Млинці «Ньому» є одним з традиційних національних страв В'єтнаму. Вони схожі на наші млинці, тільки меншого розміру, і начинка загортається не звичне для нас тісто, а в «рисовий папір» - тоненькі млинці, приготовані з рисового борошна. Якщо ви любите пробувати щось нове і незвичайне, знайомитися з кухнями інших народів, рекомендуємо вам спробувати в'єтнамські млинці «Пем». Звичайно, ви можете сходити в який-небудь китайський ресторан або кафе і покуштувати це блюдо там, а можете приготувати його вдома. Інгредієнти можна знайти в будь-якому великому супермаркеті або спеціалізованому магазині. А ми підкажемо вам рецепти приготування в'єтнамських млинчиків.
В'єтнамські рисові млинці
Інгредієнти: рисовий папір для млинців; м'ясо (свинина+яловичина) - 300 г; цибуля - 1 шт.; морква (середня) - 1 шт.; деревні гриби - 150 г; рисова локшина - 100 г; проростки бобів маш - 100 г; кінза - 1 пучок; яйця - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком; масло рослинне для смаження. Приготування Число інгредієнтів для начинки ви можете змінювати самостійно, збільшуючи або зменшуючи кількість того або іншого продукту. Отже, м'ясо пропускаємо через м'ясорубку або нарізаємо дрібними кубиками. Деревні гриби і рисову локшину потрібно попередньо замочити в окропі, а потім віджати і додати до м'яса. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Тепер один нюанс: взагалі-то в класичному рецепті в'єтнамських

млинчиків «Ньому» м'ясо заздалегідь обсмажувати не потрібно, але для заспокоєння можете злегка потомилися його з цибулею та морквою на сковороді. Так ви будете спокійніше, адже начинка точно буде готовою. Тепер до загальному маси додаємо проростки бобів маш, подрібнену зелень кінзи, яйце. Солимо, перчимо до смаку, і гарненько все перемішуємо. Тепер беремо лист рисового паперу, змочений у теплій воді, на середину викладаємо начинку і звертаємо, як голубці. Обсмажуємо такі млинці у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Під час обсмажування млинці весь час треба перевертати, щоб вони рівномірно підрум'янилися з усіх сторін. Ось і все, приємного апетиту!