Кляр - це своєрідне тісто, в якому можна обсмажувати різні продукти. Це відмінний спосіб зберегти під оболонкою соковитий і ніжний продукт. Особливо актуальний кляр для смаження овочів, фруктів, м'ясних і рибних страв. Сьогодні ми з вами поділимося рецептами приготування продуктів в китайському клярі.
Кляр по-китайськи
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; крохмаль – 1 ст. ложка; вода – 3/4 склянки; жовток – 1 шт.; сода гашене - 05 ч. ложки. Приготування Всі інгредієнти перешкодимо в миску і збиваємо міксером або віночком. Консистенція повинна вийде приблизно як на оладки. Залишаємо нашу суміш постояти 15 хвилин. І все наш кляр готовий, потім продукти, які збираємося смажити і вперед.
Риба в клярі по-китайськи
Інгредієнти: соєвий соус – 2 ст. ложки; винний оцет – 2 ст. ложки; борошно – 1 склянка; вода – 1 склянка; майонез – 1 ст. ложка; хрін – 1 ст. ложка; мускатний горіх; бадьян – 3 шт.; сік лимона – 20 мл; червона риба – 15 кг; панірувальні сухарі. Приготування Рибу чистимо та миємо, шкіру залишаємо. Нарізаємо очищену рибу тонкими шматками, солимо, перчимо, додаємо лимонний сік і залишаємо промаринуватися 35 хвилин. Готуємо кляр, в миску просіваємо борошно, додаємо яйце, майонез і хрін. Перемішуємо інгредієнти, вливаємо винний оцет і соєвий соус, додаємо спеції, все добре перемішуємо і прямо з крана вливаємо крижану воду, приблизно пів склянки. Це необхідно щоб кляр вийшов хрустким. На плиті розжарюємо сковороду з високими бортиками, наливаємо масло і викладаємо в нього рибу, яку перед цим з усіх боків занурюємо в кляр. Обсмажуємо рибу з усіх сторін на швидкому вогні до золотистого кольору, і вогонь робимо менше. Наливаємо в сковороду трохи холодної води, накриваємо кришкою і тримаємо на повільному вогні 4 хвилини, після чого знімаємо з плити. Перед подачею пересипаємо рибу дрібно нарізаним солодким перцем з сіллю.
Креветки в клярі по-китайськи
Інгредієнти: пиво – 60 мл; борошно – 50 р; оливкова олія – 1 ст. ложка; білок – 1 шт.; креветки королівські – 9 шт.; лимон – 1 шт.; сіль; соєвий соус; часник. Приготування Для приготування кляру змішуємо борошно, пиво, масло, білок і залишаємо на 2 години. Креветки перед смаженням маринуємо в соєвому соусі з часником 5 хвилин, виймаємо їх з маринаду, обсушуємо паперовим рушником. Вмочуємо наші креветки в кляр і смажимо на розжареній олії. Перед подачею на стіл збризкуємо креветки соком лимона.