Вернуться назад Распечатать

В'єтнамські млинці «Ньому»

В'єтнамські млинці «Ньому»
Млинці «Ньому» є одним з традиційних національних страв В'єтнаму. Вони схожі на наші млинці, тільки меншого розміру, і начинка загортається не звичне для нас тісто, а в «рисовий папір» - тоненькі млинці, приготовані з рисового борошна. Якщо ви любите пробувати щось нове і незвичайне, знайомитися з кухнями інших народів, рекомендуємо вам спробувати в'єтнамські млинці «Пем». Звичайно, ви можете сходити в який-небудь китайський ресторан або кафе і покуштувати це блюдо там, а можете приготувати його вдома. Інгредієнти можна знайти в будь-якому великому супермаркеті або спеціалізованому магазині. А ми підкажемо вам рецепти приготування в'єтнамських млинчиків.

В'єтнамські рисові млинці


Інгредієнти:

  • рисовий папір для млинців;

  • м'ясо (свинина+яловичина) - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква (середня) - 1 шт.;

  • деревні гриби - 150 г;

  • рисова локшина - 100 г;

  • проростки бобів маш - 100 г;

  • кінза - 1 пучок;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • масло рослинне для смаження.


  • Приготування
    Число інгредієнтів для начинки ви можете змінювати самостійно, збільшуючи або зменшуючи кількість того або іншого продукту. Отже, м'ясо пропускаємо через м'ясорубку або нарізаємо дрібними кубиками. Деревні гриби і рисову локшину потрібно попередньо замочити в окропі, а потім віджати і додати до м'яса. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Тепер один нюанс: взагалі-то в класичному рецепті в'єтнамських
    В'єтнамські млинці «Ньому»
    млинчиків «Ньому» м'ясо заздалегідь обсмажувати не потрібно, але для заспокоєння можете злегка потомилися його з цибулею та морквою на сковороді. Так ви будете спокійніше, адже начинка точно буде готовою. Тепер до загальному маси додаємо проростки бобів маш, подрібнену зелень кінзи, яйце. Солимо, перчимо до смаку, і гарненько все перемішуємо. Тепер беремо лист рисового паперу, змочений у теплій воді, на середину викладаємо начинку і звертаємо, як голубці. Обсмажуємо такі млинці у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Під час обсмажування млинці весь час треба перевертати, щоб вони рівномірно підрум'янилися з усіх сторін. Ось і все, приємного апетиту!