соусі з часником 5 хвилин, виймаємо їх з маринаду, обсушуємо паперовим рушником. Вмочуємо наші креветки в кляр і смажимо на розжареній олії. Перед подачею на стіл збризкуємо креветки соком лимона.